Krem Şantili Poğaça ve Kurabiye


Krem şantilerinizi alın gelin iki nefis tarifim var. Poğaçalar Didem'den. Facebook'ta tarifi paylaştığında o kadar hoşuma gitti ki  gecenin bir yarısı üşenmeyip yaptım :)) İddia ediyorum yaptığınız ve yediğiniz en lezzetli poğaçalar olacak bunlar. Çok çok lezzetliler.. Evde ayçekirdeği olmadığı için benimkiler sade oldular bir daha yaptığımda kesinlikle koyacağım. 

Malzemeler:
1 poşet toz krem şanti 
250 gr. yumuşak tereyağ veya margarin 
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 paket toz maya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 5 su bardağı un

İçi: Beyaz peynir
Üzerine : Ayçekirdeği

Yapılışı: Mayayı ılık süt ve şekerle karıştırdım kabarana kadar bekledim. Bir yoğurma kabında diğer malzemeleri üzerine ekleyip yumuşacık bir hamur yoğurdum. Üzerini kapatıp 1 saat ılık bir ortamda mayalandırdım. Sonra tekrar yoğurdum ve 10 dakika beklettim. Fırınımı 180 dereceye ısıttım, Hamurdan yumurta kadar parçalar kopardım, elimle açıp peynir koyup kapattım.Üzerlerine yumurta sarısı sürdüm ve pişirme kağıdı yaydığım tepsiye dizerek poğaçalar güzelce kızarıncaya kadar pişirdim. Pişen poğaçaların üzerine Didem tepsi kapatmış yumuşacık olsunlar diye, Ben ılık fırında beklettim bir süre.



KREM ŞANTİLİ KURABİYE
Dünyanın en az malzemeli ve en kısa sürede yapılan kurabiyesi :))





Malzemeler:
1 paket krem şanti (toz olarak)
1 su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Üzerine: pudra şekeri

Yapılışı: Pudra şekeri hariç malzemeleri karıştırdım. Şekil verdim. (kömbe kalıbı kullandım) 170 derecede ısınmış fırında pembeleşinceye kadar pişirdim. Soğuyunca pudra şekeri eledim.




Domates Soslu Kaşarlı Köfte


 Yemek tarifi paylaşıyorum koşun :))

Bilirsiniz ben öyle yemek, çorba falan paylaşmam pek. Yemek yapmıyor muyum? Yapıyorum tabi ama tatlıları, hamurişlerini paylaşmayı daha çok seviyorum. Ama bu köfteler o kadar lezzetli oluyor ki, dün tekrar yapınca, fotoğrafını da çekince sizlere de göstereyim dedim. Tarif buradaki harika kadından.. Mutlaka deneyin derim.

Malzemeler: 
Yarım kilo kıyma
1 büyük soğan rendelenmiş ve suyu sıkılmış
1 yumurta
1 avuç bayat ekmek kırıntısı
1 diş sarımsak
Kimyon, kekik, karabiber, tatlı kırmızbiber, tuz, pulbiber

Sos için: 
3 tane büyük domates
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı şeker
Karabiber, tuz, pulbiber
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı: Köfte malzemelerini yoğurdum ve şekil verip buzdolabında birkaç saat dinlendirdim. Dinlenen köfteleri 200 derecede ısıttığım fırında hafif kızarana kadar pişirdim. Sos için dondurucuya bütün olarak attığım domatesleri robottan geçirdim, tereyağını erittim domatesleri ekledim. Baharatları da ilave ederek hafif sulu kıvama gelene kadar pişirdim. Bu sosu köftelerin üzerine döktüm ve 10-15 dakika fırında tuttum. En son köftelerin üzerine rende kaşarları bolca serpiştirdim ve peynir eriyene kadar sıcak fırında beklettim. Sonuç, kaşarlı domates sosunun tadı harika, taze ekmekle bana bana götürüyorsunuz :))




Elmalı Şerit Kurabiye


Gecenin saat 10'unda aklıma düşen, kalkıp yaptığım yapmakla kalmayıp ılık ılık birkaç tane götürdüğüm kurabiyelerim.. Siz benim gibi yapmayın normal insanlar gibi normal saatlerde yapın olur mu?  Sonra şekerin verdiği enerjiyle uykusuz kalabiliyorsunuz tecrübeyle sabittir :))

Tarifi birebir aynısı olmasa da yapılışını buradan esinlendim. Teşekkürler Disal.. Kurabiyelerimiz bu sefer süslü oldular, kıtır kıtır oldular ki elmalı kurabiyenin yumuşağını hiç sevmem.. Siz de denemek isterseniz malzemeler ve yapılışı aşağıda..



Malzemeler:
1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un

İçi: 2 büyük elma
1 çay bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı kadar iri kıyılmış ceviz

Yapılışı: Öncelikle elmaları rendeledim,  şekerle beraber pişirdim. Ocaktan alınca tarçın ve cevizi ekledim ve karıştırp ılınmaya bıraktım. Fırınımı 180 dereceye ısınmaya ayarladım. Önce yumuşak ve sıvı malzemeleri karıştırdım sonra azar azar ekleyerek unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve karbonatı ekleyerek yumuşak ama elime yapışmayan bir hamur hazırladım. Hamuru 4 parçaya böldüm. Her parçayı merdaneyle yuvarlak açtım 8 üçgen parçaya kestim. Bıçakla üçgenlerin sivri ucuna doğru birbirine paralel 3 tane kesik açtım Ucunu kesmiyoruz. Parçaların geniş kenarına 1 çorba kaşığı elmalı harç koydum ve sigara böreği şeklinde sardım. Bu şekilde bütün hamurları bitirdim ve ısınmış fırınımda iyice pembeleşinceye kadar pişirdim. Kurabiyeler soğuduğunda üzerine pudra şekeri eledim.


Bu da hem yerim hem fotoğrafını çekerim isimli çalışmam :))



Çikolatalı Kapkek


Ben kapkekin yumuşak, nemli olanını severim. Ben de severim ben de diyorsanız tarif aşağıda :)) Aşağıdaki malzemelerle 14 tane kapkek çıkıyor.

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
50 gram yumuşak tereyağı
1 su bardağı süt
3 kaşık portakal marmelatı
Yarım su bardağı nişasta
1,5 su bardağı un
1 paket kakao
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 portakal kabuğu rendesi

Üzerine:
 150 gram kuvertur çikolata
150 ml krema

Yapılışı: Fırını 180 derecede ısıttım. Yumurtaları şekerle birlikte şeker eriyene kadar çırptım. Sırasıyla yukarrıdaki malzemeleri ekledim. Küçük kapkek kapsüllerinin 3/4'üne kadar doldurdum. Bir dahaki sefere yarısına kadar dolduracağım, çok kabarıyor hamur. Isınmış fırında 25-30 dakika kadar batırdığım kürdan kuru çıkana kadar pişirdim. Üzerini süslemek için kremayı ısıttım ve küçük doğradığım çikolataları içinde erittim. Soğuyan keklerimi birer kaşık ganajla kapladım.



Aslında üzerine bademli krokan yapmaya çalıştım ama başarısız oldu malesef, o yüzden krokan tarifini paylaşmıyorum..