İmam Sarığı


Merhaba uzuuuuuuuun bir aradan sonra. Çok tembelim bu aralar beni bu havalar mahvetti :((  Facebook'ta yazmıştım ilham perim beni terketti diye. Aslında makinamda yapıp ta paylaşmadığım bir sürü foroğraf var ama nedense hiçbiri içime sinmedi.. Bir de yeni şeyler yapmak istedim.. Bunlardan bir İmam Sarığı denen bu pasta. Çok şirin bir görüntüsü var. Pandispanyası çok başarılı, kreması hafif. Bir daha yaparsam içine muz ekleyeceğim mutlaka.

Malzemeler: 
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı kaynar su
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu

Kreması:
3 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
1,5 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1paket vanilya
1/2 su bardağı toz şeker

Süslemek için:
100 gram bitter çikolata
100 ml krema
ve bol miktarda hindistan cevizi

Yapılışı: Yumurtalarla şekeri köpürüp kabarana kadar çırptım. Kaynar suyu yumurtaları çırparken kaşık kaşık ekledim. Kuru malzemeleri karıştırıp elekten geçirdim ve yumurta karışımına ekledim. Tepsimi pişirme kağıdı ile kaplayıp hamuru içine döktüm ve 180 derecede ısıttığım fırında kürdan testini geçene kadar pişirip soğumaya bıraktım. Kek pişerken kremayı pişirdim ve ılınmaya bıraktım. Pişen keki yuvarlak kurabiye kalıbımla kestim -yaklaşık 20 tane kek çıktı- Benim pandispanyam güzel kabardığı için herbirini ikiye böldüm. İlk kata krema sürüp ikinci katı üstüne kapattım. Kenarlarına da krema sürerek hindistan sadece yan tarafını cevizine buladım. Üzerlerine ısıttığım kremada erittiğim çikolatadan birer tatlı kaşığı dökerek süsledim.



Bunlar da Cumartesi günü yaptığım imam sarıkları. Bu sefer pandispanyasını beyaz yaptım (3 kaşık kakao yerine 3 kaşık un ekledim) Aradaki kremaya bir kalın dilim muz koydum ve kremasına 1 paket krem şanti ekleyip çırptım. Bu haliyle çok hafif, çok lezzetli minik pastacıklarım oldu. Kesinlikle kakaosuz hali çok daha güzel, bir deneyin derim :)) 

9 yorum:

kış güneşi said...
May 9, 2014 at 8:07 AM

çok değişik denemek lazım eline sağlık canım

sevda s. said...
May 9, 2014 at 12:35 PM

Eline sağlık, görüntüsü çok güzel. Tadını çok merak ettim ama benim ilham perim zaten az geliyordu artık hiç uğramıyor :)

Lezzetli Sanatlar said...
May 11, 2014 at 12:56 PM

Hülyacım sarıklar şahane görüötü şahane!!!
yemesi de bence!!!

mutfagabuyrun said...
May 11, 2014 at 11:41 PM

nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

bücürükveben said...
May 12, 2014 at 1:25 AM

bayağı zahmetliymiş eline koluna sağlık Hülya'cığım, ismi de gerçekten şekliyle uyuşuyor, imam sarığı gibi:))))sevgilerimle canım

vişnap said...
May 13, 2014 at 1:45 PM

Canım bebemm bi tanem ha benim pandispanyalarım kabarmaz kabarsa da yamuk kabarırlar ben ki kek yapma özürlü bir vişnapım ama olsun 20 tane çıkmasa da 10 tane imam sarığım çıkar ya sonuçta yamukta olsa olsun ben de yapıcam bunlardan çok sevdim Hülyammm ellerine sağlık ayyy bana yakın olaydın keşke yardım ederdin kekini filan yaparken düzgün kabarık olurdu ne güzel canımmm çok öpüyorummm <3<3

Birkaselezzet blogspot.com said...
May 16, 2014 at 7:29 AM

Eline sağlık canım bende çok seviyorum.

Unknown said...
May 23, 2014 at 3:43 PM

Benimde aklımda olan ve sırasını bekleyen tariflerden biri bu imam sarığı:)Adıda pek hoş:)
Ellerine sağlık canım:)

seolara said...
December 28, 2014 at 5:33 AM

Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
http://www.remtamutfak.com