Gün
By Unknown
on |
Ablam'ın gününden resimler. Tarifleri aldığımda yazacağım. Tatarların meşhur Kavurma Böreği, Peynirli Kek, Çikolatalı Kurabiye ve İncirli Tatlı. İçlerinden yalnızca İncirli Tatlı'yı ben yapıp götürdüm. Bu tatlının tarifini Portakal Ağacı'ndan aldım. Yiyenler çok beğendi. Tarifi aynen yazıyorum çünkü birebir aynısını yaptım. Yalnız fotoğraflamada sorunlar yaşadım hiç istediğim gibi çekemedim.
İncirli Tatlı
MALZEMELER
Kek:
6 kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
yarım su bardağı toz şeker
muhallebisi için;
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
inmeye yakın 50gr tereyağı
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Yapılışı: Kek için yumurta ve şeker çırpılır. Ceviz, un, kabartma tozu da eklenip karıştırılır. En son incir eklenip dikdörtgen borcama dökülür ve 160 derecede pişirilir. Ayrı bir yerde krem şanti haricindeki malzemeler muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Piştikten 5 dakika sonra toz krem şanti eklenip mikserle çırpılır.
Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırılır. Şerbet malzemeleri karıştırılır ve pişirilmeden kekin üzerine dökülür. 5 dakika sonra muhallebi kekin üzerine yayılır, buzdolabında 2-3 saat bekletilir. Ben bir gün önce yaptım.
İncirli Tatlı
MALZEMELER
Kek:
6 kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
yarım su bardağı toz şeker
muhallebisi için;
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
inmeye yakın 50gr tereyağı
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Yapılışı: Kek için yumurta ve şeker çırpılır. Ceviz, un, kabartma tozu da eklenip karıştırılır. En son incir eklenip dikdörtgen borcama dökülür ve 160 derecede pişirilir. Ayrı bir yerde krem şanti haricindeki malzemeler muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Piştikten 5 dakika sonra toz krem şanti eklenip mikserle çırpılır.
Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırılır. Şerbet malzemeleri karıştırılır ve pişirilmeden kekin üzerine dökülür. 5 dakika sonra muhallebi kekin üzerine yayılır, buzdolabında 2-3 saat bekletilir. Ben bir gün önce yaptım.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
7 yorum:
ablanla döktürmüşsünüz hayatım.ellerinize sağlık.iyi haftalar dilerim
hersey cok guzel gorunuyor ablanın ellerıne saglık sevgıler
selam..ellerinize saglık hepsi harika olmuş ben incirli keke bayılrım..size afiyet olsun..
göruntuler nefis tarif harıka. diğer tarifleride merakla bekliyorum. ablanın ellerne sağlık.
Ben de abla istiyorum!
Çok teşekkür ederim yorumlarınıza arkadaşlar. Banu'cum ilk fırsatta alacağım tarifleri özellikle Kavurma Böreği yazmak istiyorum. Tijen Hanım'cığım, bende iki tane abla var hangisini isterseniz alabilirsiniz. İkisi de birbirinden hamarat çünkü.
Ya gün varmış ta çağırmıyorsunuz.:) Hepsi birbirinden nefis görünüyor ellerinize sağlık..
Post a Comment