30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos'ta doğanlara boşuna Zafer ismi verilmedi bu ülkede. Gerçek bir zaferdi çünkü. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün ve ona ve ülkesine gönül vermiş SATMAYI aklından bile geçirmeyen TÜRK HALKININ zaferi bu..  O'nu unutturmak isteyen hainlere karşı, inadına  Türkiye'yi ve ATA'sını  seven milyonlarca insanın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum..



Milli bayramları duyunca hastalananları da Allah bir an önce kaybettiklerine kavuştursun diyorum :))

Vanilyalı Çikolata Parçalı Kurabiye

Bu güzelliklerle merhaba demek istedim sizlere.



Benim için zor geçen birkaç günden sonra herkese merhaba. Zor geçti çünkü rahatsızdım hala da devam ediyor. Mide sorunları yaşıyorum, tahliller, ultrason ve nihayet en çok korktuğum endoskopi işlemi :(( Aslında doktorum uyuttu beni hiç hatırlamıyorum işlemi ama yine de çok korkuyorum endoskopiden. Aranızda yaşamış olanlar varsa beni anlarlar sanırım. Neyse sonuçta çok çok kötü birşey çıkmadı şükürler olsun, helicobacter pylori teşhisiyle iki haftalık antibiyotik tedavisi olacağım. Ama beş günde 3 kiloya yakın kilo kaybı, halsizlik, bulantı yaşadıklarımın bir kısmı..



Konuyu değiştireyim çenem düştü yine :)) Bu kurabiyeler azıcık hastalık psikolojisinden uzaklaşıp kendime moral verme amacıyla çıktılar ortaya. Çok güzel oldular şiddetle tavsiye ederim. Misler gibi tereyağı, vanilya ve çikolata kokuyorlar. Sıcakken yumuşak, soğuduğunda kıtır kıtır tam sevdiğim gibiler :))

Malzemeler:
100 gram yumuşak tereyağı
1 yumurta
4/3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
100 gram iri kıyılmış sütlü kuvertur ya da damla çikolara

Yapılışı: Un, kabartma tozu ve vanilyayı eledim önce. Yumuşak tereyağı ile şekeri güzelce çırptım. Yumurtayı ekleyip karıştırdım. Kalan kuru malzemeleri ekleyip yumuşak ve ele yapışan bir hamur hazırladım. En son doğradığım çikolataları ekledim. Bir dondurma kaşığıyla pişirme kağıdı kapladığım tepsiye birer kaşık hamuru aralıklarla yerleştirdim. Pişerken biraz yayıldığı için aralık bıraktım. 180 drecede ısıttığım fırında çok hafif kızarıncaya kadar pişirdim.



Un Kurabiyesi


Merhaba, pek fazla birşey yapmadım, yapamadım son zamanlarda. Yaptıklarımda hep paylaştığım şeylerdi, tekrar olmasın istedim, ara uzadı böylece. Umarım iyidir herkes.

En sevdiğim kurabiyelerden. Böyle yumuşacık ağızda dağılan bol pudra şekerli olacak ama benimki gibi :))



Malzemeler:
250 gram yumuşak tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 paket vanilya (biri hamura diğeri üzerine)
Aldığı kadar un
Üzerine pudra şekeri

Yapılışı: Bütün malzemeleri karıştırıp unu azar azar ekleyerek hamurumu oluşturdum. Ceviz kadar toplar yapıp 170 derecede ısıttığım fırında fazla kızartmadan pişirdim. Pişen kurabiyelerimi fırından alınca bir paket vanilya karıştırdığım pudra şekerine buladım.

Mutlu Bayramlar

Mutlu bayramlar herkese..