Blog Ödülleri



Blogunu çok beğendiğim Meral beni blog ödülü için seçmiş Çok teşekkür ederim Meral'ciğim. Ben de yan tarafta listelediğim herkese göndermek istiyorum. Herkes emek verip hazırlıyor, bu yüzden kimseyi ayırmıyorum. Hepimizin emeğine sağlık.

Madeleines (Madlen Kek)


Bu minik, harika, yumuşacık ve mis kokulu keklerin tarifi Evcini'nden. Bu güzel tarif için teşekkürler. Geçenlerde arasıra alışveriş yaptığım mağazada her zamanki gibi çeşitli kalıpların olduğu bölüme bakarken madlen kalıbını gördüm ve dayanamadım aldım. Çok sevimliydi. Keklerimi bu ayki Yaman Etkinlikleri düzenleyen Leziz Sofralar'a gönderiyorum. Tarfini orijinali için Evcini'ne bakabilirsiniz. Ben tarifi birebir uygulayamadım bal yoktu evde onu kullanmadım. Ama yapılış aşamalarını aynen uyguladım bu yüzden buraya da aynısını yazıyorum.
Malzemeler:3 adet orta büyüklükte yumurta
100 gr. toz şeker
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
100 gr. un ve kalıbı unlamak için ekstra un
1 paket kabartma tozu
100 gr. tereyağı ve kalıbı yağlamak için ekstra yağ

Yapılışı:Madeleine kalıbını tereyağıyla iyice yağlayın. Bir süre bekleyin, kalıptaki yağ eriyince, üzerine bir miktar un eleyin. Bu işlemi muhakkak yapın çünkü böylece kekler daha düzgün görünüyor ve çok iyi kızarıyor. Fırını 190 dereceye getirin. Bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri koyun. El mikseriyle 3 dakika çırpın. Karışım kabarıp, rengi beyaza yakın sarı olduğunda ve koyulaştığında bu işlemi bitirin. Rendelediğiniz limon ya da portakalın kabuğunu ekleyin. Unu ve kabartma tozunu birbirine karıştırıp, bu sıvı karışımın üzerine eleyin, karıştırın. Tereyağını bir kapta eritin. Erimiş tereyağını karışıma ekleyip hepsini iyice karıştırın. Karışımın kendini toparlayıp, sertleşmesi için 15 dakika buzdolabında bekletin. Karışımı kalıpların dörtte üçüne gelecek şekilde paylaştırın ve fırının orta rafında 10 dakika pişirin. Ilıyınca kalıplardan çıkarıp servis yapın.

Utku'nun 1 Yaş Pastası


31 Ocak ablamın torunu Utku'nun doğumgünüydü. Bu pasta da onun için hazırladığım doğumgünü pastası. Model için Pastacı Rapunsel'in yapmış olduğu pastalardan birini yapmaya çalıştım. Buradan teşekkür ediyorum ona. Pastanın pandispanyası her zaman yaptığım portakal sulu pandispanya, kreması bitter ve sütlü çikolatadan yaptığım ganaş ve meyve olarak ta muz ve frambuaz kullandım. Fotoğrafları görünce farkettim ki çocuğun adını yamuk yumuk yazmışım pastaya. Ama saat çok geç olmuştu ve ben o gün çok yorgundum. (Bu da bahanem :))