Antepfıstıklı Revani


Bayramda yaptığım Dilber Dudağı tatlısı bayramın ilk günü bitince :)) ikinci günü revani yapayım dedim. Çok sevdiğim revani tarifini sadece küçük bir değişiklikle uyguladım. Tekrar teşekkürler Hünerli Bayanlar. Yaptığım değişiklikler aşağıda parantez içinde yazılı. Rengi, kokusu, görünüşü gerçekten harika oldu. Ben bir buçuk ölçüye çıkarıp büyük dikdörtgen borcamda pişirdim.

Revani dinlendikçe güzelleşen tatlılardan. Yaptığınız gün değil de ertesi gün daha lezzetleniyor sanki ya da bana öyle geliyor olabilir :)

Malzemeler:

Kek için
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Şeker
3 Yemek Kaşığı Un
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Yoğurt
3 Yemek Kaşığı ince çekilmiş fındık (Toz Antepfıstığı kullandım)
1/2 Çay Kaşığı Karbonat
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 portakal kabuğu rendesi (koymadım)
Süslemek için krem şanti, kaymak, kırık Antepfıstığı vb.

Şerbeti için:
3 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
3-4 Damla Limon Suyu

Yapılışı: Öncelikle şerbeti hazırladım, bir tencereye şekeri ve suyu koydum, orta ateşte şeker eriyinceye kadar arada karıştırdım, kaynamaya başlayınca altını kıstım ve kısık ateşte 5-10 dk. kaynattım, indirmeye yakın limon suyunu ekledim.
Kek malzemelerini, kek yaparken kullandığımız sıralama ile yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırptım, yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırptım, kuru malzemeleri ekledim ve karıştırdım yağladığım borcama döktüm.
175 derece ısınmış fırında, üstü kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirdim.
Fırından çıkınca, 3-4 dk. ılınması için bekleyip, keki tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar yedirdim.


7 yorum:

seldanın mutfak defteri said...
October 22, 2013 at 1:00 AM

Merhabalar,
Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

Unknown said...
October 22, 2013 at 1:12 AM

Goruntu muhtesem canim... Ellerine saglik...

bücürükveben said...
October 22, 2013 at 3:24 AM

Hülya'cığım eline sağlık çok güzel görünüyor ve harika süslemişsin, şuruplu, tatlıları sevmem ama revani istisnadır onu seviyorum çok baymıyor beni bir dilim aldım:))
sevgiler

vişnap said...
October 22, 2013 at 7:23 AM

Hülyammm geçmiş bayramın kutlu olsun revanin tek kelime ile harika görünüyor ellerine sağlık canımm afiyetler olsun,sevgilerimle..

yasemin said...
October 23, 2013 at 1:44 AM

bayılırım revaniye.. çok şık olmuş senin tarifin de. ellerine sağlık...

LeylaK said...
November 2, 2013 at 10:40 AM

Bayılırımm :) Nefis görünüyor.