Baklava Yufkası Böreği



Gün için yaptığım tariflere devam. Hemen herkes biliyordur bu böreği, ben daha önce yaptıklarımı resimleyememiştim. Bu sefer çekince blogda da bulunsun istedim.
Aslında aşağıdaki postta bahsettiğim haşhaşlı börek ve çullama köfte tariflerini vermek istiyordum ama böreği annem, köfteyi yengem yaptı. Büyüklerin nasıl olduğunu bilirsiniz, herşeyi göz kararı yaparlar en azından benimkiler öyleler. Ölçü falan hak getire yani. Yine de isterseniz fotoğraflarla beraber yapılışlarını bloğa yazabilirim.



Bu börekler için ben de ölçü kullanmadım. Göz kararı kıyma ve soğanı kavurdum, kuş üzümü koydum ve tuz ve karabiberle tatlandırdım. Yufkaları ıslatmak için biraz sıvı yağ ve su karışımı kullandım. Önceki yaptığım börekler biraz yağlıydı (yağ+süt karışımı kullanmıştım) ama kesinlikle bunlardan daha lezzetliydi. Yağ konusunda elimi korkak alıştırmamam gerekiyormuş bunu anladım. Çünkü bunlar fazlaca kuruydular.

Ve Sevgili Zeliha beni bir ödüle layık görmüş :) Bloğumu eğlenceli bulmuş sağolsun. Canım çok teşekkür ediyorum. Zeliha'nın öyle güzel bir bloğu var ki arkadaşlar. Mutlaka bakmanızı tavsiye ediyorum.

33 yorum:

sarımutfak-hande said...
December 2, 2010 at 1:30 AM

çıtır çıtır nefis
ellerine sağlık

Unknown said...
December 2, 2010 at 3:16 AM

Canım ellerine sağlık bizdede çok sevilir pratik olduğu için sık yapa
rım öpüyorum.

fuat gencal said...
December 2, 2010 at 3:17 AM

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

kalpkurabiye said...
December 2, 2010 at 4:05 AM

çullama köfteyi çok merak ettim doğrusu..
ve baklava yufkasından börek:) çok sevrim çok yaparım çıtır çıtır pastane böreği gibi oluyor:))
ellerinize sağlık..

Nehir Butik Pasta said...
December 2, 2010 at 1:06 PM

of nefis nefis
çayla birlikte ne güzel olur
ellerine sağlık arkadaşım

Nehir Butik Pasta said...
December 2, 2010 at 1:06 PM

of nefis nefis
çayla birlikte ne güzel olur
ellerine sağlık arkadaşım

Unknown said...
December 2, 2010 at 5:05 PM

Çoook severim gece yarısı bitirdi beni bu börekler.
Ellerine sağlık
Sevgiler

Sevil Şahin said...
December 3, 2010 at 2:26 AM

iyi yapmışsın arkadaşım ellerine sağlık nefis oluyor gerçekten afiyet bal olsun
sevgiler

Zehra Gürgen said...
December 3, 2010 at 11:17 AM

Ellerine sağlık canım , eminim çok lezzetlidir.
sevgiler

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal said...
December 3, 2010 at 1:39 PM

Bencede çok doğru, annen de, yengen de, sen de haklısınız. ehh artık yufka böreğini, köfteyi de ölçersek ustalığımız nerde kaldı :) İyi artık kıymayı da tartamam, artanı ekmek arası yapar oturur bir güzel yerim :)))
Ellerinize sağlık misketlimonum :)

Özlem Avcı-mutfaktayimm said...
December 4, 2010 at 10:03 PM

Ellerinize sağlık harika görünüyor.

Sevgiler...

Swotpisces said...
December 5, 2010 at 2:48 AM

100 oldun, 100 oldun. :) Bu arada börek harika, eline sağlık. :)

Baharcicegi said...
December 5, 2010 at 4:22 AM

Baklava yufkasi büyük kolaylik oldu acil gelen misafirlere citir citir icincecik nefis olmus bende göz karariyla yapiyorum ölcü yok bendede
eline saglik canim

Hulya Unsal Sakiroglu said...
December 5, 2010 at 8:49 PM

Amerikadayken cok kullanirdik baklava yufkasini. Pirasali harcla da cok enfes oluyor tavsiye ederim. Elinize saglik!

