Yağlı Simit


Ablam zamanında Gönül Candaş'ın yemek kitabını almış, bilenler bilir bu kitabı içinde çok güzel tarifler vardır. Her çeşit tatlı, tuzlu, hamurişi, yemek tarifleri bulunur bu kitapta. Halen piyasada var mıdır hiç bilmiyorum ama bulursam kendime alacağım bir tane. O kitaptan bir sürü tarif denemiştim bu onlardan biridir. Dışı çıtır içi yumuşak simitler oluyor ve çay-peynirle harika gidiyorlar.

Tarifimiz şöyle:

Malzemeler:
3 yumurta (birinin sarısı üzerine)
4-4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 Türk kahvesi fincanı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
250 gram oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
Üzerine susam, çörekotu
1 tatlı kaşığı mahlep (ben ekledim)

Yapılışı: Mayayı ılık sütün içinde erittim. Diğer malzemelerle karıştırıp hamur haline getirdim ve mayalanmaya bıraktım. Hamur mayalanınca küçük parçalar koparuıp simit şekli verdim ve önce yumurta sarısına sonra da susama batırıp yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizdim. Simitlerimi 175 derecede ısıttığım fırında iyice çıtırlaşana kadar pişirdim.

19 yorum:

derya SEZGİN said...
May 7, 2013 at 1:54 AM

Hülyam sayfan harika olmuş simitte öyle ellerine sağlık öpüyorum...

Pelin said...
May 7, 2013 at 2:03 AM

Çok güzel görünüyor Hülyacığım.
Ellerine sağlık
Sevgiler

Cizel PEZUK said...
May 7, 2013 at 2:16 AM

Nefis görünüyor ellerine sağlık çok severim ,sayfan çok güzel olmuş:)

Anonymous said...
May 7, 2013 at 2:20 AM

simitler çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.ölçüdeki fincan çay nescafe fincanımı yoksa Türk kahvesimi?yardımınız için şimdiden teşekkürler.Ayten

bir kase lezzet said...
May 7, 2013 at 2:36 AM

canım sayfan yenilenmiş elinize sağlık ama o kedicik aynı:)))

Misketlimonu Hülya said...
May 7, 2013 at 6:46 AM

Sevgili Ayten, tarifte de düzelttim buraya da yazıyorum. Türk kahvesi fincanı olacak. Ben teşekkür ederim..

Bak Bu Harika said...
May 7, 2013 at 11:20 PM

Çok uzun zamandır yapsama da aslında çok severim. Ellerine sağlık. İzlemeye aldım seni. Ben de bloğuma beklerim.

www.bakbuharika.com

SEVGİLERİMLE said...
May 8, 2013 at 10:07 AM

ben de tuzlu bir şeyler yapmıyorum uzun zamandır simitleri görünce farkettim,ne güzel olur beyaz peynirle çayın yanında...

ellerine sağlık

sevgilerimle...

Meliha Çalışkan said...
May 8, 2013 at 2:57 PM

Vayyy bloğun yeni yüzünü pek beğendim,güle güle kullan canımcım:)
Ben çayı dmeledim,peynirimda var.Uzatıver o tabağı bakalım:)
Ellerine sğalık canım:)

ihlamurcum said...
May 9, 2013 at 9:08 AM

Sayfanız yeni yüzü harika, hele soldaki kediye bayıldım. Güzel yazılarınızda ve tariflerde buluşma dileğiyle, sevgilerle.
Bu arada tarifte mükemmel gözüküyor.

sarımutfak-hande said...
May 10, 2013 at 1:14 AM

süpersin ellerine sağlık canım istedi bak şimdi:))

BİRİNCİSİN said...
May 10, 2013 at 4:07 AM

Nefis olmuşlar,ellerine sağlık:)

MAZES said...
May 10, 2013 at 11:10 AM

her şey SÜPER,ellerine sağılık.

Zehra Gürgen said...
May 10, 2013 at 11:45 AM

Mis gibi görünüyor Hülyacım, kızım çok seviyor simit kurabiyeleri, tarifi izninle denemek isterim.
sevgiler b,zden :))

Baharcicegi said...
May 11, 2013 at 10:33 AM

tarifde maya var ici yumusakmi oldu
Yanina tavsan kani cayla suan öyle isterdimki yemeyi bu citir simitleri
Ellerine saglik Hülyacim

Misketlimonu Hülya said...
May 13, 2013 at 1:04 AM

Bloğumun yeni görüntüsünü beğenmenize çok sevindim. Benim çok içime sinmedi aslında.

Baharçiçeğim içi yumuşak dışı çıtır oluyor.

selma tamer said...
May 15, 2013 at 2:23 AM

elıne sağlık cok guzel olmus yenı goruntude cok guzel

ugurbocegimmutfağı said...
May 15, 2013 at 11:47 AM

İlk bakışta tuzlu kurabiye zannettim ben bunları :) çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık :)

asayra kurt said...
June 1, 2013 at 2:02 PM

sizi yeni keşfettim muhakkak deneyeceğim bu tarifi inş tutturabilirim