Malzemeler:
9 adet milföy hamuru
3-4 tane muz
Üzerine pudra şekeri
Ara kreması için:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bard. şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Kreması : Süt, un, nişasta ve şekeri karıştırarak pişirdim. Ocaktan alıp ılınmaya bıraktım. Oda sıcaklığına geldiğinde bir paket vanilya ve krem şantiyi (toz olarak) ekleyip mikserle köpük köpük olana kadar çırptım.
Hazırlanışı: Milföy hamurlarını oda sıcaklığında hafifçe yumuşattım. Üç tanesini yanyana koyup dikdörtgen haline getirdim ve merdaneyle açtım. (dikdörtgen midi fırın tepsime göre şekil verdim siz fırın tepsinize göre yapabilirsiniz). Tepsiye yağlı kağıt kestim hamuru yerleştirdim. Üzerine tekrar yağlı kağıt kapattım milföyü koydum. Bu şekilde üç kat hamur hazırladım. Son hamurun üzerine de yağlı kağıt koydum ve üzerine alttki tepsiyle aynı ölçülerde başka bir tepsi yerleştirdim. Böylece milföyler kabarmadan çıtır çıtır kızarıyor. 200 dereceye ısıttığım fırında iyice kızarıncaya kadar pişirdim. Milföyleri soğuttum ilk tabakanın üzerine kremanın yarısını yaydım muz dilimleri serpiştirdim. İkinci katı da aynı şekilde hazırladım ve üçüncü milföy tabakasının üzerine sadece pudra şekeri eledim. Servis yaparken kare ya da uzun dilimleyebilirsiniz. Keskin bir bıçak kullanın lütfen.