Yabanmersinli ve Böğürtlenli Kek

Mutfak dolabında bekleyen yabanmersinlerim ve dondurucuda geçen yazdan kalan böğürtlenlerim bu kekte buluştular. Yakıştılar da bana göre. Bir de böğürtlenlerin tabana çökmemesini sağlayabilseydim tam süper olacaktı ama olsun. O kadar kusuru olsun di mi kekimin :))



Benim yabanmersinlerim Trabzon'dan geldiler ve kurutulmuşlardı. Bu haliyle kullanmak istemedim çünkü çok sert olacaklardı kekin içinde. Önce biraz şekerli suda kaynatarak yumuşattım ve süzdüm. Bu haliyle güzel oldular. Acaba sizin kurutulmuş yabanmersiniyle yapılan değişik tarifleriniz ya da önerileriniz var mı? Değerlendirmek istiyorum bu yararlı ve şifalı meyveyi.



Tarifim Portakallı Kekimle aynı. Kattığım meyveler ve limon kabuğu dışında bir değişiklik yapmadım. Bu tarifim çok bereketli oluyor. Bir baton kalıp ve en küçük kelepçeli kalıbıma tam geldi. Yaparsanız büyük bir kalıp kullanmanızı tavsiye ederim.

15 yorum:

PAPATYA PRENSES said...
March 23, 2010 at 3:54 AM

Ekşiki ekşili nasıl güzel olmuştur böyle:)
Ellerine sağlık canım.

NOT: Benim bi kurabiye bi muffin tarifim var canım,denemek istersen:)

Unknown said...
March 23, 2010 at 4:14 AM

Canım ellerine sağlık harika görünü
yor sevgiler...

kristalkelebek(aslı) said...
March 23, 2010 at 4:42 AM

Hülyacım nefis olduğu görüntüsünün güzelliğinden belli:).
Meyveli kekleri çok severim ben. Ellerine sağlık canım:).
Sevgiler...
aslı

Nurperi said...
March 23, 2010 at 6:02 AM

Eline sağlık hülyacım, ben de başlığı görünce yaban mersinini nereden aldın Eskişehir'de diye soracaktım, yazıyı okuyunca anladım buradan olmadığını:))
Güzel bir lezzet olduğuna eminim, öpüyorum canım...

Unknown said...
March 23, 2010 at 6:17 AM

Papatya'cım ekşilik yakıştı keke, güzel oldu. Tariflerine bakıyorum şimdi canım teşekkürler.

Derya'cım teşekkür ederim.

Unknown said...
March 23, 2010 at 6:19 AM

Aslı'cım teşekkür ederim canım. Meyveler yakışıyor gerçekten keklere. Sevgiler canım.

Nurperi'cim teşekkür ederim canım. Dur ben sana burada bulacağın yerini yorum olarak yazayım :) Belki buradan okuma fırsatın olmaz.

Anonymous said...
March 23, 2010 at 7:27 AM

Likapa ve böğürtlen süper uyumlu olmuştur. Sanki akrabalar olarak görürüm ben onları. Likapayı bulmak kolay olsa daha da çok kullanılacaktır eminim. ellerine sağlık...

SeViL ( sevdalitatlar ) said...
March 23, 2010 at 7:50 AM

Ohh mis gibi kokular alıyorum..
Ellerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..

Sevgiler..

Tijen said...
March 23, 2010 at 11:23 AM

Mahallemiz nasıl? Ne günlerimiz geçti Vişnelik'te. Üzerinde kitap okuduğum vişne ağacım yok artık biliyorum ama anılarımda yeri hiç azalmadı mahallemizin.

Aybike Ceylan said...
March 23, 2010 at 12:00 PM

Ellerine saglik Hulya'cigim, harika gorunuyor.

Guzel bir hafta diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

Unknown said...
March 23, 2010 at 12:28 PM

Anonim'ciğim çok yakıştılar. Sanırım akrabalar onlar tam bilemiyorum ama. Keşke daha yaygın olsa bu tür meyveler. Bol bol yesek bizler de. Teşekkürler.

Sevil'ciğim teşekkür ederim. Güzel kokuyor pişerken. Sevgiler.

Unknown said...
March 23, 2010 at 12:31 PM

Tijen'ciğim mahalle çok değişti. Bilmiyorum ne zamandır görmüyorsun. O güzelim meyve ağaçları, tarlalar hep apartman oldu şimdi. Yine de çok güzel ve özel bu mahalle. Ben çok seviyorum yaşadığım yeri.

Aybike'ciğim hoşgeldin. Ben de sana güzel ve sağlıklı günler diliyorum canım. Sevgiler.

TÜLİN-sihirli tatlar said...
March 23, 2010 at 2:53 PM

canım süper olmus bu kek kımbılır nasıl guzeldır tadı.ellerıne sağlık canım sevgıler:)öpüldün

Miskokulu Lezzetler said...
March 23, 2010 at 3:21 PM

Hülya Hanım kekiniz nefis olmuş elinize sağlık.İzmirden sevgiler.

Unknown said...
March 24, 2010 at 11:12 AM

Tülin'cim teşekkür ederim güzel yorumun için. Sevgiler.

Mine hoşgeldin. Teşekkürler. Size de Eskişehir'den sevgiler.