Kuzugöbeği Mantarlı ve Tavuklu Cannelloni


Bu blogda pek (hatta hiç) yemek tarifi vermesem de bu seferlik bir değişiklik yapayım dedim.
Mantarlar

Birgün büyük ve ünlü marketlerimizin birinde dolanırken gördüm bu makarnayı. Kocaman bir kutunun içindeydiler. Daha önce Canneloni makarnayı Konya'da bulup getirmiştim Eskişehir'e. Sanırım bunun diğerinden farkı daha kısa ve düzgün olmaması. Üzerinde de İtalyanca yazılar olduğu için ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Ben bunlara canneloni muamelesi yaptım ve vakti zamanında Kastamonu'ya yaptığım ziyarette binbir türlü eziyet :) çekerek bulduğum kuzugöbeği mantarlarımla içini doldurup bu aşağıda göreceğiniz uyduruk yemeği yaptım iftara. Ben mantarlarımı buharda haşlayıp dondurucuda saklamıştım. Kuzugöbeği olmasa da olur aslında normal mantarla da gayet güzel olacağından eminim. Eğer bu çeşit makarna bulursanız dolma gibi doldurun, üzerine de beşamel sos işte size süper görünümlü bir yemek..
Makarnalar

Malzemeler:
25 adet makarna
2 tavuk budu
7-8 tane mantar
1 küçük soğan
Tuz, karabiber

Beşamel sos:
2 çorba kaşığı un
3 su bardağı süt
2 kaşık tereyağı

Üzerine: Rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı: Makarnaları bol, tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşladım. Süzdüm. Tavukları haşladım ve küçük doğradım. Mantarları da küçük doğradıktan sonra soğanla mantarı kavurdum. Tavuk etlerini ekledikten sonra biraz daha kavurup tuz ve karabiberle tatlandırdım. Beşamel sos için unu tereyağında hafifçe kavurdum ve sütü ekleyerek çok koyu olmayan bir sos pişirdim. Sosu da tuz ve biberle tatlandırdım. İç harcın içine 3-4 kaşık sos koyup karıştırdım ve makarnalarımın içini harçla doldurdum. Yağlanmış fırın kabına dolmaları yanyana dizdikten sonra üzerine beşamel sosu dökerek fırında kızarıncaya kadar pişirdim. En son üzerine kaşar rendesi serpiştirdim ve kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar tekrar fırınladım.

22 yorum:

Anonymous said...
August 9, 2011 at 7:17 AM

Görüntüler enfesss, itiraf ediyoruz; tadını da pek merak ediyoruz...Ramazanda da bu yapılmaz dı hani?...

Özgen said...
August 9, 2011 at 8:13 AM

Elinize sağlık bu makarnadan hiç görmemiştim denemek isterdim çok lezzetli görünüyor.Omantardn Fethiyede de bir süre çıkıyor çok kıymetlidie sevgiler...

sevda said...
August 9, 2011 at 3:30 PM

mantar yemesemde görüntü çok güzel canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

Seçil / Yemek Aşkı said...
August 9, 2011 at 9:55 PM

cannelloniyi hiç pişirmedim ama denemeyi düşünüodum ellerine sağlık..

Hayatın Tatları said...
August 10, 2011 at 2:16 AM

çok değişik bir tarif ellerinize sağlık

Hayat Cafe said...
August 10, 2011 at 3:09 AM

Makarnadanda,mantardanda hiç yemedim ama bundan sonra gözüm raflarda ve pazarda tezgahlarda olucak.
Sen yaptıysan kesin güzeldir canım benim..
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.

