Kumquat (Kamkat) Reçeli

Merhaba..
Fotoğraf netten alıntıdır. Bu da neymiş derseniz tık tık..

Sizlere reçel getirdim bugün.. Marketlerde görmüşsünüzdür belki bu minik minyatür portakalları. Kumquat'mış adı. Kabuğuyla yeniyormuş (annem yedi, güzelmiş öyle dedi) Ben reçelini yaptım, nette küçük bir arama yaptım, hoşuma giden bu tarifi denemeye karar verdim. Güzel oldu ben sevdim.. Denemek için bir kase (150 gr) aldım. Yine yapıcam galiba, çok şirinler baksanıza :)


Malzemeler:
150 gram kumquat
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Yapılışı: Meyveleri yıkadım, boyuna ikiye ayırdım ve çekirdeklerini sivri uçlu bir bıçakla çıkardım. Küçük bir tencereye alıp üzerine 2 bardak su koydum. Bir gece beklettim. Ertesi gün üzerine bir bardak şeker koydum ve reçel kıvamını alana kadar orta ateşte pişirdim. Sonuç bu..

14 yorum:

Unknown said...
February 23, 2012 at 6:28 AM

Hülya'm ilk defa gördüm desem ayıp
lamazsın değilmi beni:)))Eminim ha
rikadır ellerine sağlık öpüyorum.

Unknown said...
February 23, 2012 at 6:41 AM

Bende Derya abla gibi ilk kez gördüm..
Bunda sonra daha dikkatli olup,gözlerim bunlardan arayacak..
Ellerine sağlık canımmm..
Çok öpüyorum.

evcilik said...
February 23, 2012 at 9:15 AM

Acaba aynı şekilde portakal reçeli yapabilirmiyiz??Malum bahçede ki portakalları değerlendirsem daha iyi olucak gibi:))
ellerine sağlık canım,
sevgiler.

ihlamurcum said...
February 23, 2012 at 10:43 AM

Bahçemde 2 tane kumkuat ağacım var, hem reçelini hemde kabuklarıyla meyve olarak yemesini çok seviyoruz. Sizinde ellerinize sağlık, ben iki kez kaynar suya atıp,acısını çıkarıyorum.

Zehra Gürgen said...
February 23, 2012 at 12:38 PM

Hülya ,ilk defa Fethiye'de bir kafede eşimle gördük bu meyveyi minyatür bir ağacın meyveleri..Koparıp yedik eşimle çok lezzetliydi..Şimdi çiçekçilerde fidanını gördük, alsak mı diyede düşündük hani o kadar beğendik.
Alırsam reçelinide kendi ağacımdan toplayıp yaparım :)

Elif'in defterinden (mndlna) said...
February 23, 2012 at 12:52 PM

Kumkat bizim balkonumuzda var yetiştiriyoruz :) bu arada ;


Gelibolu17′nin hazırladığı

“Çay,Kahve Bahane” etkinliğine

24 ŞUBAT-9 MART tarihleri arasında

http://elifindefterinden.com yani ben ev sahibeliği yapacağım…

Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken “hadi çayı koy” geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen “sabah kahvesine geleceğim” deriz…
Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız….

“Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!”

Muhammed Mustafa (s.a.v)

Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz
Tariflerinize “çay,kahve bahane” etkinliği için Elif’in Defteri’ne gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp
http://elifindefterinden.com adresimde yayınlayacağım
Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

YEMEK SEVDAM (ELİF) said...
February 24, 2012 at 1:00 AM

Nefis görünüyor canım.
Ellerine sağlık.
Sevgiler...
:))

Nuray said...
February 24, 2012 at 5:09 AM

hülya hanım ellerinize sağlık reçel süper görünüyor,bizimde bahçemizde kamkat var bakımı biraz zahmetli ama tadı güzel.Reçeli bende deneyeceğim.sevgiler..

PAPATYA PRENSES said...
February 26, 2012 at 4:43 AM

amanın bunlar yenir ki hem de kaymakla:)

emirgana laleler için gittiğimiz yıllardan birinde mini ağacını görmüştüm,üzerinde mini mini meyveleri.ay pek sevimliydi biblo gibi:)

ellerine emeklerine sağlık ablacık:))

Birkaselezzet blogspot.com said...
February 26, 2012 at 4:49 AM

hülyacım nasılsın canım
mmm reçel çok güzel canım
ben çeşitli reçel yaparım ama bunu denemedim turunçla portakal arası
tadı hangisine yakın.
muhabbetle kal
:)))

Narince said...
February 27, 2012 at 5:06 AM

Harika! Nerden buldun kumkuatı?

sare said...
February 27, 2012 at 6:41 AM

Hülyacım, benim kumkuatlarda kaynamayı bekliyor.
Geçen senede yapmıştım. Tatlı- ekşi haliyle pek sevmiştik.
Kabuğu yenebilen tek narenciye, bildiğiniz üzere...
Çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık.
Krem şantili kurabiyeyi yayınlamayı düşünüyorum, izniniz olursa...
Sevgiler.

zeymurancafe said...
February 27, 2012 at 7:16 AM

COK GUZEL GORUNUYOR CANIM hıc yemedım daha dogrusu kumguat hıc gormdım ama goruntusu yemem gerektıgını soyluyor ellerıne sağlık

suezgecmutfakta said...
March 1, 2012 at 6:59 AM

Güzel bir pasta olmus emeginize saglik.