Vişneli ve Frambuazlı Turta
By Unknown
on |
Nefis bir turta tarifi. Ben dondurucudaki az vişne ve frambuazı karıştırdım. Başka meyvelerle de yapılabilir. Misal elmalı, böğürtlenli.. Evde ne varsa. Tarif sevgili Kevser'den..
Malzemeler:
200 gram soğuk tereyağ
300 gram un
3/4 subardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
500 gram vişne-frambuaz karışımı
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı: Un, vanilya ve pudra şekerini karıştırdım. Küçük doğradığım tereyağını ekledim ve mutfak robotunda karıştırdım. Yumurta sarısını da ekledikten sonra hamuru robottan alıp elimle yoğurdum. Streç filme sarıp buzdolabına dinlenmeye bıraktım. İç malzemesi için meyveleri ve şekeri kaynattım. Suyunu çekip reçel kıvamına gelene kadar pişirdim ve soğumaya bıraktım. Hamuru dolaptan alıp biri küçük olmak üzere iki parçaya böldüm. Kalıbıma büyük hamuru ellerimle bastırarak yaydım. Meyve sosunu üzerine döktüm ve kalan hamurla kurabiye kalıplarımla şekiller çıkarıp en üste dizdim. 180 derecede ısıttığım fırında kızarıncaya kadar pişirdim.
(benim hamurum kalıba biraz fazla geldi küçük bir tart yaptım kalanıyla)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
11 yorum:
Hülyammmm ellerine sağlık bir dilim olsa da yesem,öpüyorum....
cok lezzetlı olmustur ellerıne sağlık
Merhabalar,
Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Hülyacım Ellerine sağlık
Nefis olmuş..
sevgiler
manzaraya bakar mısın? Harikasın Hülyacığım nefis gözüküyor, kalp şeklinde üstelik....eline sağlık:)
sevgiler
çok güzel görünüyor yalnız:)eline sağlık hülyacımm
Çok hoş bi görüntü olmuş :)) ellerine sağlık canım.
Sevgiler
B A Y I L D I M Hülyam tek kelime ile harika olmuş hele o kalpleri tek tek yiyesim geldi ellerine sağlık tatlım balım.Gözüm aklım burada kala kala gidiyorum haberin olsun,çok öptüm:)<3
mismiss ellerine sağlık balımmm aklıma düşürdün bende yapsammı napsam öpüldün
hadisofraya.com
Özene bezene çalışılmış, lezzetinden şüphe uok bu durumda, ellerine sağlık Hülya'cım.
Hayran kaldım turtadaki yaptığınız şekillere, gerçekten çok güzel.
ıslak kek tarifi
Post a Comment