Portakallı Şekerpare


Çok güzel şekerpareler yapmıştım vakti zamanında.. Artık paylaşmanın sırası geldi de geçiyor bile. Nefis oldular..



Malzemeler:
1 paket yumuşak margarin
2 yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz)
1 su bardağı irmik
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
4-5 su bardağı un

Şerbeti:
4 su bardağı toz çeker
3,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Yapılışı: Yukarıdaki sırayla bütün malzemeleri karıştırdım. Unu azar azar ekledim yumuşak ve elime yapışmayan kıvama gelen hamurumu 10 dakika dinlendirdim. Bu arada şerbet hazırladım. Şeker ve suyu hafif yoğunlaşıncaya kadar kaynattım. Limon suyunu ekledim, birkaç dakika kaynattıktan sonra soğumaya bıraktım. Dinlenen hamurdan yumurtadan küçük parçalar koparıp oval şekil verdim. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürdüm ve çatalla çizdim. 175 derece ısınmış fırında tatlılarım iyice kızarana kadar pişirdim. Fırından çıkarınca 10 dakika dinlendirdiğim tatlılarımın üzerine ılık şerbet döktüm. Süslemek için ince çekilmiş badem ve yeşil fıstık kullandım.


Çikolata Benekli Cheesecake



Merhaba. Her zaman yaptığım cheesecake'imi sıkıcılıktan kurtarmak için benekler kondurdum. Yapımı çok eğlenceli yemesi ise daima çok keyifli :)) Aslında üzerinde de benekler vardı ama artan erimiş çikolatayı üzerine döktüğüm için görünmüyorlar.



Tarifi burada, tekrar yazmıyorum çünkü reçetem aynı. Evdeki malzemelere göre küçük farklılıklar gösterse de temel aynı tarif. Farklı olan kısım cheesecake harcımızdan ayırdığımız yarım bardak kadar harca 40 gram eritilmiş bitter çikolata ekleyerek bu karışımı krema şırıngasıyla harcımızın içine ve üzerine benekler şeklinde sıkmamız.


Matruşka'larım :)

Çarpı işi sever misiniz? Ben işlemeye bayılıyorum en sevdiğim de bu matruşkaları, babuşkaları işlemek. Çok sevimli geliyorlar bana. Yeni birkaç model daha buldum onları da işlemeyi düşünüyorum. Yaptıklarımdan şimdilik birkaç örnek. Çerçeveletmediklerim de var evde. Onları da tamamlayınca paylaşacağım sizlerle.



Portakallı Zebra Kek



Bu aralar pek bir keyifsizim. Bu durum bloğuma da yansıyor farkındayım. Silkinip bi kendime gelmem lazım ama.... Yeni birşeyler denemediğim için arşivi karıştırdım az önce. Bu güzel kekin fotoğraflarını buldum. Yumuşacık, pamuk gibi ve mis gibi portakal kokulu.. Bloğumu takip edenler portakalı çok sevdiğimi farketmişlerdir :)) Mümkün olan herşeyin içine koyuyorum suyunu ve kabuğunu..

Malzemeler:

4 yumurta
1 buçuk su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ + portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
2 su bardağı un
yarım su bardağı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yapılışı: Önce fırınımı 170 dereceye ayarlayıp ısınmaya bıraktım. Yumurtaları şekerle çırptım. Sıvıyağ, portakal suyu, kabuğunu ekledim. Elenmiş unumu, vanilya ve kabartma tozunu koyup çırptım. Bu hamurun yarısını başka bir kaba döktüm ve kakao ekleyip iyice karıştırdım. Yağlanmış ve unlanmış kalıbımın tam ortasına yarım kepçe beyaz hamur döktüm. Onun da tam ortasına kakaolu hamur dökerek bu sırayla hamur bitene kadar kalıbı doldurdum. Isınmış fırında batırdığım kürdan kuru çıkana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirdim.