Çilekli Tartöletler


Bayılıyorum çilekli tatlılara. Tabi çilek mevsimine de. Bu sefer küçük tartöletler yapmaya karar verdim. Hamur tarifi bir gazetenin eki olan ve Selçuk Kuzu'nun hazırladığı bir kitapçıktan. Çok eski olduğu için hangi gazete olduğunu hatırlamıyorum. Ama içinde çok güzel ve değişik tarifler var. Selçuk Usta kremasını yapmış ama ben krem şanti ve çileği çok yakıştırdığım için krem şanti kullandım. Düz bir kase görünümüde olsunlar diye tartölet kalıplarında değil de silikon 9'lu muffin kalbımda pişirdim. Bisküvi kıvamında kıtır hamur, yumuşacık şanti, üzerinde çilekler ve kırmızı jöle. Daha fazla yazmayıp tarife geçeyim hemen.

Malzemeler: Hamur için
150 gram küp küp kesilmiş tereyağı
2 bardak un
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 paket krem şanti
3/4 su bardağı süt
Bol bol çilek ve
Yarım paket çilekli bitkisel jöle

Yapılışı: Hamur malzemelerini çabuk çabuk yoğurup buzdolabında yarım saat dinlendirdim. Yarım cm kalınlığında açıp ağzı geniş bir bardakla kestim ve kalıbıma yerleştirdim. Pişerken kabarmasınlar diye çatalla bir kaç delik açtım ve 170 derecede pembeleşinceye kadar pişirdim. Onlar soğurken krem şantimi çırpıp dolaba kaldırdım. Hamur kaselerim tamamen soğuyunca içlerini şantiyle doldurdum ve dilimlediğim çilekleri üzerine dizdim. Yarım paket jölemi de hazırlayıp hafifçe koyulaşana kadar bekledim ve çileklerin üzerine gezdirdim.

12 yorum:

Papatya Prenses said...
April 17, 2009 at 12:27 AM

Çilekli tatlara asla hayır diyemem:) NEfis görünüyor,ellerinize sağlık..

kizilciksurubu said...
April 17, 2009 at 12:55 AM

Simdi tam cilek zamaniyken denemek lazim, ellerinize saglik.

hdidem95 said...
April 17, 2009 at 3:06 AM

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor sevgiler

Zehra Gürgen said...
April 17, 2009 at 11:31 AM

Evet bende limonlusu sende çileklisi :) ne güzel ikili olurlardı değil mi?
Çilek çıkmışken aslında bol bol tatlılarda kullanmalı.Çok güzel olmuş tartöletin , ellerine sağlık.

sevgiler

Tijen said...
April 20, 2009 at 1:35 AM

Yaşasın Eskişehir'den ses geldi! Özlemişim misket limonunu...

Anonymous said...
April 20, 2009 at 4:42 AM

Blog'da anlatılan lezzeti ve güzelliği tanıma ve tatma şansım oldu, ellerine sağlık "lezzet ustası" diyorum. Darısı nice güzelliklere ve tatlara...

peynir hösmelimi said...
April 21, 2009 at 12:59 PM

Eline saglik canimharika olmuslar.
Bayilirim cilekli tartlara.
Sevgilerle.

ARZUMCUM said...
April 28, 2009 at 2:57 PM

ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkürler.her zaman beklerim.
çilekli tartların nefis görünüyor.bayılırım.sosla birlikte daha bir leziz olmuş.ellerine sağlık.afiyetler olsun.
sevgiler.

http://arzumcum.blogcu.com/

sarı mutfak said...
May 21, 2009 at 1:27 AM

çilekle yapılan herşeyi çok severim
ellerine sağlık cnm

Ata sofrası said...
May 26, 2009 at 12:59 PM

AAA demek hülyalı sendin ha çok sevindim yaa.ben çok zaman oldu o tarifi kaydedeli defterime ama bilseydim senin blogunun adını yazardım:)) bu arada çilekli herşey gibi senin tartöletlerde harika görünüyor canım ellerine sağlık.İstersen blogunun adı ile değiştirebilirim ne dersin.

Baharcicegi said...
June 1, 2009 at 5:36 AM

cilegin ömrü az oluyor,tam bol oldugu su günlerde her evde receli pastasi yapiliyor bizdede hic eksik olmuyor.
Minik minik cok sirin görünüyor tartöletler eline saglik
sevgiler

Anonymous said...
June 2, 2009 at 5:08 AM

Sana kac kez soyledim sunlari yapip yapip resmilerini koyma diye azicikta arkadaslarina gonder.
Soyle evi sana yakin olanlara