Mermer Kek



Bu kekin tarifini Sevgili Esra'dan aldım. Tek kelimeyle mükemmel oldu. Nasıl desem böyle hazır keklerin kıvamında, içindeki fındığın, hindistan cevizinin ve çikolatanın uyumu harika. Benim kekim kalıba yapıştığı için şekli biraz bozuldu. Sonradan farkettim Esra pişirme kağıdı kaplamış kalıba. Ama hiçbir şey bu kekin güzelliğini bozamaz bana göre. Tarifi aynen uyguladım. Onun yaptığı şekliyle aşağıya kopyalıyorum bu yüzden. Teşekkürler Esra, umarım yine güzel tariflerinle bizlerle birlikte olursun.

Malzemeler:
200 gr. oda ısısında iyice yumuşayana kadar beklemiş tereyağı ya da margarin
2 su bardağı toz şeker (Ben 2,5 su bardağı pudra şekeri kullandım)
4 iri yumurta
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı saf vanilya ya da 1 paket şekerli vanilin
2,5 su bardağı un
1 paket hamur kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
Yarım kare paket sütlü çikolata-Benmari usulü eritilmiş
1/2 su bardağı hindistan cevizi rendesi
1/2 su bardağı ince çekilmiş fındık

Yapılışı:
Fırınımızı 180 dereceye ısıtalım. Yumuşamış yağı, şekerle birlikte 4-5 dakika çırpalım. Karışım krema kıvamına gelmeli. İçine teker teker yumurtaları kıralım, her seferinde karışıma yedirelim. Sütü ekleyelim. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpalım. Karışımın 1/3'ü kadarını başka bir kaba aktaralım. Kalan beyaz hamura hindistan cevizi ve fındığı ekleyip karıştıralım. Ayırdığımız az hamura kakao ve erimiş çikolatayı ekleyip çırpalım. Yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza her iki hamurdan parça parça döküp bir çatal yardımı ile hamurları birbirine sadece 2-3 hamle yaparak karıştıralım. Isınmış fırınımızda ilk 20 dakika kapağını açmamak kaydıyla yaklaşık 1 saat pişirelim. Kekimizin dağılmaması için soğumadan kesmeyelim.

13 yorum:

MUTFAKISTAN said...
December 25, 2009 at 9:56 AM

Mermer kek cok guzel olmus
ellerine saglik
Sevgiler

Zehra Gürgen said...
December 25, 2009 at 12:26 PM

görüntüsünden belli çok güzel olduğu, birde sen övünce iyiden iyiye meraklandım.Deneyeceğim tarifi..

ellerine sağlık

Anonymous said...
December 26, 2009 at 8:16 AM

Görüntüsü bile çok güzel. Bu tarz kekleri hep sevdim, el beceresi de olunca lezzetine doyum olmuyor. Ellerine sağlık...

Narince said...
December 26, 2009 at 10:20 AM

Esracığım ne tarif verse güzel olur zaten. Ellerine sağlık arkadaşım.

Unknown said...
December 27, 2009 at 9:35 AM

Filiz Abla'cım çok teşekkür ederim.

Zehra'cım denemelisin mutlaka. Ama pişirme kağıdını unutma lütfen. Teşekkür ederim.

Unknown said...
December 27, 2009 at 9:36 AM

Sevgili Anonim beğenmene sevindim. Teşekkürler.

Gerçekten Esra'nın tarifleri muhteşem. Teşekkürler Narince'cim.

Baharcicegi said...
December 27, 2009 at 12:30 PM

kisin soguk günlerine cok yakistiriyorum kekin her türünü,disarisi sogk mutfaktan mis gibi kek kokusu bütün evi sarmis,ocakta cay fokor fokur kayniyor.
bir bardak cay alinir bir dilim mermer kek esliginde yagan kari seyredilir,buda benim keyfim iste...
Ellerine saglik canim hayali bile beni güeldi sen kek beni aldi götürdü
simdiden yeni yini kutlar saglik huzur bol para getirmesini dlerim

sarımutfak-hande said...
December 28, 2009 at 12:40 AM

nefis bir kek olmuş denemem gerek:):)
ellerine sağlık

kristalkelebek(aslı) said...
December 28, 2009 at 2:21 AM

Mutfağımdan kek kokularının yayılma vakti geldi sanırım:)..
Mutlaka denemek lazım, nefis görünüyor:).
Ellerine sağlık Hülyacım..
Sevgilerimle.
aslı

Unknown said...
December 29, 2009 at 6:13 AM

Ne kadar güzel anlatmışsın Baharçiçeğim. Hayalin benim de çok hoşuma gitti. Sana da güzel yıllar. Hepimize inşallah.

Güzeldi gerçekten Hande'cim, denemelisin teşekkürler.

Unknown said...
December 29, 2009 at 6:14 AM

Aslı'cım dönmüşken yap bari arka arkaya kekleri. Benden de sevgiler..

Özlem Avcı-mutfaktayimm said...
December 29, 2009 at 7:15 AM

Canım ziyaretin için çok teşekkür ederim. Senin kekte tam ağızlara layık görünüyor. Ellerine sağlık.

Sevgiler...

Aybike Ceylan said...
December 29, 2009 at 12:30 PM

Ellerine saglik,harika olmus, cok begendim. Tam kizlarima gore bir tarif...

Saglikli, mutlu, huzurlu guzel bir sene diliyorum.