Tarçınlı Yıldızlar


Merhaba. Yılın son günlerini yaşıyoruz. 2013 berbat bir yıldı bana göre, umarım gelen gideni aratmaz..



Bu güzel kurabiyelerin tarifini Sevgili Paşasofram'dan aldım. Görür görmez hayran kalmıştım güzelliklerine. Tadı da yanıltmadı, harika.. Acıbadem seviyorsanız bu minik yıldızlara da bayılacaksınız eminim. Tadı aynı..



Malzemeler:
3 yumurta beyazi
250 gr. pudraşekeri
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
400 gr toz badem
Açmak için pudrasekeri

Yapilisi: Önce fırınımı 150 dereceye ayarlayıp ısınmaya bıraktım. Yumurta beyazlarini mikserle yumuşak tepeler gibi olana kadar çırptım. Elenmis pudrasekerini yavaş yavaş ekledim. Krema kıvamına gelen karışımdan 2-3 kaşık ayırdım. Kalan karışıma vanilyayı, tarçını, bademi ekleyip güzelce bir hamur hazırladım. Merdane yardımıyla bir santim açtım ve yıldız kalıplarımla kestim. Yagli kağıt kapladığım fırın tepsime dizdim. Yıldızlarımın üzerine ayırdığım şekerli yumurta beyazı karşımından fırçayla düzgünce sürdüm ve ısınmış olan fırınımda 20-25 dakika pisirip soğuttum. Pişerken fırından gelen badem, vanilya ve tarçın kokuları inanılmaz..

Kıymalı Çıtır Pide

Yılın son tarifleri artık.. Kısmetse yeni yılda yeni güzelliklerle birlikte olmayı diliyorum.. 


Malzemeler:
150 gram erimiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar (3-4 su bardağı) un

İçi: 250 gram kıyma
1 soğan
Karabiber, kırmızıbiber, kimyon, tuz.

Yapılışı: Önce içini hazırladım. Kıymayı ince doğranmış soğan ve baharatlarla karıştırdım. Hamur malzemeleri için bütün sıvı malzemeleri karıştırdıktan sonra kabartma tozu koyduğum unu azar azar ekledim. Yumuşak ve elime yapışmayan kıvama gelen hamurumu 10-15 dakika dinlendirdim. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopardım ve ortasına kıymalı içi koyarak kenarladını kıvırdım. Minik pide şekli verdim. Kenarlarına yumurta sarısı sürdüğüm pideleri 180 derecede ısıttığım fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirdim.

Portakal Marmelatlı Kurabiye


Evdeki ekşilikten yenmeyen portakalları değerlendirmek için yaptığım marmelatı değerlendirmek için yaptığım kurabiyeler :))) Marmelat nefis oldu gerçekten, eğer isterseniz tarifi verebilirim..

Önce kurabiye tarifimiz:

Malzemeler:
1 paket yumuşak margarin (Hüner kullandım)
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta sarısı
1 su bardağı nişasta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
Üzerine:
1 yumurta akı (hafifçe çırpılmış)
1 kase kadar marmelat
Kıyılmış fındık

Yapılışı: Marmelat ve fındık dışında bütün malzemeleri karıştırdım. Elime yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur oluşturana kadar da un ekledim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasını parmağımla çukur yaptım önce yumurta akına sonra fındığa buladım. 175 derecede ısıttığım fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirdim. Fırından aldığım kurabiyelerimin ortasındaki çukurlara birer tatlı kaşığı marmelat koydum.


Susamlı Tahinli Kek

 
Çok güzel bir kek. Tahin sevenler mutlaka deneyin derim :)

Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin+sıvıyağ karışımı (yarı yarıya kullandım)
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Susam

Sos için: Yarım bardak tahin, 3 çorba kaşığı pudra şekeri

Yapılışı: Önce fırınımı 170 derecede ısınmaya bıraktım. Kek kalıbımın iç yüzeyini fırçayla tereyağı ile yağladım ve susamla kapladım. Yumurta ve şekeri çırptım, tahinli yağı, yoğurdu ekledim. Son olarak unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekledim. Karışımı kalıba boşalttım ve ısınmış fırında yaklaşık 45-50 dakika batırdığım kürdan kuru çıkana kadar pişirdim. Fırından aldığım kekin üzerine hazırladığım sosu döktüm.



Oreo Bisküvili Cheesecake



Çizkeki dün yaptım, bugün paylaştım yedim, yuttum :)) Facebook'ta sinyallerini vermiştim birkaç gün önce zaten..Niye özellikle oreo diye sorarsanız belli bir nedeni yok derim sadece bu bisküvilerle yapmak istedim :) Negro bisküviler oreo'nun muadili sanırım, diğerine ulaşma imkanınız yoksa negro ile de gayet güzel oluyormuş..

Malzemeler:
2 kutu krem peynir -Yörsan White- (bu Yörsan bana sponsorluk yapsa yeridir valla:))
1 kutu krema
1 peynir kutusu kadar süzme yoğurt
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilyalı puding tozu
1 paket vanilya
2 paket büyük oreo bisküvi
2 poşet mini oreo bisküvi
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ

Yapılışı: Önce tabanını hazırladım. Büyük bisküvinin yarım paketini ayırdım.  Kalanını erimiş tereyağı ile robotta kum gibi olana kadar öğüttüm ve yağlı kağıt yaydığım kalıba bastırarak tabanımı oluşturdum. Krema malzemelerini hazırlarken, önce yumurtaları ve şekeri çırptım. Peynirleri, kremayı, yoğurdu ekledim. En son kuru malzemeleri ilave ederek krema kısmını hazırladım. Kremanın yarısını bisküvilerin üzerine döktüm, mini bisküvileri serpiştirdim, kalan kremayı da üzerine dökerek 160 derecede ısıttığım fırında 1 saate yakın pişirdim. Çizkeki fırının içinde soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırdım. Kalan bisküvileri de robotta öğütüp üzerine serpiştirdim.




Fatoş'un Sosyete Poğaçası


Poğaçaları sevgili Fatoş yapmıştı tarif burada . Çok lezzetli nefis poğaçalar bunlar.. İyi ki denemişim dediğim tariflerden biri. Mutlaka yapın tavsiye ederim..

Teeee Kurban Bayramında yapmıştım. Aslında o kadar çok tarif, fotoğraf biriktirdim ki.. Bir tembellik bir tembellik üzerimde.. Bu tembelliği kırmak istiyorum artık.

  Malzemeler:
500 gram un
15 gram tuz
25 gram şeker
25 gram yaş maya
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
100 gram ılık su
100 gram sıvıyağ
175 gram yumuşak tereyağı
250 gram iri rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı: Yoğrurma kabına unu koydum. Ortasını açıp mayayı ve bir yumurta sarısı hariç diğer sıvıları ekledim. Mayayı elimle ezerek karıştırdım. Hamur toparlanınca kaşar peynirini ekledim ve güzelce yoğurdum. Hamuru bezelere ayırdım ve yağlı kağıt serdiğim tepsiye aralıklı olarak dizdim. Sıcak bir ortamda 15-20 dakika kabarması için beklettim. Üzerilerine yumurta sarısı sürdüm. Bıçakla artı işareti çizdim ve 180 derecede ısıttığım fırında güzelce kızarıncaya kadar pişirdim.