Keşküllü Kemalpaşa Tatlısı
By Unknown
on Tuesday, August 12, 2014 |
Merhaba
Ne kadar uzun zaman oldu bloğumla ilgilenmeyeli, öksüz bıraktım ilk göz ağrımı :(( Düğünler, misafirler, raporlar, tatiller derken başladık bakalım kaldığımız yerden. Tabi bir de instagram'da paylaşım yapmak daha kolay ve hızlı olunca tembellik edip oraya yoğunluk verdim. Instagram demişken orada da misketlimonuhulya adıyla yayındayım efendim, beklerim :)
Bu nefis tatlıyı Ramazan ayında yapmıştım. Çok kolay, pratik bir tatlı. Tam sıcak yaz günleri için, yerken bu tatlı birşeye benziyor ama neye diye düşünebilirsiniz. Ben ekmek kadayıfına benzettim :)) Kemalpaşa tatlılarının paketlerinin üzerinde 1 kilo şeker diye yazar ben o kadar kullanmıyorum tabi ki, 3 bardak şeker tam ölçüsünde oluyor. 1 kilo şeker nedir ya? :))
Malzemeler:
1 paket Kemalpaşa tatlısı
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 paket keşkül
4,5 su bardağı süt
Süslemek için fındık, fıstık, ceviz vb.
Yapılışı: Su ve şekeri çelik bir tencerede kaynattım. Tatlıları içine koyup orta ateşte şerbeti çekip kabarıncaya kadar pişirdim. Keşkülü de ayrı bir tencerede sütle pişirdim. Ben pakette satılan toz tatlılardan almışsam, içine koyduğum süt miktarını 1 bardak fazla koyuyorum, o yüzden pakette 3,5 bardak sen niye 4,5 koydun demeyin, derseniz de sütlü tatlıları çok katı sevmiyorum derim :)) Neyse..
Pişen Kemalpaşa (adını seveyim :))) tatlılarımı biraz soğuttum ve kuplara paylaştırdım. Üzerine Keşkülü düktüm ve soğuyunca süsledim. Buz gibi iyice soğutup yiyiniz :)) Afiyet olsun..
Ne kadar uzun zaman oldu bloğumla ilgilenmeyeli, öksüz bıraktım ilk göz ağrımı :(( Düğünler, misafirler, raporlar, tatiller derken başladık bakalım kaldığımız yerden. Tabi bir de instagram'da paylaşım yapmak daha kolay ve hızlı olunca tembellik edip oraya yoğunluk verdim. Instagram demişken orada da misketlimonuhulya adıyla yayındayım efendim, beklerim :)
Bu nefis tatlıyı Ramazan ayında yapmıştım. Çok kolay, pratik bir tatlı. Tam sıcak yaz günleri için, yerken bu tatlı birşeye benziyor ama neye diye düşünebilirsiniz. Ben ekmek kadayıfına benzettim :)) Kemalpaşa tatlılarının paketlerinin üzerinde 1 kilo şeker diye yazar ben o kadar kullanmıyorum tabi ki, 3 bardak şeker tam ölçüsünde oluyor. 1 kilo şeker nedir ya? :))
Malzemeler:
1 paket Kemalpaşa tatlısı
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 paket keşkül
4,5 su bardağı süt
Süslemek için fındık, fıstık, ceviz vb.
Yapılışı: Su ve şekeri çelik bir tencerede kaynattım. Tatlıları içine koyup orta ateşte şerbeti çekip kabarıncaya kadar pişirdim. Keşkülü de ayrı bir tencerede sütle pişirdim. Ben pakette satılan toz tatlılardan almışsam, içine koyduğum süt miktarını 1 bardak fazla koyuyorum, o yüzden pakette 3,5 bardak sen niye 4,5 koydun demeyin, derseniz de sütlü tatlıları çok katı sevmiyorum derim :)) Neyse..
Pişen Kemalpaşa (adını seveyim :))) tatlılarımı biraz soğuttum ve kuplara paylaştırdım. Üzerine Keşkülü düktüm ve soğuyunca süsledim. Buz gibi iyice soğutup yiyiniz :)) Afiyet olsun..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
6 yorum:
çok güzel görünüyor benim de denemek istediğim bir tarif
ellerine sağlık
Hülyam bu nefis tarifini mutlaka deneyeceğim canım eline sağlık soğuk soğuk nasılda güzel yenir afiyetler olsun tatlım çok öpüyorum <3<3
Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
www.cay-makineleri.com
Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
http://www.remtamutfak.com
Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.
Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Mercimek Köftesi
Biber Dolması
Merhabalar,
Ellerinize sağlık.
Ben de beklerim sizi sayfama:)
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...
Post a Comment