Şam Tatlısı
By Unknown
on |
Geçtiğimiz hafta hayırlı bir iş için İskenderun'daydık. Ablamın oğlunu nişanladık geldik. O taraflara giden varsa bilirler mutfağı çok zengin ve lezzetlidir. Oruk, Hatay usulü lahmacun, sürk, humus, tepsi ve kağıt kebabı, çeşitli mezeler, Tabi ki hastası olduğum Künefe, Çıtır Kabak Tatlısı.. Bugün sizlerle paylaşacağım tatlı da yine o taraflardan.. Şam tatlısı yeni gelinimizin ablasının tarifi. Hafta sonu akraba günümüz için yaptım. İçinde ne yağ ne de yumurta var. Çok hafif ve lezzetli bir tatlı. Taze taze sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler:
500 gram irmik
3/4 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karbonat (üzerine birkaç damla limon sıktım)
2-3 çorba kaşığı pekmez
Süslemek için fıstık ya da badem
Şerbeti:
3,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Birkaç damla limon
Yapılışı: Bu tatlıda şerbet soğuk olacağı için önce şerbeti kaynattım. Soğumaya bıraktım. Fırınımı 180 dereceye ayarladım. Pekmezin yarısını büyük kare borcamın tabanına sürdüm. Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurdum ve borcama yaydım. Kalan pekmezi hamurun üzerine sürdüm. Bademle süsledim ve ısınmış fırında 35-40 dakika iyice kızarıncaya kadar pişirdim. Fırından aldıktan sonra birkaç dakika dinlendirdim ve şerbetini döktüm. Bir gece dinlenince daha lezzetli oluyor.
Malzemeler:
500 gram irmik
3/4 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karbonat (üzerine birkaç damla limon sıktım)
2-3 çorba kaşığı pekmez
Süslemek için fıstık ya da badem
Şerbeti:
3,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Birkaç damla limon
Yapılışı: Bu tatlıda şerbet soğuk olacağı için önce şerbeti kaynattım. Soğumaya bıraktım. Fırınımı 180 dereceye ayarladım. Pekmezin yarısını büyük kare borcamın tabanına sürdüm. Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurdum ve borcama yaydım. Kalan pekmezi hamurun üzerine sürdüm. Bademle süsledim ve ısınmış fırında 35-40 dakika iyice kızarıncaya kadar pişirdim. Fırından aldıktan sonra birkaç dakika dinlendirdim ve şerbetini döktüm. Bir gece dinlenince daha lezzetli oluyor.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
13 yorum:
Nefis görünüyor.Çok sevdiğim ama hiç cesaret edemediğim bir tatlı.Bugünlerde bir çok bloglarda görüyorum.Ellerine sağlık.Tarif yerinden olduğu için tarifi aldım.deneyeyim bari
ellerine sağlık canım nefis görünüyor.
Çok severim Hülyam ellerine sağlık sevgiler...
Hülyacığım, öncelikle tebrikler, Allah tamamına erdirsin, mutlu olsunlar...inşallah tatlı harika görünüyor..eline sağlık
sevgiler
Ellerinize sağlık. Nefiiss görünüyor.
Güloanne'cim, Emine'cim, Deryacım, Müjde Ablacım, Serap'cım hepinize çok teşekkürler..
olsada yesem dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Hayirli olsun tebrikler
Iskenderuna her yil giderim kardesim yasiyor insanlari komsuluklari ikramlari mukemmeldir hele yemekleri super
Tatli cok guzel gorunuyor elinize saglik sevgiler
Bayilirim sam tatlisina ne zaman yapsam seyyar saticilarinin tatlisina benzetemedim :( cok nefis gorunuyor ellerine saglik canim kucak dolusu sevgilerimi biraktim :)
www.ozguluntarifleri.com
Harika gorunuyor, ellerine saglik.
Selam ve sevgiler...
off off Şambaliye bayılırımm:)Ama pekmezli hiç dnemedim..üstünün ve altının iyi kızarmasını sağlıyor galiba değil mi??Öyleyse bundan sonra ben de pekmezli yapacağım:)Sevgilerimle..
Oyyy oyyyy ben bunu görmemişim şambali bayılırım canımmm ellerine sağlık olsun şambali ve de mercimek köftesi yapılacaklar listesine aldım bile afiyetler olsun tatlım...
Post a Comment