Revani

Muhteşem bir revani tarifiyle geldim bugün. Çok nefis ve hafif, yedikçe yeme isteği uyandırabilir dikkat :))


Malzemeler:
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1/2 su bardağu sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/4 limon suyu


Yapılışı: Öncelikle şerbetimi kaynattım ki ılınsın. Keki yapmak için yumurtaları ve şekeri,  şeker eriyinceye kadar çırptım. Önce sıvı malzemeleri sonra da kuru malzemeleri karıştırarak hamuru oluşturdum. Yağlanmış tepsiye dökerek 175 derecede kekin içine batırdığım kürdan kuru çıkana kadar pişirdim. Yaklaşık 35-40 dakika. Fırından aldığım keki birkaç dakika soğuttuktan sonra kare şeklinde dilimledim ve oda sıcaklığındaki şerbeti yedire yedire döktüm. Fındıkla süsledim sonra..

Çok güzeldi, olsa da yesem şimdi :))

Portakallı Kurabiye


Kurabiye tarifimiz sevgili Pelin'den. Görür görmez yapmalıyım dediğim tariflerinden biriydi. Misler gibi tereyağı ve portakal kokulu bu kurabiyelerin tadına doyamayacaksınız..

Malzemeler:
110 gram tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı portakal marmelatı

Yapılışı: Oda sıcaklığındaki tereyağını mikserle birkaç dakika çırptım. Pudra şekerini azar azar ekleyerek krema kıvamında bir karışım olana kadar çırpmaya devam ettim. Yumurta sarısı, portakal kabuğu ve vanilyayı ekledim. Unu ve nişastayı da ilave ettikten sonra mikserimi fazla zorlamamak adına elimle hafifçe yoğurdum. Yıldız şeklinde uç taktığım krema pompasına hamuru koydum ve yağlı kağıt serdiğim tepsiye sıkarak şekil verdim. Kurabiyelerimin üzerine yarım çay kaşığı kadar portakal marmelatı koydum ve 170 derecede ısıttığım fırında 12 dakika kadar pişirdim, altları hafif pembeleşene kadar.

 


Portakal marmelatımın tarifini de yazayım kısaca.


Temizlenmiş halde bir kilo portakalı robotta püre haline getirdim. Bir kilo şekeri ve bir paket Reçelyap'ı hazır ettim. Reçelyap paketinin üzerinde yazan tarife göre marmelatı pişirdim. Çok pratik ve lezzetli oluyor tavsiye ederim. Sadece 5-10 dakikada bir kilo meyveden reçel ya da marmelat hazırlayabiliyorsunuz. Meyveyi saatlerce kaynatmadığımız için daha vitaminli olduğunu düşünüyorum.


Üzümlü Muffin


Ben ilkokula giderken okul yolu üzerinde bir pastane vardı. En büyük zevkim ordan yağlı kağıda sarılmış bir şekilde pişirilmiş silindir şeklinde üzümlü kek alıp yemekti. Hepimizin küçüklüğüne dair unutamadığı lezzetler vardır sanıyorum. Ben o kekin lezzetini hiç unutamadım. Bir de aynı pastaneden peynirli poğaça ve sade dondurma alıp ikisini beraber yerdim. (ilginç bir damak tadım varmış :)))



İşte bu kekçikleri o pastane kekini özlediğim bir gün yaptım. Benzedi mi diye sorarsanız alakası yok derim :)) İşte üzümlü kek yapıp yemiş oldum sadece.. Tarifimiz şöyle:

Malzemeler:
1 paket sade kek un
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
125 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı kadar file badem

Yapılışı: Yumurtalar ve şekeri 3-4 dakika çırptım. Önce sıvı malzemeleri sonra da kuru olanları ekleyip çırptım. Üzümleri ekleyip kek kağıdı yerleştirdiğim muffin kalıplarımın 3/4'ünü geçmeyecek şekilde doldurdum. Muffinlerimin üzerine file bademler serpiştirdim. 175 derecede ısıttığım fırında 25-35 dakika arası batırdığım kürdan kuru çıkana kadar pişirdim.