♥ Balparmak Tatlısı ♥


Merhabalar.

Nerdeyse bir ay olmuş yeni tarif yazmayalı.. Bu yaz çok sıcak geçince ve iş çıkışı kurs derken aklıma gelse de yeni tarif eklemek içimden gelmedi. Ama bu güzel tatlıyı paylaşmadan da olmazdı. Daha önce yaptığım ve tarifini Yeşim'den aldığım harika şekerpare hamuruyla Balparmak Tatlısını denedim. Link veremiyorum bildiğiniz gibi Yeşim bloğunu kapattı. Umarım birgün bizi özler de açar yeniden. Bizler onu çok özledik..

Sonuç harika yine, tarifi tekrar yazmak istemiyorum BURAYA tıklarsanız sevgili Yeşim'in anlatımıyla ulaşabilirsiniz. O tariften farklı olarak hamura parmak şekli vererek irmiğe buladım. Bu güzel Ramazan ayında özellikle de iftarda misafirlerinize yapmanızı tavsiye ediyorum. Yanına kaymaklı dondurma çok yakışacak ve yiyen herkes bayılacak emin olun..


 Herkese sevgiler..

♥ Kıbrıs Tatlısı ♥


Nefis, hafif tam yaz tatlısı.. Şerbetli ama hiç ağır değil. Mutlaka deneyin derim eğer denemeyenler varsa.. Tarif Cafe Portakal'dan.. Teşekkürler Bahar'cım.. Evde bulunan ve bulunmayan malzemeler nedeniyle yaptığım değişikliklerle yazıyorum tarifi aşağıya.

Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için: 
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Kreması için: 
4 bardak süt
1/2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Süslemek için: Hindistan cevizi cipsi
Yapılışı: Yumurtaları şekerle beraber çırptım ve sırasıyla yağ, hindistan cevizi, galeta unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip hepsini güzelce karıştırdım. 180 derecede ısıttığım fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirdim. Kek pişerken şerbeti kaynattım ılınmaya bıraktım. Krema için un, nişasta, şeker ve sütü karıştırıp pişirdim. Ocaktan alınca vanilyayı ekledim. Kremayı da ılınmaya bıraktım. Pişen kek ılınınca şerbeti döküp çekmesini bekledim ve kremasını sürüp hindistan cevizi cipsleriyle süsledim.. 

♥ Şekerpare, Fındıkpare, Fıstıkpare ♥


En sevdiğim şekerpare tarifinden modifiye edilmiş tatlılarım. Tarifteki hindistancevizinin yerini çekilmiş fındık alınca adı fındıkpare oldu. Bazılarının üzerine de fıstık tozu serpince onlar da fıstıkpare oldular :))

Malzemeler:
1 paket yumuşak margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
4 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı çekilmiş fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un
Üzeri için çekilmiş fındık ve fıstık

Şerbeti:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
bir çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı: Önce şerbeti hazırlayıp ılınmaya bıraktım. Hamur malzemelerini karıştırıp unu azar azar ekleyerek yumuşak ama elimize yapışmayacak  kıvamda bir hamur yaptım. Ceviz kadar yuvarlayıp oval şekil verdim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizdim. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirdim. Fırından aldığım sıcak tatlıların üzerine ılık şerbeti döktüm. Tatlılar soğuyunca fındık ve fıstıkla süsleyip servis yaptım.

Kandil Simidi

Misketlimonunu ziyaret eden, etmeyen herkesin kandilini kutluyorum.



Yaz rehavetinden çıkmak gerek değil mi ama? Ağızda dağılan, mis gibi mahlep kokulu ve çıtır çıtır kandil simidi tarifi olsa da yapsak dediyseniz doğru yerdesiniz :) Yıllardır yaptığım, başka simitleridenesem de yok bunun kadar güzel olmadı dediğim bir reçetedir.

Yapmışken taze taze yayınlayıp tekrar paylaşmak istedim Kandil nedeniyle. Tarifi burayı tıklayıp görebilirsiniz.

Umarım şu tembelliği üzerimden atabilirim en kısa zamanda..