Tiramisu
By Unknown
on |
Bu tiramisu tarifi bir İtalyan restoranında bir süre çalışmış olan kuzenimin tarifidir.
Malzemeler:
Bir adet pasta altı
500 gram süt (2,5 su bardağı)
1 silme fincan şeker (Türk kahvesi fincanı)
1,5 silme fincan un
1 yumurta sarısı
1 paket labne (light labne kullandım)
Kızılcık ya da vişne marmeladı
1 su bardağının 1/3 ü kadar vişne suyu
1 su bardağının 2/3 ü kadar su
2 tatlı kaşığı granül kahve
2-3 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı:
Kekin 2 katını da hazırlamış olduğumuz granül kahve, vişne suyu ve su karışımıyla ıslatıyoruz. Sütü, unu ve şekeri karıştırıp kaynama kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Kaynar kaynamaz altını kapatıyoruz. Yumurta sarısını ve labne peynirini kremaya karıştırıp ılınmaya bırakıyoruz.
Kekimizin bir katına kremanın 1/3'ünü sürüyoruz. Üzerine 2-3 tatlı kaşığı marmelat damlatıyoruz. Sonra ikinci katını kapatıp kremanın tamamını üzerine boşaltıyoruz. Soğuduktan sonrada üzerine kakao eliyoruz.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 yorum:
Hımmm değişik bir tiramisu olmuş be daha farklı yapıorum ama bunuda denicem ellerine sağlık..
Tramisu yapmışsın.Süper olmuş.Ben bayılırım da bu tada....
Ellerine sağlık...
Post a Comment