Çikolatalı Fransız Keki


(Fotoğrafın kusuruna bakmayın lütfen. Akşam çekmek zorundaydım, uygun ışığı bulmak için bir takla atmadığım kaldı evin içinde.)

Kekimin tarifi Portakalağacı'ndan. Ben biraz değiştirip yaptım. Adı üzerinde içinde bol çikolata var. Benim bu çikolata aşkım ne olacak bilmiyorum. İçine koyduğum üç çeşit çikolata haricinde üzerine bir de çikolata sosu yapıp döktüm. Kesinlikle yapın, yiyin ve yedirin.

Malzemeler:
160 gr bitter ve sütlü çikolata
150 gr tereyağı
4 yumurta
2/3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş fındık ve iri kırılmış beyaz çikolata karışımı
2/3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Üzerine:
Çikolatalı sos (Paketteki tozun yarısını ve üzerinde yazan sütün yarısını kullandım)
Hindistancevizi

Yapılışı: Fırını 200 derecede ısıttım. 150 gr tereyağını benmari usulü erittim. İçine 160 gr bitter ve sütlü çikolatayı ekleyerek çikolatanın da benmari usulü erimesini sağladım. 4 yumurtanın sarısını, toz şekeri ve fındık ve çikolata karışımını ekleyip iyice çırptım. Unu ve vanilyayı ekledim. Ayrı bir kapta 4 yumurtanın beyazını çırpıp kar haline getirdim, bunu kek karışımına yavaşça ekleyerek düşük hızda karıştırdım. Karışıma kabartma tozunu ekledim. Kelepçeli kek kalıbımı yağlı kağıdın üzerine getirip bir daire çizdim. Bu kağıdı kek kalıbının tabanına yerleştirdim. Kek hamurunu kalıba yayıp ısınan fırında 20-25 dakika pişirdim. Kürdan testi yapmalısınız. Yalnız benim fındıklar ve beyaz çikolatanın hepsi kekin tabanına çökmüştü. Siz en son ekleyebilirsiniz. Kek piştikten sonra sosunu hazırladım. Hatice'nin tavsiyesine uyarak paketteki sosu ve sütü yarı yarıya pişirdim. Bir paket fazla geliyor gerçekten. Kek ılınınca üzerine sosu döktüm ve hindistan ceviziyle süsledim.
Bu da soslanmış ve süslenmiş hali.

11 yorum:

Anonymous said...
October 16, 2009 at 7:43 AM

Aş ermiştim, tam zamanında yaptın desem inanır mısın? Tesadüfün bu kadarı olur...Olabileceklerin en güzelidir biliyorum. Ellerine sağlık, tadan ve yiyenlere de afiyetler olsun, yarasın...Benim için de bir ince belli bardakla çay içseydiniz...

ELİF said...
October 16, 2009 at 8:41 AM

Ben bi dilim alabilir miyim aceba:))

Unknown said...
October 17, 2009 at 12:34 AM

Tam benlik bir kek olmuş bol çikolata
lı ellerine sağlık canım mutlu
hafta sonları kocaman öpüyorum...

Ayşe'nin Mutfağı said...
October 17, 2009 at 7:39 AM

merhaba alman pastasını deneyim diye sormuşsunuz bence deneyin komşum yağlı şeyleri hiç sevmez o çok beğendi inşallah sizde beğenirsiniz

Baharcicegi said...
October 17, 2009 at 7:50 AM

piserken misler gibi koku yayilmistir mutfaga,yanina bir fincan neskafe tam ziyafet olur,eline saglik canim

Emel * Pınar said...
October 17, 2009 at 5:41 PM

of bu tarif bir harika seneler evvel bir ara resmen dadanmıştım bu pastaya -tabiri caizse:)-hatırlattığın için teşekkür ederim.ben de kesinlikle tavsiye ederim herkese
ellerine sağlık
sevgiler

pınar

yasemincelezzetler said...
October 18, 2009 at 12:53 PM

ben de çikolataya ve çikolatalı her şeye bayılırım, çok güzel görünüyor kekiniz, ellerinize sağlık..

Unknown said...
October 19, 2009 at 12:16 AM

Yanında çay da içtik kahve de. O kadar canın istediyse yapmış ve yemişsindir umarım Anonim'ciğim.

Elif, tabi ki. Bir dilim de minik kızın için alabilirsin.

Derya'cım teşekkür ederim..

Unknown said...
October 19, 2009 at 12:18 AM

Sevgili Ayşe, senin tarifinle yapacağım Ispanaklı Pasta'yı. Çok güzeldi rengi.

Baharçiçeğim, sorma o koku var ya. Mest ediyor beni. Teşekkür ederim..

Emel-Pınar, hatırlamışken yap bence. Teşekkür ederim.

Unknown said...
October 19, 2009 at 12:21 AM

Sevgili Yasemin, zevklerimiz aynı seninle, teşekkür ederim.

Selma - DUSBAHCESI said...
October 19, 2009 at 1:48 PM

Nefis gorunuyor, ellerinize saglik. Cikolatali olsunda ne olursa olsun :)) Hollandadan sevgiler