Browni Cheesecake


Ne zamandır denemek istediğim bir tarifti Browni Cheesecake. Önce Tijen'in blogunda görüp ağzımın suyu aktı, sonra da Mis Gibi Zerrin'ciğim yaptı. Tabi bu kadar güzel görüntüler karşısında dayanabilmek için insanda çelik gibi bir irade olması gerek. Maalesef bu da bende olan son şey. Hele de tatlılar söz konusuysa. Tarifi Zerrin'den alıp hemen hemen aynısını uyguladım. Esmer şeker ve labne dışında. Esmer şekerim yoktu beyaz şeker kullandım. Labne peyniri ile daha önce yaptığım bir cheesecake denemesi pek hoşuma gitmemişti, bu yüzden Fidella kullandım. Ama yine de buraya yazmak istiyorum, çünkü tekrar yapacağımdan hiç şüphem yok.

Malzemeler:

115 gr bitter çikolata
85 gr tereyağı
2 yemek kaşığı krema
2/3 su bardağı şeker
2 yumurta
2/3 su bardağı elenmiş un
1/2 paket vanilya
1 tutam tuz.
200 gr. taze krema peyniri (Fidella kullandım)
1 yumurtanın sarısı
3-4 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı:

1- Çikolata, tereyağı ve kremayı cam bir kabın içine koyup benmari eritin.
2- Toz şekeri çikolatalı karışıma koyup karıştırın.
3- Teker teker yumurtaları kırıp karıştırın.
4- Ayrı bir yerde unu, vanilyayı eleyip karıştırın ve içine tuz koyup karıştırın.
5- Çikolatalı karışıma toz malzemeleri ekleyin.
6- Yağlı kağıt serili orta boy fırın tepsisine karışımı dökün. (orta boy kelepçeli kalıbımı kullandım)
7- Üzeri için taze peyniri, yumurta sarısını ve toz şekeri pürüzsüz hale gelene kadar çırpın
8- Çikolatalı karışımın üstüne dökün. Bıçakla alttakini üstüne çıkartmak suretiyle desen yapın, 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.

Yalnız iki hata yaptım. Hata 1: Biraz fazla pişirmişim peynirli karışımın rengi koyu oldu. Hata 2: daha küçük bir kalıpta pişirsem iyi olacakmış, görüldüğü üzere biraz ince oldu. Ama tadına diyecek yok doğrusu.

12 yorum:

banu gökşin said...
November 21, 2008 at 6:06 AM

canım nefıs gorunuyor harıka bır tarıf ellerıne saglık sevgıler..

banu gökşin said...
November 21, 2008 at 6:06 AM

canım nefıs gorunuyor harıka bır tarıf ellerıne saglık sevgıler..

Anonymous said...
November 21, 2008 at 6:08 AM

Dostlar, fotoğraftan anlamam ama Sayin Bloger çekim tekniğini değiştirmiş olmalı...İlk görüşte vuruldum. Üç boyutlu gibi görünen muhteşem bir el emeği sunuşu olmuş. Ellerine sağlık, seyretmeye ve okumaya doyamadım. Ne denir, bundan iyisi Şamda kayısı...8-)

zerrin - misss said...
November 21, 2008 at 6:09 AM

Canım misket limonum,

ne leziz bişi değil mi ama..

dayanılmaz buna :)

ellerine sağlık hayatım

sıcacık sevgiler.

kristalkelebek(aslı) said...
November 21, 2008 at 6:43 AM

Galiba bu güzel tarife ben de karşı koyamayacağım yakında:).
Ellerine sağlık.
Sevgiler:).
aslı

yesildomates said...
November 21, 2008 at 7:02 AM

gerçekten çok leziz görünüyo..
ellerine sağlık..
sevgiyle kal...

Damak Tadı said...
November 21, 2008 at 7:44 AM

Çok nefisti değilmi??Bende misafirlere yapmıştım çok beğenerek yemişlerdi..Senin ve Tijen'ciğimin ellerine sağlık canım benim..


Sevgilerle..

Anonymous said...
November 21, 2008 at 8:28 AM

aynı evde yaşadığım öz annem yapıyor bunu. ve aradan 26-27 saat geçmesine rağmen daha tadına bakamadım :(

nur_aleyna said...
November 21, 2008 at 9:59 AM

Fotoğraf harika, kek de nefis gözüküyor canım.. mis gibi kokusu geldi burnuma sanki ;)

ellerine sağlık arkadaşım..

yemekyemek.azeriblog.com

birdilimdus said...
November 22, 2008 at 2:11 AM

Harika olmuş, ben de bu tarifi denemiştim ve beğenerek de tükettik, ellerine sağlık.

Sevgiler,
Evren

Anonymous said...
November 25, 2008 at 12:35 AM

Marifet onu yapip orada segilemek degil arkaslarina da yedirmektir.
Hadi benim kadin kizim bundan sonra yaptigin nefis tarifleri arkadaslarinin oldugu yerede bi gonderiver de zavallilarin bakip bakip agizlarinin suyu akmasin.

nur_aleyna said...
December 7, 2008 at 4:10 AM

KESTIGINIZ KURBAN VE DUALARINIZ KABUL OLSUN, SEVDIKLERIN HEP SENİNLE OLSUN. BAYRAMIN MUBAREK OLSUN CANIM

yemekyemek.azeriblog.com