Galeta Unlu Kek


Bu güzelim keki yeni kalıbımı kutlamak için yapmıştım :)) Aslında daha önce de yaptım bu keki, ama fotoğraflar hoşuma gitti ben de tekrar paylaşmak istedim sizlerle.. Malzeme listesi uzun biraz evet ama kesinlikle değiyor, çok lezzetli bir kek bu..

Biliyorsunuz seramik tavalar, tencereler bu aralar çok gözde. Benim kalıbım da seramik, markası Kaiser. İnanın bu keki fırından aldım 2 dakika bile beklemedim ve kalıptan gördüğünüz şekilde çıktı, kusursuz bir şekilde..

Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı demli çay
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı galeta unu
1 paket çikolatalı puding (toz olarak)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yapılışı: Önce kuru malzemelerin tamamını (şeker hariç) bir kapta karıştırdım. Şeker ve yumurtaları çırptım. Sıvı yağ, yoğurt ve çayı ekledikten sonra kuru malzemelerin tamamını koyarak çırptım ve yağlayıp unladığım kalıba döktüm ve 180 derecede batırdığım kürdan kuru çıkana kadar pişirdim.


Bunu Blogumda Paylaşabilirim. Hürriyet Benim.

Hürriyet; gündeme dair cesur bir projeyle karşımızda. TBWA\ISTANBUL'un hazırladığı proje kısa zamanda oldukça ses getirdi. Din, dil, ırk, cinsiyet ayırt etmeden bireysel özgürlükleri konu alan projenin amacı Türkiye'nin dört bir yanından insanların hürriyetlerini dile getirmeleri ve seslerini duyurmaları...

Bu proje katılımcıların kendi hürriyetlerini anlatmaları için tasarlandı, katılımcılar videolarını oluştururken ilham versin diye de bir film hazırlandı.

Hürriyet, herkesi kendi hürriyet cümlelerini yazmaya ve hürriyet şarkılarını yaratmaya davet etti. Kullanıcılar içinde kendi fotoğraflarının da olduğu hürriyet filmleri yaratabiliyor ve bu filmleri sosyal medyada dilediğince paylaşabiliyor. Ayrıca seçtikleri mesaj ve fotoğraflarından oluşan bannerı hurriyet.com.tr sayfalarında yayınlanıyor. Kısaca proje tamamıyle interaktif bir proje olarak kurgulandı. www.hurriyetbenim.com üzerinden ilham verici videoyu seyredebilir, kendi video ve bannerınızı yaratabilirsiniz.

"Hürriyet Benim" filmi, daha TV’ye çıkmadan viral olarak sosyal medyada gösterildi ve çok kısa sürede yayılarak; sosyal medyada konuşulmaya ve paylaşılmaya başlandı. Kullanıcıların katkılarıyla yapılan klipleri Twitter'dan #hürriyetbenim hashtag'iyle takip edebilirsiniz.

Ben de kendi videomu oluşturdum ve benim için hürriyetin ne demek olduğunu anlattım. İzlemek için;
http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/25100764.asp?top=1#03225E12-B52E-4DB8-AEC2-1BA4D6301F33
Bir boomads advertorial içeriğidir.





Havuçlu Kek -Peynir Kremalı-


Kışın en güzel tatlarından olan havuçlu kekimle geldim bugün. Daha önce Melihacımın kekini yapmış ve bayılmıştım. Bu da bana ait olan kek tarifi. Kremasını farklı hazırladım bu sefer. Çok yakıştı. Eğer benim gibi peynir tadını tatlılarda seviyorsanız bu keki siz de çok seveceksiniz.

Gün ışığında görünüşü.

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
150 gram yumuşak tereyağı
1+4/3 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
2 büyük havuç -rendelenmiş-
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Kreması: 
150 gram yumuşak krem peynir (Yörsan White kullandım)
100 gram yumuşak tereyağı
1 paket vanilya

3 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı: Tereyağı ve şekeri mikserle çırptım. Yumurtaları tek tek ekledim. Un, kabartma tozu, vanilya, karbonat ve tarçını bir kaba eledim. Karışıma kuru malzemeleri ekleyip çırptım. En son rendelenmiş havuçları ve cevizi ekledim. Yağlanmış ortası delik kalıba döktüm. 160 derecede ısınmış fırında batırdığım kürdan temiz çıkana kadar pişirdim. Yaklaşık 50-60 dakikada pişiyor.

