Çilekli-Muzlu Tartımsı



Yine çilekli bir tatlıyla geldim. Aslında bu yaptığım tartımsı şey çilekli, kremalı ve jöleli bir pasta olacaktı. Pandispanyamı güzelce çırptım, fırına koydum. Başta herşey çok güzeldi, hamurum kabardı kabardı ve sonuç hüsran. Kabardığı gibi söndü. Oktay Usta'nın dediği gibi mutfakta çareler tükenmez dedim ve hemen bir tart hamuru yoğurup tart kalıbıma yerleştirdim. Tabi gecenin bir yarısı oldu ben bunları yaparken. Neyse tartımı pişirdim, kremam hazırdı zaten. Biraz soğutup ters çevireyim dedim veeee gecenin ikinci sürprizi tartım kalıba yapıştı ve parça pinçik oldu. Derin bir offf çekerek içime kaçan Oktay Usta'nın ruhunu dinledim ve tart hamurumu kaşıkla güzelce ezdim ve bastıra bastıra kelepçeli kalıbıma yerleştirdim. Üzerine pişirdiğim vanilyalı pudingi döktüm. Meyveleri dizdim ve jölesini hazırlayıp dolaba kaldırdım. Tarifi vermeye gerek görmüyorum ne de olsa başarısız bir denemeydi. Ama fotoğraflar çok hoşuma gittiği için eklemeye karar verdim.
İsterseniz yazarım ama :))

16 yorum:

Mahperi said...
May 15, 2010 at 3:54 AM

Bu kadar talihsizlikten sonra mükemmel bir pasta ortaya çıkmış. Ellerine sağlık

sarı mutfak-hande said...
May 21, 2010 at 12:29 AM

harika olmuş ellerine sağlık

misketlimonu said...
May 21, 2010 at 5:02 AM

Mahperi'ciğim çok uğraştırdı beni ama sonuç güzeldi :) Teşekkürler canım.

Hande'cim beğenmene sevindim, teşekkürler.

Damak Tadı said...
May 21, 2010 at 6:54 AM

Bence harika bir tart olmuş..Böyle ortaya çıkan tart-kek ve pastaların lezzetine doyum olmuyor..Ellerine sağlık canım..


Sevgiler..

Kendimce said...
May 23, 2010 at 8:29 AM

herşeyden önce azminiz için kutlarım ama annem hep şöyle der eksilten değil artıran kadındır bundan daha güzel bir örnek olabilirmi çok da güzel görünüyor ellerinize sağlık

misketlimonu said...
May 24, 2010 at 5:06 AM

Gül'cüğüm sen ustasın bu konularda. Özellikle tartlarına bayılıyorum. Beğenmene çok sevindim. Sevgiler..

Sevgili Kendimce, atmaya kıyamıyorum böyle emek verdiğim şeyleri. Olmayan kekimden de bir şeyler yapmayı düşünüyorum. Bakalım. Teşekkürler yorumunuz için.

Anonymous said...
May 24, 2010 at 7:22 AM

Eee daha ne olsun, lezzetinden de kuşkumuz yok. İyi olmuş, iyi olmuş...Ellerine sağlık. Arada yeni tatlar denemek de lazım ;-)

kristalkelebek(aslı) said...
May 24, 2010 at 8:15 AM

Hülyacım marifet her durumdan böyle güzel sonuçlar çıkarabilmekte..Bence tart süper olmuş, başta onu söyleyeyim:).
Ben eskiden böyle talihsizliklerle karşılaştığımda ne yapacağımı bilemezdim, hatta ağlayacak gibi olurdum:). Zamanla bana da bir serin kanlılık geldi:), talihsizlikleri güzel sonuçlara çevirdikçe mutlu oldum..
Ben tarifini isterim bu güzel tartın;).
Sevgiler..
aslı

MÜNSTER said...
May 24, 2010 at 11:05 PM

Yaptiginin basina ne gelirse gelsin... fotograf sonucun herseye inat son derece basarili oldugunu gösteriyor... Ellerine saglik canim benim... Hic moralini bozma, tekrar dene.... Sevgilerimle,

evcilik said...
May 26, 2010 at 4:46 AM

Bayılıyorum çilekli tatlara,ayrıca bu blogda çok tatlıymış miss gibi çilek tadında...
ellerine sağlık,
sevgiyle kalın.

PASTASEHRİ said...
May 28, 2010 at 1:48 AM

Merhaba asetat kutuları sormuşsunuz ankarada da bir firma yok maalesef ben bursadan yaptırmıştım istediğim ölçüde ama 3 yıl önce şuan o firmayı bulamadım. İstanbuldan bir firma önereyim size 0212 526 06 64 burdan yaptırabilirsiniz sanırım
hoşçakalın

misketlimonu said...
May 31, 2010 at 1:26 AM

Haklısınız Sevgili Anonim. Bu ara hep çilekli tatlardan gidiyorum. Sırada çilekli reçel var :))

Aybike Ceylan said...
June 3, 2010 at 12:28 PM

Harika, ellerine saglik, tek kelime ile muhtesem gornuyor.

Sevgilerimi gonderiyorum, guzel bir hafta sonu diliyorum.

banuca said...
June 11, 2010 at 12:56 PM

Merhaba, diğer blog yorumlarında rastladım sana, bir ziyaret edeyim dedim:)
Bugün aklımdaydı buna benzer birşey yapmak ama jöle almayı unutmuşum:(
Ben bunu ters sırada yapıyorum, belki fikir verir, gerçi usta sensin, biliyorsundur ama...
Önce jöleyi yapıyorum, kabı ıslatıp biraz jöle döküp buzlukta hemen donduruyorum, çıkartıp meyvaları dilimliyorum, kalan jöleyi döküp tekrar buzlukta donduruyorum, çabuk donuyor zaten, donunca sıcak kremasının yarısını araya pandispanya veya savoyer, en kolayı kırılmış pötibör koyuyorum, bir kat daha sıcak krema ve tabanı kapatıp bulukta donmaya bırakıyorum, hatta malzemeyi çok yapıp, birkaç kap bunları hazırlayıp dondurucuya atıyorum, misafir geldikçe çıkarıyorum:))
İşte böyleee, vaktini aldım sanırım:)

banuca said...
June 11, 2010 at 12:58 PM

Ah, bu arada bu ne sabır, ben ilk denemede pes ederdim, ama sonuç mükemmel görünüyor, sabrına, zevkine, eline sağlık demeyi unutmuşum:))

M¥PriNcessS said...
June 23, 2010 at 1:19 AM

izlemeye aldım seni canım yeni keşfettım diyebılırım:) harıka görünüyor yaptıkların ellerine sağlık çok canım cektı üstelik rejimdeyım off :)