Merhaba.. Yaz(a)madım yine uzun zamandır. Merak edenleri de etmeyenleri de çok çok öpüyorum, inanın geçerli mazeretlerim vardı. Ben izinliydim :) Aslında izinli olduğum zamanlarda daha çok denemeler yapıyor, pişiriyor, taşırıyor, fotoğraflıyorum ama evdeysem paylaşamıyorum. Ancak işime döndüğümde paylaşabiliyorum o da bugün işte :) Yani bugün işime döndüm ben.
Papatyama taaa haftalar önce sözünü verip te bir türlü paylaşamadığım bu güzelim Parmesanlı Bisküvilerimle döndüm..
Birkaç kez yaptım bu bisküvileri de fotoğraflarını beğenmemiştim. Sonra dondurucuya koyduğumdan emin olduğum parmesanımı kaybettim hala da bulamadım sanırım çok derinlerde kaldı :)) Bir de pahalı ki mübarek, biraz ucuzunu bulunca yeniden yaptım, onlar da bunlar işte.. Parantez içindekiler benim değişikliklerim,
Papatyamın tarifini kopyaladım aşağıya.
Malzemeler:
2.5 su bardağı un (Yarım bardak daha ekledim ben)
200 gr parmesan peyniri (Daha az kullandım 120 gram kadar)
200 gr tereyağ
4 yemek kaşığı soğuk su
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine:
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı çörek otu
Yapılışı: Buzdolabından
çıkardığınız tereyağını küp parçalara kesin. Mutfak robotuna, tereyağ,
rendelenmiş parmesan, un, tuz ve baharatları alıp ekmek kırıntısı
görüntüsü elde edene kadar robotu çalıştırın. Robot çalışmaya devam
ederken 4 yemek kaşığı soğuk suyu ilave edin ve hamur toparlanana kadar
çalıştırmaya devam edin. Hamuru tezgaha alın ve ikiye ayırın. her
bir parçayı elinizle birleştirerek silindir şekli verin. Hamurları
streç filme sarın ve buzlukta 4-5 saat dinlendirin.
Yumurta sarısını çırpın ve buzluktan
çıkardığınız silindir hamurun her yerine sürün. Susam ve çörek otunu
karıştırıp hamura serpin. Hamuru keskin bir bıçakla yarım cm
kalınlığında kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıttığınız fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
14 yorum:
Sonundaaaa!:)
Dondourucudaki parmesan benimde başımda. Ama bir farkla annem taşınma aşamasında rende parmesanımı atmış!!Ben de diyorum neden bulamıyorum..
Trakya Birlik çıkardı bir kaç gevur peynirini burada.Onların hem lezzeti güzel,hem de nispeten daha uygunlar.
Ellerine sağlık ablacımm!
bunlar harika görünüyor...
ellerine sağlık canım...
permesan peynirini salataya makarnaya cok kullanırım canım eminim kurabiyeyede koyunca cok lezzetli olmuştur.. zaten nefis görünüyorlar ellerine sağlık canım :) ..
Ahh canım,hep bir koşturmaca,hep bir telaş.
Hepimiz aynıyız galiba:)
Sağlık olsun da geç de olsa kavuşalım da, gerisi teferruat:)
Permesanlı bisküviler şahane gözüküyor,eğer bulabilirsem denicem inşAllah:)
Muhabbetle..
Ben çok seviyorum,bu kurabiyeleri..Çayın yanında en büyük zevkim,bunlar...ellerinize sağlık,çok güzel olmuşlar..sevgiler.
Canımmmm ellerine sağlık nefis görünü
yor olsada yesem öpüyorum.
BENİM KIZLAR BAYILIR EMİNİM BUNA..ELLERİNE SAĞLIK. ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYORLAR..
ELLERİNE SAĞLIK..DEMEYİ UNUTTUYSAM HEM ELLERİNE HEM DÜŞÜNÜP BİZİMLE PAYLAŞMANA SAĞLIK.TEŞEKKÜRLER.
hülyacım ellerine sağlık.
peynirli tuzlular favorim çok severim.
Görüntü nefis, ellerine sağlık.Bu tarifi denemek için not alıyorum,sevgiler:)
Kurabiyeye nefis bir lezzet bir katmistir parmesan peyniri
nefis görünüyor eline saglik canim
canım hoşgeldin ne güzel bir tarif bu ellrine sağlık kocaman sevgiler
www.hadisofraya.com
Post a Comment