Cafe Fernando'nun Muzlu Keki



Kek tarifimiz Cafe Fernando'dan. Geçen hafta aldığım muzlar malesef dayanıksız çıkınca kararmaya başlamış muzları bir şekilde değerlendirmek istedim. Bloglarda biraz arandıktan sonra harika tarifleriyle her zaman hayranı olduğum Sevgili Cenk'in Mrs. Hockmeyer'in Muzlu Kek tarifini denedim. Sonuç tabi ki nefis. Teşekkürler Cenk. Üstat nutella tavsiye etmiş. Hatta zorunluluk demiş. Keşke her zorunluluk bu kadar güzel ve lezzetli olsa. Sonuçta misler gibi muz kokan, hafif ıslak ve yumuşacık az şekerli bir kekimiz oldu. Tarifte olan malzemeden tek eksiğim "vanilla extract". Eskişehir'de bulma imkanım var mı bilmiyorum. Ama pasta malzemeleri satan benim bildiğim bir yer yok burada. Ben de bildiğimiz vanilya'dan bir paket kullandım. Tarife link verdim ama bloğumda olmasını istediğim için aynısını aşağıya yazıyorum.

Malzemeler:
4 tane olgun muz (püre haline getirilmiş)
80 gram eritilmiş tereyağı
1 su bardağı şeker
1 çırpılmış yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1/8 çay kaşığı tuz
1+1/2 bardak un

Yapılışı: Fırınımı 175 derecede ısıttım. Ezilmiş muzları erimiş tereyağı ile karıştırdım. Şeker, yumurta ve vanilyayı ekledim. Karbonatı ve tuzu ekledikten sonra unu koyup karıştırdım. Yağladığım baton kek kalıbına döküp 45-50 dakika, kürdan kuru çıkana kadar pişirdim.

7 yorum:

PAPATYA PRENSES said...
September 28, 2009 at 2:01 AM

ben de uzun zamandır denemek istiyorum bi kısmet olmadı:)

pek nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..

peynir hösmelimi said...
September 28, 2009 at 7:40 AM

Ellerine saglik canim.
Bende bayilirim böyle yumusacik,nutellali tatlara:))
Sevgiler.

kirazdünyası said...
September 29, 2009 at 1:36 AM

bende bir kere muzlu kek denemiştim,muzun pek tadı gelmiyordu kokusunu alıyordun sadece.acaba seninkidemi öyle oldu?

Unknown said...
September 29, 2009 at 1:45 AM

Papatya'cım o kadar beceriklisin ki en yakın zamanda deneyeceğine eminim. Teşekkür ederim.

Meral'ciğim, teşekkür ederim canım.

Unknown said...
September 29, 2009 at 1:48 AM

Sevgili Kiraz Dünyası, muzu kekin içine püre olarak koyduğumuz için ve pişince de çok baskın bir muz tadı gelmedi bana da. Ama dediğiniz gibi kokusu daha yoğun.

Zehra Gürgen said...
September 29, 2009 at 9:18 AM

Misket limonu ellerine sağlık, üzerinde nutella ile harika grünüyor.Beni ye beni ye diyor :)

kristalkelebek(aslı) said...
September 30, 2009 at 3:07 AM

Muzlu kek hiç denemedim ama pastalara çok yakışan muz eminim keke de yakışır.
Görüntü çok leziz, ellerine sağlık:)..
Nutella güzel bir ilave olmuş bence keke, ohh nefis:)).
Sevgiler..
aslı