Çikolatalı Sufle



Uzun zamandır aradığım sufle kalıplarımı geçen hafta buldum ve internette sufle tarifleri aramaya başladım. Değişik bloglarda gördüğüm tariflerin içinde en çok hoşuma giden de Tijen Hanım'ın yaptığı sufle tarifiydi. Kendisi de yazmış zaten ağızda eriyen ve köpük köpük diye. Gerçekten öyleydi. Benim kalıplarım 4 tane ve bu tarifle 8 sufleniz oluyor. İki seferde pişirdim. İlk sufleler pişerken karışım mutfak tezgahında beklettim. İkinci sefer pişirdiğim tatlılarım da başarıyla kabardılar. Bir sonraki denemem de içinden çikolata akan kek tarifi olacak. Şimdi nasıl yaptığıma gelelim:

Malzemeler:

1 küçük kutu krema
200 gram bitter çikolata
3 yumurta akı
3 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı: Önce sufle kalıplarını tereyağla yağlayıp toz şeker serptim, buzdolabına kaldırdım. Bir tencereye su koyup kaynattım içine kremayı koyup ısınmasını bekledim. İçine doğradığım çikolataları ilave ettim ve ikisini iyice birbirine yedirdim. (Bu karışımın tadı çok güzel) Onlar erirken ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırptım ve çikolatalı karışıma azar azar ekleyerek çırptım. Bu arada krema tenceresi hala sıcak suyun içinde. Karışımı 3-4 dakika benmaride karıştırarak pişirdikten sonra ocaktan aldım ve ılınması için beklettim. Yumurta aklarını bir kaseye alarak mikserle kar haline getirdim ve 2 kaşık limon suyu ekledim. Çırpmaya devam ederken toz şekeri 4 kerede birer kaşık olarak yumurta aklarına ekledim. İyice sertleştikten sonra çikolatalı kremayı yumurta aklarına tahta kaşıkla yedirdim. Çok fazla karıştırmamak gerekiyormuş sönmemesi için. Sufle kaplarıma birer parmak eksikliğinde doldurup 160 derecede ısınmış fırınımda 15 dakika pişirdim. Fotoğraf suflemin sönmüş hali, malesef biz kendisine poz verdirene kadar 1 parmak indi. Bu yüzden süslemek için hiçbir şey yapmadım. Zaten sade haliyle yedik tadı son derece güzeldi.

18 yorum:

Anonymous said...
October 12, 2009 at 5:36 AM

Hocam,

"tadı son derece güzeldi" demekle olmaz, bir de biz yiyeceğiz ki ;-)) test edip onaylayalım...
Ellerine sağlık, fotoğrafı bile güzel...

Unknown said...
October 12, 2009 at 7:11 AM

Canım ellerine sağlık ben daha cesa
ret edemedim sufle yapmaya deniycem
inşallah öpüyorum...

kristalkelebek(aslı) said...
October 12, 2009 at 8:28 AM

Nefis görünüyor..Bu inmiş haliyse kabarık halini hayal edemiyorum doğrusu:).
Ben de evde denemeye cesaret edemeyenlerdenim. Tarifi çok güzel anlatmışsın. Böyle ayrıntılı tarifle denemek şart oldu aslında:).
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler:))..
aslı

Zehra Gürgen said...
October 12, 2009 at 10:15 AM

Sufleyi bende çok seviyorum.
Geçen sene çikolatalı sufle yapmıştım birde limonlu..
bu senede tekrar yapmak lazım..
ellerine sağlık, çokta güzel kabarmış!

Peri said...
October 12, 2009 at 11:25 PM

Süper görünüyor yaa, ben gibi çikolatakolikler için vazgeçilmez bir lezzet bu sufle,eline sağlık canımcım, sevgiler...

Unknown said...
October 12, 2009 at 11:59 PM

Sevgili Anonymus teşekkür ederim, beğendiğine sevindim. Eğer bir akşam misafirim olursan seve seve test ettiririm.

Derya'cım çok zor değil. İlk denemem olmasına rağmen başarılı oldum sanıyorum. Teşekkürler.

Unknown said...
October 13, 2009 at 12:01 AM

Aslı'cım mutlaka dene, gerçekten daha kabarıktı, söndü biraz. Teşekkür ederim.

Zehra'cım senin tariflerine bakmaya gidiyorum şimdi. Limonlusu da çok güzel olur sanıyorum.

Unknown said...
October 13, 2009 at 12:02 AM

Peri'cim teşekkür ederim. Bu çikolata sevdamız ne olacak bilmiyorum. Teşekkürler.

sarımutfak-hande said...
October 13, 2009 at 2:15 AM

bu tarif bendede var en kısa sürede yapacağım
nefis görünüyor ellerine sağlık cnm

Anonymous said...
October 13, 2009 at 9:26 AM

Hımm.. Hülya'cığım gerçekten harika gözüküyor. Yemesi kadar yapmasıda heyecanlı ve zevkli olmuştur eminim. Bursa'dan selamlar. Nuray.

sevimin sayfasi said...
October 13, 2009 at 12:41 PM

nefis görünüyor,
ellerine saglik canim

Anonymous said...
October 13, 2009 at 1:11 PM

ellerine saglik arkadasim
suflen gercektende cok guzel gorunuyor
afiyetle...

www.yenitadlar.blogcu.com

Unknown said...
October 13, 2009 at 11:50 PM

Hande'cim tavsiye ederim harika bir tat.

Bursa'dan Nuray, gerçekten yemesi de yapması da çok zevkli bir tatlı. Teşekkür ederim canım..

Unknown said...
October 13, 2009 at 11:51 PM

Teşekkür ederim Sevim'cim.

Beğendiğine sevindim Nurcan'cım. Teşekkür ederim. Ben de senin tariflerine bayılıyorum.

ayşegül mutfakta said...
October 14, 2009 at 8:18 AM

merhaba, yaban mersini benim memleketimde doğal haliyle bulunuyor ama bu sene sezonu geçti seneye yaz ayında organik böğürtlen ve yaban mersini reçelimiz olacak.
Suflede süper olmuş.. sömüş hali buysa ilk çıktığı andaki halini düşünemiyorum, benim suflem bukadar kabarsada yeter bana :) hoşçakal

Tijen said...
October 16, 2009 at 12:49 AM

Bizim de üniversitedeyken bir arkadaşımla (o evlendiği için normal bir aile evinde) yaptığımız suflenin anısı her daim canlıdır!

pembecikolata said...
October 16, 2009 at 6:50 AM

Bende çok denemek istiyorum...

Unknown said...
October 16, 2009 at 7:00 AM

Ayşegül'cüğüm ilgine teşekkür ederim. Reçel için yaza kadar bekliyeceğim demek ki.

Tijen'ciğim sufle maceranı merak ettim şimdi.

Pembeçikolata hiç durma derim..