Cafe Pepela said...
December 6, 2010 at 9:29 AM

Can! :)
Buralarda normal yufka yerine bol bol baklava yufkası var ..
Ben de her fırsatta değerlendiriyorum bunu.Süpper görünüyor böreciklerin,ellerine,gönlüne sağlık.
Kalbi selamlarımla

PAPATYA PRENSES said...
December 6, 2010 at 10:44 AM

pek nefis görünüyor canım, ellerine emeklerine sağlık.

salatayı beğenmene deçok sevindim;)

Narince said...
December 7, 2010 at 1:06 AM

Yağsız börekler yavan olur, yağlı olunca severim den de. Ellerine sağlık misketlimonu.

Bir Dut Masalı - nUnU said...
December 7, 2010 at 9:59 AM

bizdende hiç eksik olmuyordu takii diyet başlayana dek :)))
afiyet olsun lütfen bizim içinde çıtırdat :)

lezzettabağı said...
December 7, 2010 at 11:49 PM

Misket limonu eline sağlık börek harika olmuş.Yağsız oldu diyorsun ama bence böylesi daha sağlıklı arkadaşım. Baklava yufkasının piyasada satılıyor olması bence çok iyi oldu. baklavası ve her türlü böreği eğer bazı püf noktalara dikkat edilerek yapılırsa nefis sonuçlar alınıyor.. Görüşmek üzere sevgiler canım.

Unknown said...
December 8, 2010 at 12:39 AM

Hande'cim, sağol canım..

Derya'cım çok pratik gerçekten ben de seviyorum..

Unknown said...
December 8, 2010 at 1:05 AM

Teşekkür ederim Fuat Bey.

Deniz'cim çullama köfte tarifi gelecek yakında. Teşekkürler canım..

Unknown said...
December 8, 2010 at 1:14 AM

İzgün'cüm, haklısın canım, çayla çok güzel oluyor.

Meliha'cım hoşgeldin :) Teşekkür ederim..

Unknown said...
December 8, 2010 at 1:16 AM

Sevil'cim, iyi ki hazır yufkalar var. Kolaylık oluyor, sağolasın canım..

Zehra'cım, lezzetli gerçekten tavsiye ederim..

Unknown said...
December 8, 2010 at 1:17 AM

Asiye'cim, herşeyi ölç-tart. Laboratuvar gibi. Bazen de ölçüsüz el kararı yapıyoruz işte. Ben de bazen yapıyorum ekmek, tuz ve kıyma :))

Özlem'cim, teşekkürler..

Unknown said...
December 8, 2010 at 1:22 AM

Swotpisces Yaşasın :))
Teşekkürler kocaman.

Baharçiçeğim gerçekten öyle, daha güzel oluyor sanki göz kararı yapılanlar. Sevgiler canım..

Unknown said...
December 8, 2010 at 1:23 AM

Adaşım hoşgeldin, bloguna bayılıyorum :)) Pırasalı da deniycem, buzlukta hala var yufkam. Teşekkürler..

Unknown said...
December 8, 2010 at 1:24 AM

Canım :)

Kelebeğim, inşallah normal yufka da bulursun. Kalbinden geçenler gerçekleşiyor senin :) Sevgiler..

Unknown said...
December 8, 2010 at 1:26 AM

Papatyam gelmiş :))

Salatan müthişti, hel o çıtır yufkalar !!

Narinim, zararlı falan ama, güzel oluyor tadı yerinde oluyor :))

Unknown said...
December 8, 2010 at 1:28 AM

Nunu'cum, diyetinde kolaylık diliyorum. Kilo verdikçe kendini ödüllendirmek için yaparsın sende arada. Sevgiler..

Şükran'cım, haklısın canım, teşekkürler..

Baharcicegi said...
December 10, 2010 at 4:10 AM

bulgurla yapilan her cesit yemekleri co seerim,cullama ilk defa duydum görüntüsü nefis lezzeti sen yaptigina göre kesin enfes olmustur ellerine saglik canim

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal said...
December 16, 2010 at 11:21 AM

Kızımın mutfak önlüğüne bir şiir döşedim ki sorma misketlimonum :) "Mutfak matematik kültürüne katkı sağlar" Ölçecez biçecez, sonra da dikdörtgenler daireye dönüşecek :)))

Elif.. said...
December 28, 2010 at 9:32 AM

Merhaba
Baklava yufkasından böreği bende çok seviyorum fakat benimkiler hemen bayatlıyor sizinkilerde soğuyunca yumuşuyormu acaba?

Unknown said...
December 30, 2010 at 4:14 AM

Elif'cim en güzeli pişer pişmez tüketmek bu börekleri. Soğuyunca tadı tuzu kalmıyor açıkçası. Yumuşamadı benimkiler tersine iyice kuruyp sertleştiler..