Kreması için yukarda yazdığım malzemeleri mikserle karıştırdım ve soğuyan kekin üzerine sürdüm. Süslemek için kıyılmış ceviz kullandım.

Akşam yapay ışıkta çektiğim fotoğraf.




Beyaz Çikolatalı ve Cevizli Brownie, Yanında Vanilyalı Dondurma İle :))



Yanındaki dondurmadan da görüleceği gibi :)) yazdan kalma bir brownie tarifi. Daha önce yaptığım brownie'den farklı olarak tereyağını  ve şekerini azalttım. Fındık yerine de ceviz kullandım. Çok daha hafif ve güzel oldu.



Malzemeler:
3 yumurta
150 gram tereyağı
250 gram bitter çikolata (kuvertur çikolata kullandım)
1/2 su bardağı toz şeker
1+3/4 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
50 gram beyaz çikolata
1 su bardağı iri doğranmış fındık ya da ceviz

Yapılışı: Önce fırınımı 180 derecede ısınmaya bıraktım. Bitter çikolata ve tereyağını bir sos tenceresine alıp benmaride erimeye bıraktım. Un, vanilya ve kakoyu bir kaba eledim. Yumurtaları ve şekeri mikserle şeker eriyene kadar çırptım. Eriyen çikolatalı yağı yumurtalarla karıştırdım. Kuru malzemeleri de ilave edip un kaybolana kadar mikserle çırptım. İri doğradığım beyaz çikolata (çikolataların bir kısmını üzerine de serpiştirebilirsiniz) ve fındıkları (cevizleri) da ekleyip ısınmış fırında 20-25 dakika pişirdim. Bu süre benim için yeterliydi çünkü içini yumuşak seviyorum. Ama daha kek gibi olsun isterseniz 30 dakika pişirebilirsiniz. Soğuduktan sonra kare dilimlere kesip vanilyalı dondurma ile servis yaptım.

Özledim...


Her geçen gün daha fazla..

Olmasaydın Olmazdık..

Tuzlu Cevizli Kurabiye



Bu güzel kurabiyeleri  Sevgi'de görmüştüm, iyi ki denemişim çok teşekkürler Sevgi..

 Abartmıyorum yediğim en lezzetli tuzlu kurabiyeler bunlar. Asıl tarifte şeker bir çay bardağına yakındı, ben tatlı olmasınlar diye şekeri azaltarak koydum. Çok minik değişiklikler yaptım ben kendi damak tadıma göre. Mutlaka deneyin derim..

Malzemeler:
250 gram tereyağı ya da margarin
1 yumurta (sarısı hamura akı üzerine)
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 su bardağı incecik öğütülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı sirke
Üzerine susam
4-4,5 su bardağı un

Yapılışı: Susam ve yumurta akı hariç diğer malzemeleri karıştırıp hamurumu oluşturdum. Hamuru 10 dakika dinlendirip bir kısmını parmak gibi bir kısmını da çağ bardağıyla yuvarlaklar keserek şekillendirdim. Hafifçe çırpılmış yumurta akına ve susama buladım. 180 derecede ısıttığım fırında hafif pembeleşene kadar pişirdim. 


Rüya Gibi Bir İş Teklifi: Maaş+Yol+Köpekler


Yavru kedi videolarını komik bulmuyor musunuz? Hapşıran panda videosu gördüğünüzde "Dislike" butonuna basanlardan mısınız? Beğeni seviyeniz yüksek mi? İzlediğiniz videoların izlenme oranlarından etkilenmeyip, dislike verebilir misiniz? Cevabınız evetse, Viplay'in Sahibi sizi arıyor olabilir.

Viplay'i yüksek zevklere hitap eden video içerikleriyle beslemek istediklerini söyleyen Viplay'in Sahibi, geçen hafta kısa bir film ile Viplay ekibinin başına geçecek bir kişiyi işe almak istediğini söyledi. Film çekimi sırasında eğitimli köpeklerini yanından ayırmayan iş adamı, çekim bittikten sonra prodüksiyon ekibine binayı terk etmeleri için 10 saniye tanıdı ve üzerlerine köpeklerini saldı :)

Alınacak kişiye rüya gibi bir teklif ve ayrıcalıklı bir hayat sunulacağından bahseden filmi izlemek ve başvurmak isteyenlere:  http://bit.ly/16SrOaF



Bir bumads advertorial içeriğidir.