İlk Şeker Hamurlu Pasta

Sizlere tanıştırayım efendim. İlk şeker hamurlu pastam. Biliyorum çok basit ve acemice, hataları çok ama deneyim kazandıkça düzelteceğim sanırım. Şeker hamuru tarifimi Pastacı Burcu'dan aldım. Çok kolay ve güzel bir hamur oluyor. Akşam iş çıkışı yaptığım için çok uğraşamadım. Benim için önemli olan pastayı kaplayabilmekti ama korktuğum kadar değilmiş. Ve yardımları ve içten ilgisi için Adaşıma'da teşekkürlerimi sunuyorum buradan. Şimdi isterseniz tarife geçeyim.

Pandispanya:
3 yumurta
2 kahve fincanı şeker
1,5 kahve fincanı un
1 kahve fincanını yarısına kadar kakao koydum kalanına nişasta ekledim
1 paket kabartma tozu

Kreması:
2 su bardağı süt
1 paket muzlu krem ole
1 muz

Yapılışı: Şeker ve yumurtaları çırptım, un nişasta, kakao ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdım. Yağlı kağıt kestiğim 20 cm'lik kelepçeli kalıba döküp pişirdim. Üzerini yaktım bu arada, siz dikkat edin :)) Balkona soğutmaya aldım. Bu arada kremasını hazırladım. Muzu doğrayıp karıştırdım. Pandispanyam çok güzeldi hafif nemli. Sonra pandispanyanın üzerine daha küçük bir kase koyarak kenarlarından kestim, küçük bir pasta yapmak istiyordum çünkü şeker hamurum azdı. Pastamı üç katlı yaptım arasına krema sürdüm. Sonra da şeker hamuruyla kaplayıp süs yaptım.

9 yorum:

Hülya said...
October 25, 2007 at 6:23 PM

İlk çaışma için epey başarılı bir çalışma Hülya'cığım...Artık bu virüsü;)sen de kaptın ya iflah olunası gibi değil.Tebrik ediyorum seni...
Yalnız yanlarda engebeler görüyorum.Pastanı hamur kaplamadan iyice düzle ve traşla.Hatta pandispanyanın altını üste getirmeni tavsiye ederim;)Hamurunu da çok ince açmamaya çalış ki altta yine engebeler kalırsa bile kamufle olsun;)
Kolaylıklar diliyorum...Sevgiler..

Unknown said...
October 26, 2007 at 12:11 AM

Canım teşekkürler ama senin gibi pastalar yapmak için çoook fırın ekmek yemem gerekecek. Engebeler konusunda haklısın Hülya'cım. Çok acele, yalnızca deneme amacıyla yapılmış bir pastaydı. Bu yüzden daha çok kaplama konusuna odaklandım pastayı düzeltmedim. Verdiğin ipuçları o kadar çok işime yarıyor ki, paylaştığın için teşekkürler, sevgiler..

Anonymous said...
October 26, 2007 at 5:09 AM

ilk olmasına rağmen çok başarılı olmuşsun.eline sağlık canım
sevgiler

banu kırmızıgül said...
October 27, 2007 at 10:51 AM

canım ellerine sağlık nefis olmus. göruntu suslemen çok hos. sevgiler..

Anonymous said...
November 2, 2007 at 9:32 AM

ilk olmasına rağmen çok güzel olmuş
elin ne kadar yatkın böyle bende denemek istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum işte
ellerine sağlık

Naşide Dönmez said...
November 8, 2007 at 1:13 PM

bende çok istiyorum şeker hamurlu pasta yapmak ama bu güne kadar malzemelerimi hiç tamamlayamadım.aslında şeker hamurunun tadını bilmedende denemek istemiyorum galiba. çünkü bazı arkadaşlar yerken ayırdıklarını söylüyorlar.ama ne güzel siz ilk denemeyi başarı ile atlatmışsınız.darısı başıma.dışarıdan bakınca aman canım ne kolay şey diyorum ya bakalım deneyince yapabilecekmiyim.bende şimdilik oğlumun oyun hamurları ile şekiller çalışıyorum:))sevgiler.naşide

Naşide Dönmez said...
November 9, 2007 at 3:23 AM

ben birşey sormayı unuttum.eskişehirde şeker hamuru malzemeleri satan bir yer varmı.yoksa sende int.sipariş verdin.

Anonymous said...
March 1, 2009 at 2:28 PM

Pasta süslemeleri çeşitlerini ve şeker hamurunu Eskişehir'de AKİDE GURME de bulabilirsiniz.
Adres:ATATÜRK BULVARI NO:88-A (SAMİ RAMAZANOĞLU CAMİİ YANI)
TLF:0 222 226 70 86

su yeşili said...
January 7, 2014 at 1:02 AM

Eline sağlık, görüntü çok güzel :)