Malzemeler:
9 adet milföy hamuru
3-4 tane muz
Üzerine pudra şekeri
Ara kreması için:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bard. şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Kreması : Süt, un, nişasta ve şekeri karıştırarak pişirdim. Ocaktan alıp ılınmaya bıraktım. Oda sıcaklığına geldiğinde bir paket vanilya ve krem şantiyi (toz olarak) ekleyip mikserle köpük köpük olana kadar çırptım.
Hazırlanışı: Milföy hamurlarını oda sıcaklığında hafifçe yumuşattım. Üç tanesini yanyana koyup dikdörtgen haline getirdim ve merdaneyle açtım. (dikdörtgen midi fırın tepsime göre şekil verdim siz fırın tepsinize göre yapabilirsiniz). Tepsiye yağlı kağıt kestim hamuru yerleştirdim. Üzerine tekrar yağlı kağıt kapattım milföyü koydum. Bu şekilde üç kat hamur hazırladım. Son hamurun üzerine de yağlı kağıt koydum ve üzerine alttki tepsiyle aynı ölçülerde başka bir tepsi yerleştirdim. Böylece milföyler kabarmadan çıtır çıtır kızarıyor. 200 dereceye ısıttığım fırında iyice kızarıncaya kadar pişirdim. Milföyleri soğuttum ilk tabakanın üzerine kremanın yarısını yaydım muz dilimleri serpiştirdim. İkinci katı da aynı şekilde hazırladım ve üçüncü milföy tabakasının üzerine sadece pudra şekeri eledim. Servis yaparken kare ya da uzun dilimleyebilirsiniz. Keskin bir bıçak kullanın lütfen.
22 yorum:
oh oh, tek tek alıp ağıza atmalık :)
Bende hep niyet ederim ama bir türlü yapamadım :) ellerine sağlık..
Ne şirin pratik bir tarif olmuş canım hele çocuklar buna bayılacak eline sağlık
Harika Antalyadan sevgiler.
Eline saglik cok severim.
Milföyle bende denemiştim, çok lezzetli gerçektende. Ellerine sağlık afiyetler olsun canım.. Sevgiler..
Nefis bir tarif olmuş,ellerine sağlık muzlu çilekli harika olur .sevgiler..
değişik bir alternatif ellerinize sağlık
offf.çok güzel canım.olsad ayesem dedim.ellerine sağlık.sevgiler.
milföyü heep tuzlu denemişimdir,hiç tatlı olarak denemedim,nede güzel olmuş ellerine sağlık :)
Eskiden ne çok yapardım Hülyam unutmuşum ellerine sağlık öperim.
Çok severim,çıtır çıtır nefis ve hafif bir tatlı .Ellerine sağlık,sevgiler:)
tadı da güzel,ellerine sağılık canım.
elıne sağlık tadı cok guzel oluyor
Ben haftasonu yemeye geliyorum bu tatlıtan. Nasıl olsa yapıcaksın demii :))
Ellerine sağlık ablacım.
Nefis olmuş, ben de küçük kareler halinde yapıyorum.
Bir lokmalık oluyor.
milföy çok lezzetli hamur, tatlı tuzlu herşeye yakışıyor.
Ellerine sağlık, sevgiler.
Hep aklımda bu tarif ama nedense yapmadım bir türlü..
Çıtır çıtırda görünüyor amayaa:)
Ellerine sağlık canım:)
tepsi koymak iyi fikir hülyacım bende yapmıştım ama çok kabarmamıştı bir dahakine böyle deneyeceğim ellerine sağlık canım
www.hadisofraya.com
Hülya'cım milfötlerin pişirilme şekli çok akıllıca,milföy pastayı çok severim ama kabarınca çıtırlığı azalıyor.Kabarmadan nasıl çıtır çıtır olur diye düşünürdüm hep? bir de bu şekilde deneyeceğim.Ellerine sağlık canım
sevgiler
I like this kind of food.
LG Grace www.zeit-fuer-dich.blogspot.de
Canımmmm ellerine sağlık ahh ahhh bunları görüp dayanmak ne mümkün mümkünsüz ah ahhh yapmalı notumu aldım canımmm sevgilerimle..
Milföy hayatımın jokeri, bu pastaya da bittim.Elinize sağlık.
Çok mantıklı kabarmalarını önleyerek pişirmek. Aynı hazırlar gibi görünüyor. Hemen not ediyorum. Ellerine sağlık Hülya'cığım. Sevgiler.
Post a Comment