Gül'ümün Yağlı Pastası


Bir haftasonuna daha erişmenin mutluluğunu yaşadığımız bir cuma gününden hepinize sevgiler, kocaman kocaman öpücükler.

Eveeeeet sıradaki tarifimiz Sevgili damağımızın tadı, tatlı, şeker Gül'ümüzden yağlı pasta. Eğer paskalya çöreği seviyorsanız bu tatlıyı da çok seveceksiniz. Çok benziyor çünkü. Tarifte kuru üzüm haricinde değişiklik yapmadım (üşendim nedense) bir de yaş maya yerine instant maya kullandım.
Yine tembellik edip Gülümden kopyalıyorum..


Bir fincan çayımın yanındalar.. Güzel yakışıyorlar birbirlerine.


Malzemeler:
200 ml ılık süt
20 gr yaş maya (1 paket instant maya kullandım)
1 tatlı kaşığı şeker
minicik tuz
1 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
75 gr oda sıcaklığında tereyağ
2 su bardağına yakın un

Üzeri için:
2 yemek kaşığı kuru üzüm
75 gr tereyağ
200 gr yaprak badem
2 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı: Ilık süt,maya,1 tatlı kaşığı şeker karıştırılıp 15 dk bekletilir. Arkasından maya çırpma kabına konulup, diğer malzemeler de eklenip mikserin hamur karıştırıcısı ile çırpılıp yaklaşık 25-30 dk bekletilir. (Unu az gelirse ilave edilir..Ne çok katı ne de çok sulu olacaktır.) Hamur gelince borcama veya bir tepsiye döşenir. Hamurun üzerine işaret parğaı ile bastırılıp her bir bastırdığınız yere minicik tereyağ konulur. Üzerine üzüm kurusu serpiştirilir. Kalan yağ eritilip balı ve bademi eklenip karıştırılıp hamurun üzertine yayılır. Isınmış fırında yaklaşık 20-25 dk pişirilip dilimlenip servis edilir.

Bol gezmeli, yemeli-içmeli ve çoook kahkahalı bir haftasonu olsun hepimize..

14 yorum:

birtutamkekik said...
November 18, 2011 at 4:32 AM

mmm...
miss mis...
ellerine sağlıkk canım...
gül ablamın ki kadar hoş ve lezzetli görünüyor...
sağlıkla ve afiyetle kal...
mutlu haftasonları..
:))

derya said...
November 18, 2011 at 4:41 AM

Canım hayırlı cumalar Meleğimin her tarifi çok özel.Seninde elleri
ne sağlık enfes olmuş öpüyorum.

Pastane'den said...
November 18, 2011 at 5:12 AM

afiyet olsun güzel arkadaşım nefis görünüyor ellerine sağlık

YeMeK vAkTi said...
November 18, 2011 at 5:33 AM

Hep yapmak istedim hiç kısmet olmadı.Ellerine sağlık

sevda said...
November 18, 2011 at 5:33 AM

nefis olmuş canım.çaylada ne güzel olmuştur.ellerine sağlık.öpyorum.

Hayat Cafe said...
November 18, 2011 at 6:22 AM

Ohh çayınıda almışsın yanına keyif yapıyorsun..:)))
Canım afiyet olsun.
Ellerine sağlık.
Çok ,çok iyi bir hafta sonu geçirmen dileğiyle kocaman öpüyorum.

yemekbiraşk said...
November 18, 2011 at 11:13 AM

tam çayın yanına bir lezzet :) eline sağlık canım
sevgilerimle kalkıp bir çay yapayım bari:)

Şehrinaz said...
November 18, 2011 at 11:46 AM

paskalyayı çok severim:)bu tarifte onun tadında olunca eminim çok güzeldir ellerine sağlık...

**kalpkurabiye**deniz** said...
November 18, 2011 at 12:08 PM

canım ablammm ellerine kollarına sağlııkkk:))
nefis görünüyorlar:)
ellerin dert görmesinn:)

Hülya said...
November 22, 2011 at 6:14 AM

Kekiğim, çok teşekkürler..

Deryacm, haklısın. Çok değişik güzel tarifleri var Gülümüzün. Sağol canım..

Hülya said...
November 22, 2011 at 6:15 AM

İzgün'cüm teşekkürler..

Aylincim, güzel bir tarif tavsiye ederim..

Hülya said...
November 22, 2011 at 6:16 AM

Sevdacım tam çaylık, teşekkürler tatlım..

Keyfini çıkardım valla Melihacım :)) Teşekkürler canım..

Hülya said...
November 22, 2011 at 6:17 AM

Yemekbiraşk'cım hiç durma :) Tam çaylık..

Şehrinazcım bende :)) Çok güzel gerçekten..

Hülya said...
November 22, 2011 at 6:17 AM

Kuzucuğum tatlım :) Teşekkür ederim..