Mandalinalı Cheesecake


Arşivden bir tarif. Az önce eski fotoğrafları karıştırırken gözüme ilişti. Teyzem Almanya'dan mandalina konservesi getirmişti. Cheesecake'i yaparken üzerinde süs olarak kullandım. Lezzet konusunda çok şey katmadığını söyleyebilirim. Olmasa da olur yani. Ama kekin genel görünüşü çok hoşuma gittiği için sizlerle paylaşmadan edemedim.

Tarifimiz her zamanki cheesecake reçetesi.

Malzemeler: 
2 paket krem beyaz peynir
300 gram süzme yoğurt
Yarım paket krema
Yarım su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilyalı puding
Not: Malzemelerin hepsi oda sıcaklığında olacak
Tabanı:
2 paket yulaflı ya da kepekli bisküvi
2 çorba kaşığı soğuk tereyağ

Üzerine: 
Konserve mandalina dilimleri

Yapılışı: Fırınımızı 170 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz. Önce tabanı yapıyoruz her zamanki gibi. Robotta bisküvi ve tereyağı un haline getirip tabanına pişirme kağıdı kestiğim 24 cm'lik kelepçeli kalıbıma bastırarak döşedim. Cheesecake'in krema kısmını hazırlayana kadar buzdolabına koydum. Yumurta ve şekeri bir çırpma kabına alıp mikserle karıştırdım. Sırasıyla peynirleri, yoğurdu, kremayı ekleyerek pürüzsüz bir krema haline gelene kadar çırptım. En son vanilyalı pudingi ekleyip bisküvi tabanının üzerine döktüm. Mandalina dilimleriyle süsledim. Isınmış fırında 50-60 dakika kenarları sertleşip ortası hala yumuşak şekilde olana kadar pişirdim. En az 12 saat buzdolabında bekletiyorum.

16 yorum:

Gurme Şirine said...
January 15, 2013 at 6:24 AM

ellerine sağlık canım...
enfes görünüyor...

kardelen sezgin said...
January 15, 2013 at 7:55 AM

değişik pastanın görüntüsüde lezzetten çatlamış gibi

bücürükveben said...
January 15, 2013 at 8:21 AM

Harika görünüyor Hülya'cığım peynirli kek ben de yapıyorum ama farklı bildiğin beyaz peynir, maydanozla yapıyorum. Eline sağlık, afiyet olsun..

vişnap said...
January 15, 2013 at 8:21 AM

Bir cheesecakek yapmayan ben varım galiba şu blog dünyasında canımm yaa en sonunda böyle muhteşem sunumları görünce bir tane kelepçeli kek kalıbı alıp yapacağım sanırım.Çok şahane görünüyor ellerine sağlık yakın olsaydık çoktan sendeydim şekercimm sevgilerimi yolluyorum..

Şehrinaz said...
January 15, 2013 at 10:10 AM

Ben neli olursa olsun cok seviyorum, emeklerine saglik...

Ilhan Ucer said...
January 15, 2013 at 10:36 AM

Gerçekten görüntüsü müthiş. Peynir ve şeker ikilisini beraber çok severim onun için hemen yazdım tarifi. Ellerine sağlık. Sadece tam mevsimiyken mandalin konservesi takıldı aklıma. :))

derya SEZGİN said...
January 15, 2013 at 12:49 PM

Canımmmm ellerine sağlık nefis görünüyor öpüyorum...

PAPATYA PRENSES said...
January 15, 2013 at 1:23 PM

o zaman üzerine dr oetker mandalina sosu da yapaydın ya canikom:)

ay ben uzun zamandır çizkek yapmadım.namnamnamnam:)

ellerine sağlıkkkkk

Yaseminin Mutfağından said...
January 15, 2013 at 11:48 PM

Cheesecake i mandalinalı deneme fırsatı bulamadım ama hep aklımda.Eline sağlık

VuslaT said...
January 17, 2013 at 8:28 AM

Amanınnn benim küçük kız bunu görse yap der hemen, ama ben senin kadar güzel yapamayabilirim ki:..Ellerine sağlık canım şahane olmuş.. Afiyet olsun.

Hayat Cafe Tarifleri said...
January 17, 2013 at 10:34 AM

Ayy ben her akşam önüme alırım mandalini 1 kilo yerim,dahada fazla yerimde tutuyorum kendimi..:))
Bu tam benlik olmuş..
Canım çok can çektiriyor bu güzellik..
Ellerine sağlık.

Feray kaygısız said...
January 17, 2013 at 11:30 AM

Mandalin en sevdiğim meyvedir Hülyacım muhteşem görünüyor ellerine sağlık canım..

hdidem95 said...
January 20, 2013 at 11:45 PM

cheesecakeke bayılırım mandalinalıda denemedim hiç ne güüzel görünüyor hülyacım ellerine sağlık canım sevgiler
www.hadisofraya.com

Mutfak Havlusu said...
February 7, 2013 at 12:47 AM

Bu çok acayip birşey olmuş!Ellerinize sağlık