Kadayıflı Kek Tatlısı ya da Kadayıflı Revani :)


Uzun bir aradan sonra merhaba. Şubat ayı ne kadar verimsiz geçmiş blog açısından :(( Buna rağmen bloğumu ziyaret eden herkese çok teşekkür ediyorum. Tembel oldum son zamanlarda. Ama bu açığı kapatacağım söz sizlere :)) Nefis bir tatlı tarifi ile soğukluğumuzu giderelim. Tarif sevgili Emel'in bloğundan. Uzun zamandır aklımda olan bir tatlıydı. Çok teşekkürler Emel'cim tarifi bizlerle paylaştığın için. Malzemeleri okuyunca seveceğimden ve harika olacağından emindim zaten :)) Hafta sonu denedim. İyi ki denemişim :) Çok lezzetli nefis bir tatlı tarifi. Kesinlikle yapmalısınız. İlk şerbeti döktüğümde merak ve sabırsızlığımdan tadına baktım. Kadayıflar çıtır çıtırdı. O halini daha çok sevdim aslında, bekleyince yumuşuyor kadayıflar ama yine de tadı nefis oluyor. Ben yapmadım ama güzel bir krema ya da krem şanti çok yakışır bence :))

İşte tarifimiz:

Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz
4 fincan un (Türk kahvesi)
200 gram kuru çiğ kadayıf
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu

Şerbeti:
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Yapılışı: Öncelikle fırınımı 175 dereceye ayarladım. Tepsimi yağladım, malzemelerimi hazırladım. Yumurta ve şekeri mikserle güzelce çırptım. Yağı ve vanilyaları ekledim. Elenmiş unumu ve kabartma tozlarını da karıştırdım. Cevizi ve kadayıfları en son ekledim bu aşamada katı bir hamurunuz oluyor endişelenmeyin. Mikser zorlanırsa spatula ya da kaşıkla karıştırabilirsiniz. Hamuru tepsiye döktüm ve eşit bir şekilde yayarak üzerini düzelttim. Isınmış olan fırına koyup 35-40 dakika bayırdığım kürdan kuru çıkana kadar pişirdim. Diğer tarafta şerbet için su ve şekeri orta ateşte kaynattım. Kaynadıktan sonra limon suyu ekledim ve 10 dakika pişirdim. Pişen kekimi soğuttuktan kare dilimledim. Soğuk keke sıcak şerbeti yedire yedire döktüm. Bu şerbet ölçüsü tam geliyor.

23 yorum:

Unknown said...
February 25, 2013 at 4:51 AM

Hülyam ellerine sağlık nefis bir tatlı olmuş bir dilim olsada yesem:))
Öpüyorum...

mutfagabuyrun said...
February 25, 2013 at 4:55 AM

değişik ve güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

sarımutfak-hande said...
February 25, 2013 at 5:29 AM

denemeliyim madem çok güzel
ellerine sağlık canım

Delicias Baruz said...
February 25, 2013 at 5:36 AM

Tiene que estar delicioso, qué buen aspecto. Un abrazo, Clara.

bücürükveben said...
February 25, 2013 at 5:46 AM

revaniyi çok severim, kadayıfı da, ikisi de az şekerli olacak ama baydırmayacak...revaniyi biraz daha seviyorum sanırım ikisi bir arada muhteşem olmalı:)eline sağlık canım..
afiyetle ye...sevgiler

PAPATYA PRENSES said...
February 25, 2013 at 5:46 AM

ben bile şu halimle şubat ayını dolu dolu geçirdim ablaaaaaaaaaaa :))

muhallebili kadayıfda da bekleyince çıtırık gidiyor.demek ki hemen yapıp bol bol yemek lazım hihih :)

ellerine sağlıkk

Bulbulunyeri said...
February 25, 2013 at 6:55 AM

Canım,
hoşgeldin. Galiba hepimizde bir tembellik var.
Ellerine sağlık. Çok güzel bir tatlı olmuş.
Sevgiyle kal.

