Kelebekli Bir Yaş Kurabiyeleri



Ablamın torunu Alya bir yaşına girdi bugün. Geçen yıl hastaneye gelen misafirlere ikram etmek için şuradaki kurabiyeleri yapmıştım. Hafta sonu yapılacak olan doğum günü partisi için hazırladıklarımı paylaşmak istedim. Pembe-krem ve kahverengi çalıştığım kurabiyeleri kelebeklerle süsledim. Dün akşam şeker hamuru kaplamasını yaptım, minik poşetlere koydum ve puanlı pembe kurdeleyle süsledim.

Bakalım beğenecek misiniz?


Sipariş vermek isterseniz hulyaydogan@gmail.com adresine yazabilirsiniz..

Çikolata Kremalı Cupcake



Selam uzun bir aradan sonra herkese.. Bugün dantelli kağıt kalıplı cupcake'lerimle aranızdayım. Bu dantelli kağıtları çok sevdim ben. Çok şık değiller mi sizce de? Mutfakta margarin kullanmıyorum uzun zamandan beri. Bu kekler de misler gibi tereyağlı ve portakal aromalı. Çikolatalı kremayla birleşince de.. Gerisini tahmin edersiniz sanırım :))

Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 gram eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı yoğurt
1,5-2 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat (kabartma tozu yoktu evde)
1 paket vanilya
3-4 damla portakal aroması (yoksa şart değil)
(elinizde portakal varsa kabuğunu kullanabilirsiniz)
Üzerine:
100 ml krema
100 gram bitter-sütlü kuvertur çikolata
Süslemek için yeşil fıstık


Yapılışı: Fırınımı 170 derecede ısınmaya bıraktım. Yumurta ve şekeri çırptım, erimiş tereyağını ve yoğurdu ekledim. Karbonat, vanilya ve unu bir kaba eledim. Unlu karışımı ekledim ve portakal aromasını ilave ederek hamurumu oluşturdum. Kağıt kalıplarımın yarısından biraz fazlasına koyarak fırında pişirdim. Kremayı ısıttım çikolatayı içinde eriterek ganajımı hazırladım. İyice soğuttuğum keklerimi çikolatalı krema ile süsledim.

Çikolatalı Cheesecake ve 2 Eylül


Yunanlı askerlerin Eskişehir'e girişi.

Merhabalar, Eylül ayının ikinci gününden :)) Bugün Eskişehir'in kurtuluş günü. Yunanlıların işgal ettiği ve karargah olarak kullandığı Eskişehir'in  düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün büyük başarılarından biri..

Vatanı satıp kendini Avrupa'nın kucağına atan -birilerinin ecdadı- olan padişaha inat zor olanı seçen, o imkansızlıklarla savaşıp ülkesini kurtaran Ata'mızın ve silah arkadaşlarının nurlar içinde yatmasını diliyor, yaptıklarına, başarılarına saygısızca dil uzatanları Allah'a havale ediyorum.

Bir de onu unutanlar, daha düne kadar Atatürk aşığıyım deyip şimdi ne olduysa osmanlıya övgüler düzen, ecdadı olarak gören zihniyet var ki.. Neyse..




Gelelim Cheesecake'imize :)) Her zamanki krizlerden biri sonunda yapıldı, yendi.. Bol çikolatalı tabanı da kek kısmı da.. Ben çok sevdim.. Bakın bakalım sizin de hoşunuza gidecek mi?

Malzemeler:

Tabanı: Evde olan birkaç çikolatalı kurabiye ve yarım paket kepekli bisküviye 1 çorba kaşığı kakao ve 1 çorba kaşığı tereyağ ekleyerek robotta çektim.

Kreması:
2 paket krem peynir (Yörsan white)
200 gram süzme yoğurt
100 gram krema
100 gram bitter çikolata
Yarım bardak şeker
Yarım paket hazır çikolata sos (çikolatalı puding olacaktı aslında, evde bu varmış :)))
1 paket vanilya
1 yumurta



Yapılışı: Tabanı anlattım yukarda. Kalıbımın büyüklüğünde pişirme kağıdı kestim ve bisküvili karışımı bastırarak oluşturdum. Buzdolabına kaldırdım. Kremayı ısıttım, iri doğradığım çikolataları da ekleyerek çikolatayı içinde erittim. Yumurta ve şekeri çırptım. Oda sıcaklığındaki peynirleri ve yoğurdu ekledim. Karışıma çikolatalı kremayı ekleyip güzelce karıştırdım. En son vanilya ve çikolatalı sosu (toz olarak) ilave ettim ve 170 derecede ısıttığım fırında 50-60 dakika pişirdim. Bir gece buzdolabında bekledikten sonra servise hazır. Afiyet olsun :))

Ve mutlu son :))