Elmalı Kurabiye
















Bu yukarıda gördüğünüz şey bir elmalı kurabiyedir efendim. Sıcaklardan sanırım şekil vermekte epey zorlandım ama tadına diyecek yoktu doğrusu. Kırılgan, yumuşacık hamur ve arasında hafif mayhoş elma, fındık ve tarçın birlikteliği. Dün resmen aşerdim ben bunlara. Akşam yapıp yedim de rahatladım..

Evet bu güzellik için gerekenler:

1 paket eritilmiş margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un (Buraya yazacağım için ölçtüm koyduğum un miktarını, çok yumuşak hatta yağlı bir görüntüsü olmalı hamurun)

3 tane elma
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı kırılmış fındık ya da ceviz

Önce elmaları soyup rendeledim. Şekerini koyup pişmeye bıraktım. Sulanıp suyunu çekince tarçın ve fındığı ekleyip soğuttum. Hamur için malzemeleri yoğurup buzdolabında 10 dakika dinlendirdim. Daha sonra hamuru üç parçaya ayırıp streç film serdiğim tezgahta merdaneyle yarım cm. kalınlığında açtım. Geniş ağızlı bir bardakla kesip 1 kaşık elmalı iç koyup poğaça şeklinde kapattım. 180 derece fırında çok kızartmadan pişirip soğuyunca pudra şekeri eledim.

2 yorum:

pinela said...
August 16, 2007 at 1:17 AM

Bende bunu hiç beceremem elimden bir türlü olmaz ne zaman denediysem bir arıza çıktı nedendir bilmem eskiden de keklerim kabarmazdı sonra üstüne gide gide hallettim bunada mı öyle yapsam çok güzel görünüyor ellerine sağlık..

Unknown said...
August 18, 2007 at 10:14 AM

Sen hamarat kadınsın Pinela'cım. Becereceğine eminim. Dene bak bayılacaksın ama tabii ki rejimin bitince :-)