♥ Parmesanlı Bisküviler ♥

Merhaba.. Yaz(a)madım yine uzun zamandır. Merak edenleri de etmeyenleri de çok çok öpüyorum, inanın geçerli mazeretlerim vardı. Ben izinliydim :) Aslında izinli olduğum zamanlarda daha çok denemeler yapıyor, pişiriyor, taşırıyor, fotoğraflıyorum ama evdeysem paylaşamıyorum. Ancak işime döndüğümde paylaşabiliyorum o da bugün işte :) Yani bugün işime döndüm ben. Papatyama taaa haftalar önce sözünü verip te bir türlü paylaşamadığım bu güzelim Parmesanlı Bisküvilerimle döndüm..


Birkaç kez yaptım bu bisküvileri de fotoğraflarını beğenmemiştim. Sonra dondurucuya koyduğumdan emin olduğum parmesanımı kaybettim hala da bulamadım sanırım çok derinlerde kaldı :)) Bir de pahalı ki mübarek, biraz ucuzunu bulunca yeniden yaptım, onlar da bunlar işte.. Parantez içindekiler benim değişikliklerim, Papatyamın tarifini kopyaladım aşağıya.


Malzemeler:
2.5 su bardağı un (Yarım bardak daha ekledim ben)
200 gr parmesan peyniri (Daha az kullandım 120 gram kadar)
200 gr tereyağ
4 yemek kaşığı soğuk su
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine:
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı çörek otu

Yapılışı: Buzdolabından çıkardığınız tereyağını küp parçalara kesin. Mutfak robotuna, tereyağ, rendelenmiş parmesan, un, tuz ve baharatları alıp ekmek kırıntısı görüntüsü elde edene kadar robotu çalıştırın. Robot çalışmaya devam ederken 4 yemek kaşığı soğuk suyu ilave edin ve hamur toparlanana kadar çalıştırmaya devam edin. Hamuru tezgaha alın ve ikiye ayırın. her bir parçayı elinizle birleştirerek silindir şekli verin. Hamurları streç filme sarın ve buzlukta 4-5 saat dinlendirin.
Yumurta sarısını çırpın ve buzluktan çıkardığınız silindir hamurun her yerine sürün. Susam ve çörek otunu karıştırıp hamura serpin. Hamuru keskin bir bıçakla yarım cm kalınlığında kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıttığınız fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.


14 yorum:

PAPATYA PRENSES said...
September 4, 2012 at 6:09 AM

Sonundaaaa!:)
Dondourucudaki parmesan benimde başımda. Ama bir farkla annem taşınma aşamasında rende parmesanımı atmış!!Ben de diyorum neden bulamıyorum..

Trakya Birlik çıkardı bir kaç gevur peynirini burada.Onların hem lezzeti güzel,hem de nispeten daha uygunlar.

Ellerine sağlık ablacımm!

Gurme Şirine said...
September 4, 2012 at 6:50 AM

bunlar harika görünüyor...
ellerine sağlık canım...

Sevil Aslan said...
September 4, 2012 at 8:40 AM

permesan peynirini salataya makarnaya cok kullanırım canım eminim kurabiyeyede koyunca cok lezzetli olmuştur.. zaten nefis görünüyorlar ellerine sağlık canım :) ..

** ZEL ** said...
September 4, 2012 at 9:23 AM

Ahh canım,hep bir koşturmaca,hep bir telaş.
Hepimiz aynıyız galiba:)
Sağlık olsun da geç de olsa kavuşalım da, gerisi teferruat:)
Permesanlı bisküviler şahane gözüküyor,eğer bulabilirsem denicem inşAllah:)
Muhabbetle..

nursen aksoy said...
September 4, 2012 at 9:38 AM

Ben çok seviyorum,bu kurabiyeleri..Çayın yanında en büyük zevkim,bunlar...ellerinize sağlık,çok güzel olmuşlar..sevgiler.

Derya Sezgin said...
September 4, 2012 at 10:28 AM

Canımmmm ellerine sağlık nefis görünü
yor olsada yesem öpüyorum.

VuslaT said...
September 4, 2012 at 2:12 PM

BENİM KIZLAR BAYILIR EMİNİM BUNA..ELLERİNE SAĞLIK. ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYORLAR..

VuslaT said...
September 4, 2012 at 2:13 PM

ELLERİNE SAĞLIK..DEMEYİ UNUTTUYSAM HEM ELLERİNE HEM DÜŞÜNÜP BİZİMLE PAYLAŞMANA SAĞLIK.TEŞEKKÜRLER.

bir kase lezzet said...
September 5, 2012 at 8:51 AM

hülyacım ellerine sağlık.
peynirli tuzlular favorim çok severim.

kızlarım ve ben said...
September 5, 2012 at 1:40 PM
This comment has been removed by the author.
BİRİNCİSİN said...
September 5, 2012 at 1:47 PM

Görüntü nefis, ellerine sağlık.Bu tarifi denemek için not alıyorum,sevgiler:)

Baharcicegi said...
September 5, 2012 at 1:47 PM

Kurabiyeye nefis bir lezzet bir katmistir parmesan peyniri
nefis görünüyor eline saglik canim

kızlarım ve ben said...
September 5, 2012 at 1:50 PM
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...
September 5, 2012 at 3:25 PM

canım hoşgeldin ne güzel bir tarif bu ellrine sağlık kocaman sevgiler
www.hadisofraya.com