PAPATYA PRENSES said...
August 10, 2011 at 5:57 AM

o zaman bundan sonra dah açok yemek tarifi istiyoruz:)

çok nefis görünüyor ablacım.ayrıca mantarlara da bittim:)

ellerine sağlık..

not:yakında yufkalı kadayıf tarifi yayında olur:)

TÜLİN-sihirli tatlar said...
August 11, 2011 at 1:48 AM

Ellerine sağlık.bu makarnayı hep denemek istemişimdir.Çok güzel görünüyor.Sevgiler:)

sarımutfak-hande said...
August 12, 2011 at 3:49 AM

değişik ve güzel olmuş denemem lazım ellerine sağlık

Cali said...
August 12, 2011 at 5:11 AM

Hülyacigim kuzu göbegi mantarini ilk defa görüyyorum cok ilginc.Canneloni enfes görünüyor..
Sevgiler
Cali

pembe kekik said...
August 12, 2011 at 8:42 AM

Canneloni hamurunu elde açarak yapıyorum hep.Hazırını bir kere bulmuştum bu ara bulamıyorum.Hangi marketten aldığını söylersen çok makbule geçecek.Benim kızların favorisi bu yemek.Ellerine sağlık çok güzel olmuş.Mantarların da çok güzel.

birdutmasali said...
August 15, 2011 at 3:46 AM

eline sağlık svgili Hülya,
bende görüyorum,
ama yaparmı yım ??
:))) ??..... kimbilir .

ama mantara sonsuz varım !
çok sevgilerrr...
iyi haftalar.

Züzü'ce said...
August 15, 2011 at 5:13 AM

Mantar deyince bende akan sular durur, bayılırım...İlla da mantar...Sotesi, kremalı makarnası, böreği, hele bir çorbası var ki annem yapar mmm bayılırım...tek kelimeyle mükemmel...

Ellerine sağlık...

Züzü
(Düşler Mutfağı & Züzü'ce)

Nilgün said...
August 15, 2011 at 7:16 PM

Mantarı merak ettim. Böylesini hiç görmedim. Ellerine sağlık, nefis görünüyorlar..

Hülya said...
August 17, 2011 at 5:17 AM

Sevgili Anonim, haklısınız ama bizler Ramazanın bitmesini bekleyemedik :(

Özgen'cim, Fethiye'de olduğunu duymuştum. Makarnayı bulursan denemelisin. Teşekkürler..

Hülya said...
August 17, 2011 at 5:18 AM

Sevda'cım bende kültür mantarı dışında hepsini severek yiyoru. Teşekkürler canım..

Seçil'ciğim, bulursan mutlaka denemelisin. Çok lezzetli..

Hülya said...
August 17, 2011 at 5:19 AM

Şule'ciğim, teşekkürler..

Meliha'cım, umarım bulursun ikisini de. Sevgiler canım..

Hülya said...
August 17, 2011 at 5:21 AM

Papatyacım, inşallah canım. Değişik tarifler yaparsam mutlaka paylaşırım. Mantarın görüntüsü çok şirin. Sevgiler tatlım.

Tülin'ciğim malesef çok sık bulamıyorum bende. Ama çok nefis oluyor.

Hülya said...
August 17, 2011 at 5:21 AM

Handecim, denemelisin canım, teşekkürler..

Cali'ciğim, bende ilk kez gördüm. Teşekkürler, sevgiler..

Hülya said...
August 17, 2011 at 5:23 AM

Pembe Kekikçiğim, canneloni tarifini istiyoruz o zaman. Tabi yayınlamadıysan :)) Migros'tan aldım canım.

Nunu'cuğum, belki yaparsın :)) Sevgiler..

Hülya said...
August 17, 2011 at 5:24 AM

Züzü'cüğüm, annenin ellerine sağlık o zaman :) Sevgiler..

Nilgün'cüm, sanırım yurtdışına ihraç ediliyor bu mantar. O yüzden göremiyoruz. Teşekkürler..

sare said...
August 19, 2011 at 5:36 AM

Bu mantarı bulmak çok zor ; şanslısınız. Cannelloni makarnayı da herzaman bulamıyoruz, ama bir seferinde ıspanaklısını denemiştim çok güzel oldu. Resimler çok içaçıcı, bayıldım.Ellerinize sağlık.