Karamel Soslu Bademli Cheesecake


Günaydın haftanın en sevilmeyen gününden herkese :)))  Bir önceki postumda yazdığım üzere nefis bir cheesecake tarifim bugün yayında. Hep yaptığım bisküvili tabandan sıkılmış olmalıyım ki yeni arayışlar içine girdim ve Cafe Fernando'nun bademli taban hamurunu kullandım. Biraz daha uğraştırıyor ama kesinlikle değiyor. Çok beğendim ve zor gelmeyecekse tavsiye ederim bütün cheesecake severlere.

Malzemeler:
2 kutu Yörsan White krem peynir
1/2 kutu krema
Yarım su bardağı süzme yoğurt
1 yumurta+1 yumurta akı
1/2 bardak toz şeker
1 paket vanilyalı puding tozu
1 paket vanilya

Tabanı için:
1 su bardağı un
1/4 su bardağı toz badem
1/4 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı hindistancevizi
1 yumurta sarısı
75 gram soğuk tereyağ
1 çimdik tuz

Üzerine:
1/2 bardak toz şeker
1/2 kutu krema
1 su bardağı kabukları soyulmuş badem

Yapılışı: Tabanı hazırlamak için bütün malzemeleri mutfak robotunda karıştırıp hamur haline getirdim. Kelepçeli kalıbımın tabanına ve kenarlarına elimle bastırarak yerleştirdim. 170 derecede ısıttığım fırında hafif kızarıncaya kadar pişirdim. Taban soğurken krema kısmını hazırladım. Oda sıcaklığındaki bütün malzemeleri mikserle çırptım ve pişmiş hamurun üzerine döktüm. 160 dereceye getirdiğim fırında kenarları kızarıncaya kadar pişirdim, yaklaşık bir saat kadar. Süsleme için şekeri çelik bir tencerede erittim ve bal rengini alınca kremayı döküp güzel bir karamel sos hazırladım. Bademleri de ekleyip cheesecake'in üzerine döküp düzelttikten sonra buzdolabında dinlenmeye bıraktım.

Sevgili Filiz facebook'ta, bademli karamel sosu cheesecake'i dinlendirdikten sonra servis ederken döktüğünü yazmıştı bademler kıtırlıklarını kaybetmesin diye. Ama ben çoktan sosu dökmüştüm bile. Bir dahaki sefere onun yaptığı gibi yapacağım..

Gerçek Vanilyalı Fırın Sütlaç

Merhaba.. Sahalara döndüm yeniden :) Son bir ayda olanlar çoğumuz gibi beni de üzdü, ağlattı, sinirlendirdi, güldürdü.. Geçti, bitti diyemeyiz bitmedi çünkü, bence bitmesin de.. Gençlerimizin haklı oldukları bir konuda bu kadar güzel tepki vermelerine hayran oldum kendi adıma. Onlara yapılan haksızlıkları, vahşeti, şiddeti yazmama gerek yok sanırım. İçlerinde azıcık vicdan, insanlık taşıyanlar nedenini de sonucunu da çok iyi biliyorlar. 
Son aya bir Antakya ziyareti ve 99 yaşındaki anneannemin vefatını da sığdırdım. Evet bir 6 ay sabretseydi 100 yaşını görecekti, olmadı.. 1 Haziranda kaybettik.. Göremedim cenazesini o Manisa'daydı ben Antakya'da..

Esas konumuza gelirsek gerçek vanilyayla yaptığım fırın sütlaçla açılışı yapalım, sonra Melihamın isteğiyle güzel bir cheesecake tarifi gelecek nasipse :))



Üzgünüm ama ilk kez ölçüsüz bir tarif vereceğim. Çünkü evde çok miktardaki süt bozulmasın diye yapmıştım. Normal sütlaç yaptım, pişerken vanilya fasulyesinin içindeki çekirdekleri bıçakla kazıyıp ekledim. Sonra da su dolu tepsinin içine dizdiğim kaseleri üzerleri kızarana kadar kızgın fırında tuttum.


Bu sürede bloğuma uğramaktan hiç vazgeçmeyenlere de binlerce teşekkürler.. Kim olduğunuzu bilmesemde seviyorum sizleri..

Bu Blogda Direniş Var

Pasta-börek paylaşma zamanı değil zaman. Şimdilik bloğumda sadece bu post duracak. Ülkemde haksız, taraflı olaylar, orantısız şiddet sürdükçe içimden gelen son şey bu tür paylaşımlar. Başkaları gibi olanlara gülemiyorum ben. At gözlüğüyle bakamıyorum olaylara. 

Bu REZALET bitmeli..



Ülkemizin daha aydınlık günler görmesini diliyorum. Umarım daha fazla can yanmaz...

 

 #direngeziparkı #direntürkiye