Sünger Bob ve Patrick





Bu güzel pastayı arkadaşımın oğlunun doğumgünü için yaptım. Taşınırken ve kutudan tabağa aktarılırken biraz yıpranmış ama çok beğenilmiş. Ben de çok sevindim tabii ki. Pastayı yaparken Gelincik Tarlası Burcu'nun yaptığı pastayı örnek aldım, izin alarak tabi. Şeker hamurunu da kendim hazırladım. Renklerle oynamak, figürleri yapmak o kadar zevkli ki. Şimdiden bir sonraki pasta için sabırsızlanıyorum. Pasta 20 kişilik. Pandispanyasını bir önceki pastamda yaptığım gibi ama ölçüleri 3 katına çıkararak 28 cm'lik kelepçeli kalıpta yaptım. Krema ise Emel Başdoğan'ın Pasta Yapımı adlı kitabından. Kremayı Sevgili Hülya blogunda artırılmış ölçüleriyle yazmış oradan aldım.

Pandispanya:

9 yumurta
6 kahve fincanı şeker
4,5 kahve fincanı un
1,5 kahve fincanı mısır nişastası
1,5 kahve fincanı kakao
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya

Krema:
4,5 su bardağı süt
2/3 su bardağı nişasta
3 yemek kaşığı un
2 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 paket krema
1 paket vanilya

Yapılışı:
Yumurtalarla şekeri çırptım. Bir kaba elediğim un, nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekledim. Hafifçe karıştırıp pişirme kağıdı kestiğim kalıpta pişirdim. Streç filme sarıp 1 gün beklettim. Krema için malzemeleri karıştırarak pişirdim. İyice soğutup 1 paket kremayı ilave ederek mikserle çırptım. Pandispanyayı 3'e böldüm. sütle nemlendirip arasına bolca krema sürdüm. Biraz kremayı da pastanın dışına sürerek buzdolabına koydum. 3-4 saat beklettim sonra da açık mavi yaptığım şeker hamuruyla giydirdim. Üzerine süsleri ve figürleri yaparak süsledim. Umarım yiyenlere afiyet olmuştur..

13 yorum:

NiNo said...
November 3, 2007 at 1:52 PM

masallah ne guzel olmus canim ellerine saglik ceme nice mutlu seneler

Hülya said...
November 4, 2007 at 3:36 AM

Tebrikler....Zor ama keyifli bir işin altından başarıyla çıkılmış.Çok sevindim senin adına.Kolaylıklar diliyorum...
Cem'e mutlu kocaman huzurlu bir ömür dilerim...

Unknown said...
November 5, 2007 at 3:10 AM

Nihan'cığım çok teşekkür ederim. Elimden geldiği kadar yaptım işte..

Teşekkür ederim Hülya'cığım, gerçekten hem zor hem de zevkli. Senin de çok yardımın oldu biliyorsun. Sevgiler..

lezzetlilerim said...
November 5, 2007 at 3:25 AM

Merhabalar canım; Pastan çok cici olmuş gerçekten. İkinci denemen sanırım ama oldukça başarılısın maaşallah. Sevgiler

Unknown said...
November 5, 2007 at 5:36 AM

Evet Azize Hanım, ikinci denememdi bu pasta. Tam istediğim gibi olmadı ama zamanla düzelteceğim inşallah. Teşekkür ederim.

Doruk said...
November 5, 2007 at 5:44 AM

Son derece başarılı, tebrik ederim canım:)

Damak Tadı said...
November 5, 2007 at 6:56 AM

Cem'e mutlu ve sağlıklı yıllar diliyorum.
Pastan harika olmuş canım,ellerine sağlık.Kimbilir ne kadar çok heyecan yaşamışsındır.Çok başarılı bir pasta olmuş nihayetinde.Tebrikler!!

Sevgilerle

ceyt said...
November 5, 2007 at 12:33 PM

bu pasta harika.bayıldım ellerine sağlık canım.blogunda çok güzel.tekrar görüşmek dileğiyle
sevgiler

Leziz Sofralar said...
November 5, 2007 at 11:56 PM

Pastanin görüntüsü sahane ellerinize saglik,Cem'e de nice yillar diliyorum,sevgiler...

Anonymous said...
November 6, 2007 at 1:26 AM

slm
bu pastanda diğeri gibi güzel olmuş.eline sağlık canım.
sevgiler

Unknown said...
November 6, 2007 at 7:16 AM

Burcu, çok teşekkür ederim, senin gibi bir usta tarafından beğenilmek harika..

Gül'cüğüm, çok heycanlıydı gerçekten Cem için güzel dileklerine teşekkür ederim.

Ceyt, çok teşekkürler.

Yemeğim, beğendiğinize çok sevindim teşekkürler..

Hande, sağol canım, beğendiğine sevindim..

banu kırmızıgül said...
November 7, 2007 at 11:44 PM

canım nefis olmus pastan. iyice ustalasmıssın. ellerine sağlık. mutluluklar. sevgiler..

Unknown said...
November 8, 2007 at 8:58 AM

Banu'cum teşekkür ederim. Ah keşke dediğin gibi ustalaşsam. Sevgiler canım..