Gerçek Vanilyalı Fırın Sütlaç

Merhaba.. Sahalara döndüm yeniden :) Son bir ayda olanlar çoğumuz gibi beni de üzdü, ağlattı, sinirlendirdi, güldürdü.. Geçti, bitti diyemeyiz bitmedi çünkü, bence bitmesin de.. Gençlerimizin haklı oldukları bir konuda bu kadar güzel tepki vermelerine hayran oldum kendi adıma. Onlara yapılan haksızlıkları, vahşeti, şiddeti yazmama gerek yok sanırım. İçlerinde azıcık vicdan, insanlık taşıyanlar nedenini de sonucunu da çok iyi biliyorlar. 
Son aya bir Antakya ziyareti ve 99 yaşındaki anneannemin vefatını da sığdırdım. Evet bir 6 ay sabretseydi 100 yaşını görecekti, olmadı.. 1 Haziranda kaybettik.. Göremedim cenazesini o Manisa'daydı ben Antakya'da..

Esas konumuza gelirsek gerçek vanilyayla yaptığım fırın sütlaçla açılışı yapalım, sonra Melihamın isteğiyle güzel bir cheesecake tarifi gelecek nasipse :))



Üzgünüm ama ilk kez ölçüsüz bir tarif vereceğim. Çünkü evde çok miktardaki süt bozulmasın diye yapmıştım. Normal sütlaç yaptım, pişerken vanilya fasulyesinin içindeki çekirdekleri bıçakla kazıyıp ekledim. Sonra da su dolu tepsinin içine dizdiğim kaseleri üzerleri kızarana kadar kızgın fırında tuttum.


Bu sürede bloğuma uğramaktan hiç vazgeçmeyenlere de binlerce teşekkürler.. Kim olduğunuzu bilmesemde seviyorum sizleri..

5 yorum:

vişnap said...
June 21, 2013 at 5:13 AM

Canımmmm Hülya'mmm Rabbimden anneanneciğine rahmetler dilerim,geride kalan sevenlerine sabırlar versin.Sütlaç bizde adeta demirbaş sütlü tatlılarımızdandır çok çok sevilir.Çok güzel yapmışsın ellerine sağlık tatlım ,sevgilerimle..

bücürükveben said...
June 21, 2013 at 11:37 AM

Hülya'cığım dönüşün muhteşem oldu, görüntü bile harika! Eline sağlık afiyet olsun, bu arada anneannenin maşallahı varmış, keşke 6 ay sabretseymiş 100 yaş! rekor neredeyse! Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun...
sevgilerimle

not: Atatürk boşuna cumhuriyeti gençlere emanet etmemiş:)

Birkaselezzet blogspot.com said...
June 21, 2013 at 1:22 PM

allah rahmet eylesin eline sağlık canım....

ihlamurcum said...
July 13, 2013 at 5:41 AM

Gerçekten son 1 aydır,korkunç şeyler yaşıyoruz. Bende bir süre üzüntüden yazamadım.
Anneannenize maşallah, 99 yıl ne güzel yaşamış,nurlar içinde yatsın.
Sütlaçta dönüşünüzü kutlama gibi olmuş, elinize sağlık.

Tarifname-Seda said...
July 23, 2013 at 4:06 AM

Başın sağolsun, mekanı cennet olsun anneanneciğinin... Sütlaç zaten harika bir tatlı hele bir de vanilya çubuğu kullanıldığında kokusuna, tadına doyum olmaz. Ellerine sağlık

Sevgiler