Ağlayan Pasta

Çok çok güzel bir tarif. Başarısız olma ihtimaliniz hiç yok diyebilirim. Benim yaptığım ölçüler ve tarif Pastacı Burcu'dan.



Hafta sonu ablamda toplandık, tatlı bendendi yine :) Daha önce de yapmıştım bu tarifle ama fotoğraflayamadan yine bir yere götürmek zorunda kalmıştım. Bu sefer dilim de olsa fotoğrafını çektim. Altta yoğun kakaolu ıslak bir kek, ortada krem şanti ve en üstte nefis bir çikolatalı sos. Bu sosun ölçülerini çoğaltıp çikolatalı puding yapmayı düşünüyorum. Nefis bir tadı var çünkü..



Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt
3 çorba şakığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
1,5 su bardağı süt

Sos için: 
2 çay bardağı süt
3/4 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı nişaşta
1 çorba kaşığı kakao
200 gr çikolata (100 gram kullandım)



Hazırlanışı: Öncelikle fırınımı 180 derecede ısıttım. Yumurta ve şekeri mikser ile şeker eriyene kadar çırptım. Sütü de ilave edip tekrar çırptım. Üzerine un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırptım. Kare borcama karışımımı döküp 180 derece fırında keki pişirdim. Kek piştikten sonra soğumaya bıraktım. Kek ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütü döktüm. Buzdolabında bir gece beklettim. Ertesi gün kremşanti ile 1 su bardağı sütü çırpıp kekin üzerine yaydım. Küçük bir kapta nişasta ile kakaoyu az süt ile erittim. Şekeri de ekleyip karıştırarak pişirdim. Ocaktan alıp üzerine para çikolataları ilave ettim. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağladım. Servis yaparken pastayı kare kare kesip üzerine sos döküp sunalım demiş Burcu, ben sosun tamamını kremşantinin üzerine döküp kestikten sonra servis yaptım.

25 yorum:

Anonymous said...
January 21, 2013 at 4:44 AM

Off offf, bu ne albeni. Gel de yeme hani?...Ellerine sağlık, bakarsın bir gün bize de nasip olur...

Bulbulunyeri said...
January 21, 2013 at 4:52 AM

Canım,
benim de en sevdiğim lezzetlerden biridir. Sadece adı beni mutlu etmiyor, onun için de gözyaşları gülmekten olsun diyorum.
Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.

mutfagabuyrun said...
January 21, 2013 at 5:23 AM

şimdi olsada yesem canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

Delicias Baruz said...
January 21, 2013 at 5:36 AM

Tiene que estar exquisito, qué pinta más buena. Un abrazo, Clara.

Ferkay said...
January 21, 2013 at 5:41 AM

Off Hülyacım nefis nefis ellerine sağlık çikolatalı tatları seven ben bayılırım.

LeylaK said...
January 21, 2013 at 5:46 AM

Vazgeçilmez lezzetimiz :) Harika.
TATlı tarifler yarışmamıza beklerim.

vişnap said...
January 21, 2013 at 6:06 AM

Canımmm canımmm bak benim de canım bu nefis pastandan çekti .Ne güzel görünüyor burdan yanında da çay olacak off off ellerine sağlık bari çay suyunu koyayım pastana bakıp bakıp yutkunayım :))Sevgilerimle .

bücürükveben said...
January 21, 2013 at 6:29 AM

Sıksık yaptığım, çok sevdiğim, bayıldığım bir pasta, bana da yıllar önce patronumun eşi öğretmişti, yalnız tarif biraz farklı şeker daha az benimkinde ve yumurta 3 tane:)eline sağlık canım, canım çekti:))))

Birkaselezzet blogspot.com said...
January 21, 2013 at 7:46 AM

Canım hülyam bu lezzeti sevmeyen varmıki.
hele senin elinden yemek ayrı güzel:)

VuslaT said...
January 21, 2013 at 7:50 AM

Hülyacım senin kek hatıralar 40'ımı okumuş ne:(

Şaka bir yana süperrrrrrr. Ellerine sağlık. Olsada yesem koca bir dilim..

Unknown said...
January 21, 2013 at 8:51 AM

Hülyam bayılırım bu nefis ismiyle tezat pastaya ellerine sağlık öpüyorum...

reyhan kokulu mutfağım said...
January 21, 2013 at 12:28 PM

Oglusu cok sever , ellerine saglik..

Beyaz Hanımeli said...
January 21, 2013 at 5:36 PM

Okurken ağzım sulandı vallahi. Nefis görünüyor. Hepinize afiyet bal şeker olsun. Ellerine sağlık, sevgiler.

kristalkelebek(aslı) said...
January 22, 2013 at 12:42 AM

Böyle güzel bir görüntü daha yok bence:). Ellerine sağlık Hülyacım...
Sevgileeer:)).
aslı

Hayat Mutfakta Guzel said...
January 22, 2013 at 6:14 AM

ben de seviyorum bu pastayı, çok lezzetli oluyor, görüntü süper, ellerinize sağlık...

Baharcicegi said...
January 22, 2013 at 11:29 AM

Bu güzelim pastaya kim bu ismi takmis aklina sasarim aslinda yeken insani mutlu eden pasta
Bende yapmayi düsünüyorum senin tarifinle yaparim artik ellerine saglik Hülyacim

Unknown said...
January 23, 2013 at 11:22 PM

ellerinize saglık bende sık sık yaparım ve severim.takipteyim.banada beklerim:)sevgiler

Birsel ve İrem said...
January 25, 2013 at 10:02 AM

Harika görünüyor, ellerinize sağlık.
Sevgiler.

caferengigül said...
January 25, 2013 at 10:12 AM

Dayanılmaz bir görüntü...
Elinize sağlık.

Unknown said...
January 25, 2013 at 2:01 PM

Çok uzun zaman önce bende yapmıştım bu pastadan,gerçekten nefisss ötesi bir lezzet..
Ellerine sağlık canıııııım
Can çektiriyor can..:))

Hayatın Tatları said...
January 28, 2013 at 7:37 AM

off süper bir lezzet.ellerine sağlık :)

Unknown said...
January 28, 2013 at 10:36 AM

en sevdiğim tatlılar sütlü tatlılar üstelik bu sütlü tatlının yanına kako veya çikolata eklenince deymeyin keyfimeee..ellerineize sağlık ...aldım tarifi gitiimm banada beklerimm...sevgilerrr.....

sarımutfak-hande said...
January 29, 2013 at 4:00 AM

ağlamasın o yiyeyim ben onu:)))
ellerine sağlık çok da severim hani:))))

Tarif diyarı said...
January 29, 2013 at 9:35 AM

Çok severiiiim hiç ağlamasın ben yerim:)ellerinize sağlık