Tuzlu Kurupasta


Daha önce defalarca yaptığım bu tuzlu kurabiyeler Tarçın'a ait. Her türlü şekle girebilen ve piştiğinde ağızda dağılan bir hamuru oluyor. İsterseniz simit şeklinde yapıyorsunuz, isterseniz merdaneyle açarak çeşitli kalıplarla şekil veriyorsunuz. Mis gibi mahlep kokusu da başka bir güzelliği. Bu tür hamur işlerini çok severim ve blogumda tuzlu tariflerin az olduğunu bildiğim için eklemek istedim.

Malzemeler: 200 gram yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar un
Üzeri için: Susam ve bir yumurta sarısı

Yapılışı: Susam ve yumurta sarısı hariç bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Sonra dilediğimiz gibi şekillendiriyoruz. Ben yarısını simit şeklinde yarısını bisküvi kalıbımla keserek yaptım. Yumurta sarısı ve susamla süsleyerek 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirdim.

3 yorum:

derya said...
October 9, 2009 at 7:46 AM

Canım ellerine sağlık çok güzeller
afiyetle yiyin..

PAPATYA PRENSES said...
October 10, 2009 at 3:08 PM

tam benlik olmuş bu ya. ağızda dağılan kıyır kıyır mımmm.
ellerine sağlık canım:)

misketlimonu said...
October 12, 2009 at 2:52 AM

Teşekkür ederim Derya'cım.

Papatya'cım gerçekten öyle. Tavsiye ederim canım, teşekkürler.