Windbeutel - Rüzgar Torbası 2


Geçen yıl da yapmıştım bu rüzgar torbalarını. Eski fırınımdan dolayı çok zor pişirmiştim ve çok ta başarılı olmamışlardı aslında. Geçtiğimiz hafta sonu tekrar yaptım, bu sefer çok daha güzel oldular. Şekillerini ve iç kremasını farklı hazırladığım için sizlerle tekrar paylaşmak istedim.

Malzemeler:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
Yarım paket margarin
1 çimdik tuz
4 yumurta

Kreması:
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1/2 paket krem şanti

Yapılışı: Küçük bir tencerede su ve margarini kaynattım. Margarin eriyince unu ekledim ve tencereye yapışmayacak kıvama gelene kadar pişirdim. Hamuru çırpma kabına aktarıp ılınmaya bıraktım. Ilınan hamura yumurtaları tek tek kırarak mikserle yedirdim ve tuzu ekledim. Hazırladığım hamuru yağlı kağıt serdiğim tepsiye S şekli vererek krema şırıngasıyla sıktım. 190 derecede ısınmış fırında iyice kabarıp kuruyuncaya kadar pişirdim. Onlar pişerken kremayı hazırladım. Vanilya ve krem şanti hariç malzemeleri karıştırarak pişirdim ve soğuttum. Soğuyan kremaya toz halindeki krem şantiyi ve vanilyayı ekleyerek mikserle güzelce çırptım. Pişen hamurlarımı bıçakla ikiye keserek (koparmadan) kremayla doldurdum ve üzerine pudra şekeri eledim.




14 yorum:

eylem ceylan said...
October 31, 2013 at 1:17 AM

bence bu halide güzel olmuştur.bu arada ben blogunuzu yeni tanıdım.tarifleriniz ebaktım çok güzel şeyler var.ellerinze saglık.eylemin mutfagı

selda nın mutfak defteri said...
October 31, 2013 at 1:22 AM

Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık. Nefisssssss görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

Hülya Aydoğan said...
October 31, 2013 at 1:54 AM

Eylem, hoş geldin canım. Beğenmene çok sevindim, her zaman beklerim..

Hülya Aydoğan said...
October 31, 2013 at 1:55 AM

Selda'cımmmm, teşekkürler. Sevgiler benden de sana gelsin :))

bücürükveben said...
October 31, 2013 at 2:45 AM

oooo harika görünüyorlar bakınca sanki Alman pastası lezzetinde gibi algıladım eline sağlık Hülyacım, afiyet olsun
sevgiler:)

Vişnap Macide said...
October 31, 2013 at 6:31 AM

Hülyammmmm bunlara bayıldım bugünler de bir tatlı krizlerindeyim ki.Tutuyorum kendimi de nereye kadar imkansız böyle enfes lezzetleri görünce.Canımmm ellerine sağlık afiyetler olsun,sevgiler.

Cizel PEZUK said...
October 31, 2013 at 9:22 AM

Harika bir görüntü ellerine sağlık ,
sevgilerimle...

mutfagabuyrun said...
October 31, 2013 at 11:29 AM

çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Sema said...
October 31, 2013 at 12:22 PM

Elinize sağlık bencede çok nefis olmuşlar sevgilerimle..

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. said...
November 1, 2013 at 11:57 AM

dayanılmaz bir görüntü bu..Ellerine sağlık...:)

Baharcicegi said...
November 3, 2013 at 2:49 PM

Cikilota sosla enfes olur eline saglik Hülyacim

Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan said...
November 5, 2013 at 10:18 AM

çok hoş canım afiyet olsun:))

Şükran Ünal said...
November 6, 2013 at 1:19 AM

Hayatım bunlar sanki birer kar bulutu olmuşlar ilk defa duydum bu ismi..çok hoş görünüyorlar.Bildiğimiz şu hamurunu sadece pudra şekeri ve iç kremasıyla sunmayı hiç aklı etmemiştim. harika bir fikir..teşekkürler, sevgiler.

Meliha Çalışkan said...
November 6, 2013 at 4:28 PM

Adıpek güzlemiş,eminim lezzetide öyledir.
Ellerine sağlık.
Canım peki yeni fırından memnunmusun ?
Bende almayı düşünüyorum ama karar veremedim:)