Böğürtlen Reçeli ve Parmesanlı Palmiyeler
By Unknown
on |
Merhaba, güzel bir Ramazan ayı diliyorum herkese. Bu aralar reçellere takmış durumdayım. Pazarda bulduğum minicik mis kokulu dağ çilekleriyle yaptığım reçel harika oldu. Onun da fotoğrafını çekip eklemeli bloğa. Bu da geçen hafta yaptığım böğürtlen reçelim. Bir de vişne yaparsam reçel faslını kapatacağım. Ekşi meyvelerle yapılan reçelleri daha çok seviyorum. Ama çilek istisna :)) Çileğin her haline bayılıyorum.
Malzemeler: 700 gram taze böğürlen
4 su bardağı toz şeker
yarım limon suyu
Yapılışı: Böğürlenleri yıkayıp süzdürdükten sonra şekerle buluşturdum ve bir gece buzdolabında beklettim. Ertesi gün ocağa koydum kaynattım. Meyveler biraz pişince delikli kepçeyle içinden alıp reçelin suyu koyulaşıncaya kadar kaynattım. Sonr meyveleri ve limon suyunu ekledim ve 5 dakika kaynatıp ocaktan indirdim.
Bunlar da dolapta bekleyip duran milföyleri değerlendirmek için yaptığım börekcikler. Milföy, yumurta sarısı ve rendelenmiş parmesan peyniri kullandım. Hepsi göz kararı ölçü kullanmadım.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
17 yorum:
yok bacım açken bloglar gezilmemeli bide bööle reçeller filan:)) ellerine sağlık canım benim hayırlı ramazanlar öptüm sevgiler
Haklısın Didemcim :) Allah kabul etsin canım, öptüm bende..
Merhaba elinizesağlık reçele bayıldım mayhoş mayhoş hayırlı ramazanlar sevgiler...
recel ve palmiyalar icin ellerine saglik, kis icin cok guzel tadinda bi recel yapmisiniz
palmiya ise fransanin en mesur bikuvilerinden birisi bunun aynisini sekerlisi yapilior citir citir cok guzel oluyor parmesanlida tuzlusu cok guzel olur
her ikisde çok güzel ama reçel çok cezbedici canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
Ben de ekşimsi meyve reçellerini seviyorum,ama tabii çilek başka :)Ellerine sağlık bi kaşık alıyorum ;)
ablacımm nasılsınn??
reçelin harika görünüyor ablacımmmm
bende vişne kayısı veee şeftali reçeli yaptımm:),seninde ellerine sağlık:)
Ben de ekşi meyvelerin hem kendilerini hem de reçellerini seviyorum, reçel de palmiyeler de nefis görünüyor, elinize sağlık, hayırlı Ramazanlar.
O palmiyeleri reçele bana bana yerim ki ben:))
Ellerine sağlık ablacım..
Özgen'cim teşekkürler. Sana da hayırlı ramazanlar..
Öznur'cum, şekerlisini de denerim bir gün. Nasıl olsa çok kolay :)
Sevdacım, reçel harika oldu gerçekten, teşekkürler canım..
Mutfakcinim haklısın, zevklerimiz aynıymış seninle :) Kaseyi vereyim sana?
Kuzucum, kurabiyem, Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin tatlım inşallah..
Ege'cim, haklısın canım. Tatlı değil de ekşi meyvelerin reçeli daha güzel oluyor. Sana da hayırlı ramazanlar..
Papatyam, nasıl güzel olur ben düşünemedim öyle yemeyi. Neyse birdahaki sefere inşallah :)) Teşekkürler canım..
Ziyaret ve yorumunuza teşekkür ederim.
Yeni yuva,yeni olan herşeye beklentimle bu değişikliği yaptım..inşallah herşey daha güzel olur. Temenileriniz için ayrıca teşekkü ederim.
hımm mis gibi reçel ve enfes peynirli milföyler.. ellerine sağlk..
Sevgili Mavi Tutku, rica ederim. İnşallah..
Seçil'ciğim, çok teşekkürler..
Hülya'cığım,
Çok teşekkürler! Bu vesileyle sesini duymuş oldum. Dilerim her şey gönlüncedir.
Post a Comment