Tarifimiz Emine Beder'den.
Sanırım bir ay kadar oldu bunları yapalı. Ben bu kurabiyeleri çok seviyorum, yapımı biraz uğraştırıcı olsa da..
Hamuru için;
1 paket (250 gr) margarin
2 y.k. yoğurt
2 yumurta
1/2 s.b. şeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
5 s.b. un
hindistan cevizi
İç malzemesi:
6 adet beyaz elma
1/2 s.b. toz şeker
2 s.b. iri çekilmiş fındık veya ceviz içi
1 t.k. tarçın
Şerbeti için:
2 s.b. su
2 s.b. şeker
1.t.k. limon suyu
hindistan cevizi
Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Tenceremize şeker ve suyu ekleyerek 5 dk kaynatıyoruz. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip ocaktan alıyoruz ve iyice soğumasını sağlıyoruz.
İyice yumuşamış margarinimize yoğurdumuzu,yumurtayı ve şekeri ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Daha sonra karışıma unumuzu (elenmiş), vanilya ve kabartma tozumuzu ekliyoruz.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz ve hamurumuzu 10-15 dk dinlendiriyoruz.
Hamurumuz dinlenirken elmalarımızı soyup rendeliyoruz. Şekerimizi elmalara ekleyip tavada elmalar suyunu salıp çekinceye dek pişiriyoruz. Elmalarımız piştikten sonra ocaktan alıp tarçın ve fındık/ceviz içini ekliyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Tüm hamuru bitirene dek devam ediyoruz (bu şekilde hazırlarsak elmalı topların büyüklükler aynı olur) Daha sonra hamur toplarımızdan birini alarak elimizde iyice yuvarlayıp ortasında bir yuva açıyoruz. Açmış olduğumuz boşluğa elmalı harcımızdan bir tatlı kaşığı kadar koyuyor ve hamurun üst kısmını kapatıyoruz. İçi elma ile dolu bu şekilde toplar elde ediyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğimiz kurabiyelerimizi 200 derecede üzerleri kızarıncaya dek pişiriyoruz. Kurabiyeleri fırından alır almaz şerbet tenceresine atıyoruz. Arada bir çevirerek şerbeti çekmelerini sağlıyoruz (5-10 dk bırakıyoruz şerbette) Şerbetten aldığımız kurabiyeleri hindistan cevizine bulayıp servis tabağına diziyoruz.
21 yorum:
görüntü herşeyi anlatıyor canım.harika olmuş kurabiyeler.ellerine sağlık.öpüyorum.
Nefis olduğu belli canım,ellerine kollarına sağlık,iyi haftalar,sevgiler.
Offf yaa bu kurabiyeleri bir kez yaptım ve fotoğrafını çekemedim.
Bir dahada fırsat bulup yapamadım..
Bugünde cheesecake var ma hava nasıl karanlık fotoğrafını çekemiyorum deli olucam..:(((
Canım ellerine sağlık..
Aldım bonbonlarından üç,beş tane..
Çok öpüyorum.
Kurabiyeler nefis görünüyor canım. Ellerine emeğine sağlık. Sevgiler...
Hülya'mmm canım ellerine sağlık elmalı olması yeter zaten:)))Çok le
ziz oldukları belli ellerine sağlık
öpüyorum,mutlu haftalar...
bende bu tarifi gördüm ama hiç denemedim eminim güzeldir ellerine emeklerine sağlık...
Hülyacım, kurabiye anlatımlarınız çok tehlikeli oluyor.Kesinlikle etkileniyorum ve yapmak için bahane yaratıyorum. Sonra gelsin kilolar...
Çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık.
Sevgiler.
Şükür yeni tarif eklenmiş:) Yapan eller dert görmesin.
Çok güzel görünüyor.Ellerine emeklerine sağlık.Sevgiler:)
canım cok cook cok guzel gorunuyor ben bu bonbonları yemek ıstıyorum
ellerine sağlık hülyacım şık birtarif olmuş
:))
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor,sevgilerimle.
Tam bir bomba
Nefis olmuş
Ellerine sağlık
Sevgiler
elerine sağlık canım çok güzel görünüyorlar,sevgiler..
İnanılmaz gözüküyor, ellerinize sağlık
Hülyacım üzerimdeki tembelliği bir atsam da yapsam bu güzel kurabiyelerden:). Gerçekten oldukça büyük bir emek ürünü ama görüntüden anladığım kadarıyla lezzeti buna değiyor:).
Ellerine sağlık.
Sevgiler:).
aslı
oyyyy oyyy oyy:)))
karr tanecikleri kadarr güzel olmuşş bunlarr:)
emeğine sağlık canımm..
muhabbetle..
:)
bal ablaamm şeker ablaaamm pamuk ablaammm:)
özledimm:) epeydir gelemedim sanaa:)
canım ablam:)
nasıl da güzel bu kurabiyeler bayıldımm:)
ellerin dert görmesin..
öperimm koklarımm:))
çok nefis hemen birini kapıverecek gibi oldum sanki:))
ilk kez rastladığım bir tarif çok nefis görünüyor ellerinize sağlık...
Süper görünüyor ellerine sağlık,sevgiler
Post a Comment