Çok fazla tatlı tarifi paylaştığımın farkındayım. Bu bloğu ilk açtığımda amacım buydu zaten. Yapmayı ve yemeyi sevdiğim tatlı ağırlıklı tarifleri paylaşmak. Ama arada sırada minik ricalar alıyorum biraz da tuzlu tarifler istiyoruz, içimiz bayıldı diye :)) Sevgili Gülay'da gördüğümde önce adıyla sonra da malzeme ve yapılışıyla ilgimi çekmişti. Gerçekten nefis bir tadı var. Yalnız tavsiyem denerseniz eğer sıcakken yiyin ve ikram edin. Eğer kalır da soğursa onları ısıtın yemeden önce. Çünkü bu poğaçalar sıcak ve ılıkken nefis, soğuk halini beğenmedim ben.
Malzemeler:
1 paket yumuşak margarin (özellikle hamur işi için olanlar)
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı silme un (standart su bardağı)
İçi: Ben rendelenmiş kaşar peyniri kullandım ama beyaz peynir-maydanoz, soğanla kavrulmuş kıyma, haşlanmış patates ve hatta denemeyi düşündüğüm köz patlıcan-kaşar peyniri ikilisi olabilir tabi ki..
Üzerine: Yumurta sarısı ve susam+çörekotu
Yapılışı: Bütün malezemeleri yoğurdum. Yumuşak ve elimize yapışan bir hamur oluyor. (kesinlikle fazladan un eklemiyoruz) Bir buzdolabı poşetine koyup bir gece dolapta beklettim. Margarin donduğu için hamur da dolapta sertleşiyor. Pişireceğimiz zaman hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp iç koydum ve yuvarlak şekil verdim. Üzerine yumurta sarısı sürdüm ve susam serpiştirdim. 200 derecede ısıttığım fırında 30-35 dakika poğaçalar kızarıncaya kadar pişirdim. Gülay önceden hazırlanıp buzlukta bekletilebileceğini yazmış. Yapıp dondurucuda hazır bulundurmak acil durumlarda kurtarıcı olabilir.
Bir de biz ana-oğul ve arkadaşlarımızla dün Eskişehir'de Cumhuriyet Yürüyüşündeydik. Bize katılamasalar da evlerinin balkonlarından, camlardan bize el sallayan,öpücükler yollayan çok yaşlı teyzeler, amcalar gördüm. Duygulandım. Çok çok kalabalık ve güzeldi.. Olaysız, muhteşem bir gündü. Çağdaş, vatanını seven ve ATATÜRKÇÜ insanların coşkusuna ve sahip olduğu değerlere dokunulmadan kutlayacağımız nice nice CUMHURİYET BAYRAMLARI diliyorum..
Oğluşum ve ben :)