Kavurma Börek


Kavurma Böreğin tarifini yazayım artık. İki hafta olacak nerdeyse, fotoğrafları yayınladım ama tarifler yok değil mi?
Malzemeler:
2 çay bardağı su
1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
İçine sürmek için 1 paket margarin+1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İçi: 250 gram kıymayı kavuruyoruz
1 çay bardağı pirinci haşlıyoruz
Tuz ve karabiber ekleyip hepsini karıştırıyoruz.

Yapılışı: Su, sıvıyağ, yoğurt, tuz ve aldığı kadar unla hamurumuzu hazırlıyoruz. 15 dakika dinlendirip 8 parçaya ayırıyoruz. Bu arada margarini eritip sıvı yağ ile karıştırıyoruz. Dinlenen bezelerimizi incecik açıyoruz ve aralarına yağ sürüyoruz. 4 katlı iki yufka grubunu rulo şeklinde sarıp buzdolabına koyup 10 dakika daha dinlendiriyoruz. Hamuru dolaptan alınca üç parmak genişliğinde kesiyoruz. Kestiğimiz taraf üste ve alta gelecek şekilde küçük bir tabak kadar açıyoruz. İç koyup kenarlarını büzerek kapatıyoruz. Yumurta akı sürerek 200 derece ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.

4 yorum:

banu gökşin said...
December 2, 2007 at 11:46 AM

canım merhaba,
tarıf cok guzel ellerıne saglık. not aldım bıle sevgıler..

Baharcicegi said...
December 2, 2007 at 2:28 PM

kavurma böregin ic harci cok degisik,eminim nefis bir tadi vardir,denemek lazim elinize saglik

Hülya said...
December 2, 2007 at 11:14 PM

Tuzlu kültürüm o kadar az ki:(Senden kopya çeksem olur di mi?