Böğürtlen Reçeli ve Parmesanlı Palmiyeler



Merhaba, güzel bir Ramazan ayı diliyorum herkese. Bu aralar reçellere takmış durumdayım. Pazarda bulduğum minicik mis kokulu dağ çilekleriyle yaptığım reçel harika oldu. Onun da fotoğrafını çekip eklemeli bloğa. Bu da geçen hafta yaptığım böğürtlen reçelim. Bir de vişne yaparsam reçel faslını kapatacağım. Ekşi meyvelerle yapılan reçelleri daha çok seviyorum. Ama çilek istisna :)) Çileğin her haline bayılıyorum.

Malzemeler: 700 gram taze böğürlen
4 su bardağı toz şeker
yarım limon suyu

Yapılışı: Böğürlenleri yıkayıp süzdürdükten sonra şekerle buluşturdum ve bir gece buzdolabında beklettim. Ertesi gün ocağa koydum kaynattım. Meyveler biraz pişince delikli kepçeyle içinden alıp reçelin suyu koyulaşıncaya kadar kaynattım. Sonr meyveleri ve limon suyunu ekledim ve 5 dakika kaynatıp ocaktan indirdim.


Bunlar da dolapta bekleyip duran milföyleri değerlendirmek için yaptığım börekcikler. Milföy, yumurta sarısı ve rendelenmiş parmesan peyniri kullandım. Hepsi göz kararı ölçü kullanmadım.

17 yorum:

hdidem95 said...
August 3, 2011 at 7:33 AM

yok bacım açken bloglar gezilmemeli bide bööle reçeller filan:)) ellerine sağlık canım benim hayırlı ramazanlar öptüm sevgiler

Hülya said...
August 3, 2011 at 7:43 AM

Haklısın Didemcim :) Allah kabul etsin canım, öptüm bende..

Özgen said...
August 3, 2011 at 8:42 AM

Merhaba elinizesağlık reçele bayıldım mayhoş mayhoş hayırlı ramazanlar sevgiler...

Oznur (100de100 Marifet) said...
August 3, 2011 at 11:41 AM

recel ve palmiyalar icin ellerine saglik, kis icin cok guzel tadinda bi recel yapmisiniz
palmiya ise fransanin en mesur bikuvilerinden birisi bunun aynisini sekerlisi yapilior citir citir cok guzel oluyor parmesanlida tuzlusu cok guzel olur

sevda said...
August 3, 2011 at 11:52 AM

her ikisde çok güzel ama reçel çok cezbedici canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

mutfakcini said...
August 3, 2011 at 10:38 PM

Ben de ekşimsi meyve reçellerini seviyorum,ama tabii çilek başka :)Ellerine sağlık bi kaşık alıyorum ;)

**kalpkurabiye**deniz** said...
August 4, 2011 at 1:54 AM

ablacımm nasılsınn??
reçelin harika görünüyor ablacımmmm
bende vişne kayısı veee şeftali reçeli yaptımm:),seninde ellerine sağlık:)

Ege said...
August 4, 2011 at 2:51 AM

Ben de ekşi meyvelerin hem kendilerini hem de reçellerini seviyorum, reçel de palmiyeler de nefis görünüyor, elinize sağlık, hayırlı Ramazanlar.

PAPATYA PRENSES said...
August 4, 2011 at 6:21 AM

O palmiyeleri reçele bana bana yerim ki ben:))

Ellerine sağlık ablacım..

Hülya said...
August 5, 2011 at 5:59 AM

Özgen'cim teşekkürler. Sana da hayırlı ramazanlar..

Öznur'cum, şekerlisini de denerim bir gün. Nasıl olsa çok kolay :)

Hülya said...
August 5, 2011 at 6:00 AM

Sevdacım, reçel harika oldu gerçekten, teşekkürler canım..

Mutfakcinim haklısın, zevklerimiz aynıymış seninle :) Kaseyi vereyim sana?

Hülya said...
August 5, 2011 at 6:03 AM

Kuzucum, kurabiyem, Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin tatlım inşallah..

Ege'cim, haklısın canım. Tatlı değil de ekşi meyvelerin reçeli daha güzel oluyor. Sana da hayırlı ramazanlar..

Hülya said...
August 5, 2011 at 6:04 AM

Papatyam, nasıl güzel olur ben düşünemedim öyle yemeyi. Neyse birdahaki sefere inşallah :)) Teşekkürler canım..

MAVİ TUTKU said...
August 5, 2011 at 6:12 AM

Ziyaret ve yorumunuza teşekkür ederim.
Yeni yuva,yeni olan herşeye beklentimle bu değişikliği yaptım..inşallah herşey daha güzel olur. Temenileriniz için ayrıca teşekkü ederim.

Seçil / Yemek Aşkı said...
August 7, 2011 at 4:49 AM

hımm mis gibi reçel ve enfes peynirli milföyler.. ellerine sağlk..

Hülya said...
August 9, 2011 at 5:43 AM

Sevgili Mavi Tutku, rica ederim. İnşallah..

Seçil'ciğim, çok teşekkürler..

Tijen said...
August 12, 2011 at 4:38 AM

Hülya'cığım,
Çok teşekkürler! Bu vesileyle sesini duymuş oldum. Dilerim her şey gönlüncedir.