Midye Poğaça



Merhaba.. En sonunda tuzlu bir tarif vereceğim size. Henüz blogum yokken yaptığım ve bir yere not aldığım bir poğaça bu. İlk denememde istediğim gibi olmamıştı ama bu kez mükemmel oldu. Yumuşacık ve çok lezzetli bir poğaça arıyorsanız buldunuz :) Ya da en azından ben buldum.

Biraz uğraşmak gerek yalnız ötekiler gibi pratik değil. İncecik açmak gerekiyor ki sanırım lezzetinin sırrı bu. Kat kat oluyor, ben çok sevdim bu poğaçaları. Umarım siz de seversiniz.

Malzemeler:

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
Aldığı kadar un
150 gram erimiş margarin (250 gramdı ben azalttım)
ve istediğiniz iç malzemesi (peynir maydonoz karışımı kullandım)
Ayrıca üzerine 1 yumurta sarısı, susam ve çörekotu

Yapılışı: Yoğurt, ılık su, sıvı yağ, yumurta sarısı, tuz, şeker ve mayayı yoğurma kabında karıştırdım. Üzerine un ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğurdum. Hamuru 4 parçaya ayırdım ve hepsini incecik açtım. (Çok kolay açılan bir hamur oluyor) Arasını erimiş margarinle yağlayarak 2 yufkayı üstüste koydum ve rulo yaptım. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırladım ve buzdolabında yarım saat beklettim. Dolaptan alınca 3 parmak genişliğinde kestiğim dilimleri yuvarlak açıp iç koydum. Üzerine yumurta sarısı sürdüm (susam ve çörekotum kalmamıştı) ve 200 derecede pişirdim. Özellikle ılıkken nefis oluyor.

Bademli Karamelli CheeseCake



Merhabalar. Nerdeyse 1 ay olmuş yeni tarif yazmamışım. Bu aralar yeni birşeyler deneyemedim, yaptıklarım hep önceden denenmiş tariflerdi. Bir de kuzen evlendirdik onun düğününü yaptık geldik Bandırma'da. O yüzden boş kaldı buralar.
Ayrıca çalıştığım kurumda blogspot uzantılı tüm sitelere giriş için 1 saat'lik kota kondu. Bu bir saatte ancak sevdiğim bloglara bakabiliyorum, arkadaşlara çok nadir yorum yazabiliyorum. Zaman o kadar çabuk geçiyor ki bloglara bakarken. Kısa zamanda kotayı kaldırmalarını diliyorum. Bu aralar biraz da tuzlu denemeleri yapmak istiyorum. Çok tatlı bir blog oldu burası içimizi baymasın daha fazla.
Sizlere taze bir Cheesecake tarifiyle geldim. Cheesecake'i hep yapmayı hem de yemeyi çok seviyorum. Bunun diğer yaptıklarımdan farkı üzerindeki bademli karamel kaplaması ve altında kullandığım kek kırıntıları. Çilekli tartımsı tarifimde anlattığım çöken pandispanyamı cheesecake tabanı olarak değerlendirdim. Tarifimi yazıp kaçıyorum, işler beni bekliyor.

Malzemeler:
1 paket labne peyniri
1 paket taze krema peyniri
1 paket vanilyalı puding
1/2 paket krema
1/2 bardak toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 bardak kabuksuz badem
1/2 bardak toz şeker
1/2 paket krema
Tabanı için:
1,5 bardak kek kırıntısı
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı süt

Yapılışı: Kelepçeli kalıbıma pişirme kağıdı yaydım. Kek kırıntılarını, tereyağını ve sütü mutfak robotunda hamur haline getirdim kalıbıma bastırarak yerleştirdim. Peynirli karışımı hazırlayıncaya kadar buzdolabında beklettim. Oda sıcaklığındaki peynirleri ve kremayı çırptım, yumurta ve şekeri ekledim şeker eriyince puding tozu ve vanilyayı ekledim. Bu karışımı kalıba dökerek 180 derece fırında 1 saat pişirdim. Bademli karameli yapmak için şekeri kısık ateşte erittim, kremayı ekleyerek yoğun bir karamel haline getirdim. Bademleri de üzerine ekledim ve cheesecake'in üzerine kaşıkla yaydım. Dolapta bir gece beklettikten sonra afiyetle yiyoruz..