Tahinli Çörek
By Unknown
on |
Verdiğim uzun aradan sonra tekrar merhabalar. Tuzlu-hafif tatlı bir çörek tarifiyle geldim bugün. Aslında haşhaşlı olacaktı çünkü ben evde ezilmişi var sanıyordum. Hamuru yoğurdum, mayaladım. Bir de baktım ki haşhaş yokmuş evde. Afyon'lu olduğumuz için (aslında ilçesi olan Emirdağ) evden hiç eksik olmaz. Hatırlıyorum da ben çocukken tarlaları vardı Emirdağ'da. O zamanlar serbestti ekimi. O güzel çiçekler arasında dolaşıp, taze taze kapsüllerini koparıp içini açıp yerdik. Nasıl güzeldir tadı bilseniz.. Neyse geçmişe gittim ama geldim tekrar :) Haşhaşı annem kavurur ve minik bir makina var evde -minyatür kıyma makinası gibi- onunla çeker bir güzel. İnanın içiniz bayılır kokusundan her yere yayılır çünkü :))
Çok uzattım yazasım varmış bugün :) Çenem düştü.. Çekilmiş haşhaş olmayınca tahinli oldu benim çörekler. Çelenk çörek şekli vermeye çalıştım ama tahinin rengi açık olduğu için çok belli olmadı.
Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
1 kase şekerle tatlandırılmış tahin
İri çekilmiş ceviz de kullanabilirsiniz
Yapılışı: Bütün malzemeyi yoğurdum ve kabarması için yarım saat kadar ılık bir ortamda beklettim. Yukarıda verdiğim linkteki gibi şekil verdim. 200 derecede ısınmış fırında hafifçe kızarıncaya kadar pişirdim.
Not: İnsan bir yazıda tam dokuz kez haşhaş yazar mı yaa? Azalttım biraz :)))))
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
19 yorum:
Hülyammmm ellerine sağlık nefis bir çörek öpüyorum...
ellerine sağlık canım...
harika görünüyor...
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR :)) BLOGUNDA ÇOK HOŞ BANA DA BEKLERİM
Yuh bana tam 9 (yazıyla dokuz) kere haşhaş yazmışım :))
Te ha quedado de capricho, qué rico. Y el tiramisú de abajo es una delicia. Un abrazo, Clara.
tahinli çörek mmm çok güzelll tarifde iyiymiş..
sevgiler...
çok güzel sunumlu nefis ir çörek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Bu çörekler harika olmuş canım ellerine sağlık
Nefis bir görüntü ellerine sağlık,haşhaşlı ,tahinli çöreği çok severim sizin sunuma bayıldım harika olmuş:))
çok güzel bir görüntü
ellerin dert görmesin canım
Ben dün yaptım haşhaşlı çörek ama en iyisi yapmamak çünkü tutamıyorum kendimi yerken:)
Tahinlininde nefis solduğuna şüphe yok..Helede yapan sensen:)
Ellerine sağlık canım:)
Hülyacım ben de anne tarafından Eskişehirliyim. Eskişehir'de de çok yapılır haşhaşlı çörek, çok severiz. Ama ben tahinli çöreğe de bayılırım doğrusu:). Ellerine sağlık, şekli de çok güzel olmuş.
Sevgiler:).
aslı
Ellerinize sağlık nefis olmuş. Bana da beklerim. Sevgilerimle,
Ne çok severim haşhaşı...öyle sabahları ekmeğe sürer yerim ya da kaşık kaşık yerim.İşte o kadar çok severim.Bodrum da bulunmuyor maalesef.Ama ben yılmıyorum ve Nazilli pazarından tedarik ediyorum.
Bu çöreği yapmayı çok istiyorum aslında ama bir türlü elim ermiyor, üşeniyorum.Tadına bayılacağıma eminim.Elinize sağlık sizin ki de iştahımı epeyce kabarttı.
hmmm,bir dilim alsam yeter ,kahvem de hazır ...yapmak için nedense vakit bulamıyorum ,ellerine sağılık canım.
Ellerine sağlık Hülyacım
nefis görünüyor tadını da biliyorum :) aynı siteden ben de yaptım harika oldu ....
Sevgiler.........
tahinli çöreğe bayılırımmmm, nefisde gözüküyorlar. Bende sayfamda denemiştim.
selamlar,
kibele keyfi
e peki ya un?
Post a Comment