Sizlere reçel getirdim bugün.. Marketlerde görmüşsünüzdür belki bu minik minyatür portakalları. Kumquat'mış adı. Kabuğuyla yeniyormuş (annem yedi, güzelmiş öyle dedi) Ben reçelini yaptım, nette küçük bir arama yaptım, hoşuma giden bu tarifi denemeye karar verdim. Güzel oldu ben sevdim.. Denemek için bir kase (150 gr) aldım. Yine yapıcam galiba, çok şirinler baksanıza :)
Malzemeler:
150 gram kumquat
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yapılışı: Meyveleri yıkadım, boyuna ikiye ayırdım ve çekirdeklerini sivri uçlu bir bıçakla çıkardım. Küçük bir tencereye alıp üzerine 2 bardak su koydum. Bir gece beklettim. Ertesi gün üzerine bir bardak şeker koydum ve reçel kıvamını alana kadar orta ateşte pişirdim. Sonuç bu..
14 yorum:
Hülya'm ilk defa gördüm desem ayıp
lamazsın değilmi beni:)))Eminim ha
rikadır ellerine sağlık öpüyorum.
Bende Derya abla gibi ilk kez gördüm..
Bunda sonra daha dikkatli olup,gözlerim bunlardan arayacak..
Ellerine sağlık canımmm..
Çok öpüyorum.
Acaba aynı şekilde portakal reçeli yapabilirmiyiz??Malum bahçede ki portakalları değerlendirsem daha iyi olucak gibi:))
ellerine sağlık canım,
sevgiler.
Bahçemde 2 tane kumkuat ağacım var, hem reçelini hemde kabuklarıyla meyve olarak yemesini çok seviyoruz. Sizinde ellerinize sağlık, ben iki kez kaynar suya atıp,acısını çıkarıyorum.
Hülya ,ilk defa Fethiye'de bir kafede eşimle gördük bu meyveyi minyatür bir ağacın meyveleri..Koparıp yedik eşimle çok lezzetliydi..Şimdi çiçekçilerde fidanını gördük, alsak mı diyede düşündük hani o kadar beğendik.
Alırsam reçelinide kendi ağacımdan toplayıp yaparım :)
Kumkat bizim balkonumuzda var yetiştiriyoruz :) bu arada ;
Gelibolu17′nin hazırladığı
“Çay,Kahve Bahane” etkinliğine
24 ŞUBAT-9 MART tarihleri arasında
http://elifindefterinden.com yani ben ev sahibeliği yapacağım…
Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken “hadi çayı koy” geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen “sabah kahvesine geleceğim” deriz…
Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız….
“Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!”
Muhammed Mustafa (s.a.v)
Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz
Tariflerinize “çay,kahve bahane” etkinliği için Elif’in Defteri’ne gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp
http://elifindefterinden.com adresimde yayınlayacağım
Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)
Nefis görünüyor canım.
Ellerine sağlık.
Sevgiler...
:))
hülya hanım ellerinize sağlık reçel süper görünüyor,bizimde bahçemizde kamkat var bakımı biraz zahmetli ama tadı güzel.Reçeli bende deneyeceğim.sevgiler..
amanın bunlar yenir ki hem de kaymakla:)
emirgana laleler için gittiğimiz yıllardan birinde mini ağacını görmüştüm,üzerinde mini mini meyveleri.ay pek sevimliydi biblo gibi:)
ellerine emeklerine sağlık ablacık:))
hülyacım nasılsın canım
mmm reçel çok güzel canım
ben çeşitli reçel yaparım ama bunu denemedim turunçla portakal arası
tadı hangisine yakın.
muhabbetle kal
:)))
Harika! Nerden buldun kumkuatı?
Hülyacım, benim kumkuatlarda kaynamayı bekliyor.
Geçen senede yapmıştım. Tatlı- ekşi haliyle pek sevmiştik.
Kabuğu yenebilen tek narenciye, bildiğiniz üzere...
Çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık.
Krem şantili kurabiyeyi yayınlamayı düşünüyorum, izniniz olursa...
Sevgiler.
COK GUZEL GORUNUYOR CANIM hıc yemedım daha dogrusu kumguat hıc gormdım ama goruntusu yemem gerektıgını soyluyor ellerıne sağlık
Güzel bir pasta olmus emeginize saglik.
Post a Comment