kış güneşi said...
February 25, 2013 at 7:25 AM

çok değişik bir tarif canım deneyeçeğim eline sağlık,bu kedi benim elimi ıssıraçak:))))

LeylaK said...
February 25, 2013 at 9:17 AM

şu tarifi denemeyi çok istiyorum :)

keyiflisofram said...
February 25, 2013 at 10:14 AM

Çok güzel bir tarif ,ellerine sağlık
en kısa zamanda arkadaşlarıma yapmayı düşünüyorum. sevgiler...

kalpkurabiye said...
February 25, 2013 at 11:15 AM

ellerine sağlık ablişkommm:)
nefis olmuş bu tatlıı:))
çok öpüyorum tatlı kuşumla :D

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. said...
February 25, 2013 at 11:16 AM

Ben de evde kuruyan kadayıflarla böyle bir şey yapmayı düşünüyordum, iyi oldu bunu gördüğüm..Ellerine sağlık..Bir daha öyle çok ara verme lütfen :)

ihlamurcum said...
February 25, 2013 at 12:52 PM

Ne kadar değişik olmuş,hem kadayıf hem un.Hemen yapmalıyım,elinize sağlık.

Unknown said...
February 25, 2013 at 1:09 PM

Eşime "tatlı birşeyler alsana"deyip duruyorum ama hiç kalkmaya niyeti yok:)
Ahh olmalıydı senin şu tatlıdanda doya doya yemeliydim:)
Ellerine sağlık canım.

vişnap said...
February 25, 2013 at 3:44 PM

Canım merhaba epeydir yoktun arayı bu kadar açma özletiyorsun .Şu kadayıfı bende çıtır severim bir türlü şerbetini veremiyormuyum nedir sonrası yumuşuyorlar :)Revanin şahane görünüyor ellerine sağlık afiyetler olsun .sevgilerimle.

MAZES said...
February 25, 2013 at 11:38 PM

o kadar güzel anlatmışın ki yapmak geldi içimden ,tek korkum evdekiler ,biri büyüdükçe *sağılıklı *beslenmek peşinde,diğeri yaşlandıkça ağız tadı değişiyor,ya biz kadınlar napalım ,şaşırdım artık ...Ellerine sağılık canım,çok güzel bir tatlı ...benim için.

bırtutamkekik said...
February 26, 2013 at 1:57 AM

ooyhhhh..:)))
oo köşedenn nazlı nazlı göz kırpann kedicikk;)
yerimm senii..:)
tatlına gelince canımcım,bu yapılmazz mıı...
yapılır ve hemennn sunulur sevdilerimize.:)
ellerine sağğlık hülyacım..
gönül dolusunca sevgiler antalya,dan..:)

ehlikeyfchef said...
February 26, 2013 at 12:14 PM

geçen yaz tatil dönüşü yemek yediğimiz lokantada bu tatlıyı yemiş tarifini almıştım ama tarifi kaybettim ve çok üzüldüm burda karşıma çıktı,acaip sevindirik oldum:)çok güzel olmuş,ellerine sağlık.

VuslaT said...
February 26, 2013 at 11:47 PM

Sevgili Hülhacım şunu sabahın 09.46 sında görmeseydim keşke..Akşama kadar hayalini kurar dururum artık. Ellerine sağlık. Şahane görünüyor..

Disalce said...
February 27, 2013 at 2:16 AM

çok güzelmiş.çok merak ettim.nefis bişeye benziyor.ellerine sağlık..

Zeyno'nun Mutfağı said...
March 12, 2013 at 8:51 AM

Ellerine sağlık canım yutkuna yutkuna okudum tarifini..en kısa zamanda deneyeceğim

Anonymous said...
March 20, 2013 at 4:55 AM

bunu kesinlikle denemek istiyoruumm

Oğuzhan ve kuzey said...
April 8, 2013 at 2:45 AM

çok güzel görünüyor mutlaka denemeli...